Επικαιρότητα

Ι. Μονή Βαρνάκοβας: Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά;

εικόνα άρθρου: Ι. Μονή Βαρνάκοβας: Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά;

Τα αίτια όμως αυτής της ανείπωτης και συγκλονιστικής καταστροφής είναι αμιγώς πνευματικά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Στις 14 Ιουνίου ο Ορθόδοξος κόσμος έμεινε εμβρόντητος στο άκουσμα της τραγικής είδησης που ανέφερε ότι στις 11 το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά στη σκέπη του Ναού της Ιερής Μονής Βαρνάκοβας του νομού Φωκίδας. Η πυρκαγιά έγινε αιτία να καεί το νέο Καθολικό της Μονής καθώς και η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας (από την οποία βρέθηκε άθικτο μόνο ένα μικρό κομμάτι της). Στο σημείο βρέθηκε ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ του Τρικόρφου Φωκίδας αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικά κανάλια ο μητροπολίτης Φωκίδας, εμφανώς αμήχανος και προβληματισμένος, δήλωσε ότι: «Μέσα σε τρία χρόνια, δεύτερη φορά, να πιάνει το μοναστήρι φωτιά και δεν ξέρουμε ακριβώς από πού προήλθε». Τα αίτια όμως αυτής της ανείπωτης και συγκλονιστικής καταστροφής είναι αμιγώς πνευματικά και αναδεικνύουν την άμεση και επιτακτική ανάγκη μετάνοιας κλήρου και λαού και επιστροφής στην Πίστη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την Ιερή Παράδοση και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων. 

Στη συνέχεια αυτού του άρθρου παρατίθενται: Α) Η θαυμαστή εμφάνιση ρωγμής στην Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας και το σεπτό Πρόσωπο Της, λίγο πριν τον πόλεμο του 1940 Β) Η περιγραφή τριών θαυμαστών επεμβάσεων της Παναγίας Βαρνάκοβας που έλαβαν χώρα στο παρελθόν, με τις οποίες διασώθηκε θαυματουργικά η Ιερή Μονή καθώς και η θαυματουργή Εικόνα Της, από την άμεση απειλή και τον κίνδυνο πυρκαγιάς και Γ) Ανίερες και βλάσφημες ενέργειες και αποφάσεις που έλαβαν οι εκκλησιαστικοί ταγοί τους τελευταίους έξι μήνες, οι οποίες οδήγησαν στην εγκατάλειψη της βοήθειας και της επέμβασης της Υπεραγίας Θεοτόκου και την καταστροφή της θαυματουργής Της Εικόνας.

Α. Δημιουργία ρωγμής στην Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας και το σεπτό Πρόσωπο Της

Κατά τη διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που λάμβανε χώρα στην Ι.Μ. της Παναγίας Βαρνάκοβας ανήμερα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου 1940, ακούστηκε «βοή και τριγμός» την ώρα που τορπίλιζαν οι Ιταλοί το πολεμικό μας πλοίο «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου (και το οποίο μετέφερε προσκυνητές). Οι κάτοικοι της περιοχής πίστεψαν ότι ήταν «σεισμός», όμως γεμάτοι δέος είδαν να δημιουργείται ρωγμή στην Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας και «να ανοίγει το σεπτό Πρόσωπο Της»: 

«Λίγο προ του Πολέμου του 1940.
Εκείνον τον Αύγουστο του 1940 μια ακαθόριστη ανησυχία επλανάτο παντού. Ο διεθνής ορίζοντας ήταν αρκετά συννεφιασμένος από απειλές πολέμων. Πλην, για την Ελλάδα δεν είχε ακόμη φανεί ο άμεσος κίνδυνος. 

Ανήμερα της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου του 1940 ,χιλιάδες κόσμος είχε πάει για προσκύνημα στην Ι. Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας στην πανήγυρη της ,όπως και κάθε χρόνο. 
Κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία – όπως ομολογούν και περιγράφουν πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής – συνέβη το εξής θαυμαστό:
Άκουσαν βοή και τριγμό και πίστεψαν ότι ήταν σεισμός. Επικαλέστηκαν τη βοήθεια της Παναγίας και εστράφηκαν προς την εικόνα Της. Εκείνη τη στιγμή γεμάτοι δέος είδαν να ανοίγει το σεπτό Πρόσωπο της! Η ρωγμή υπάρχει μέχρι σήμερα. 
Μερικοί κινήθηκαν προς την έξοδο. Ο Επίσκοπος όμως τους εμπόδισε λέγοντας:
Που πάτε, αδελφοί; Η ασφάλεια είναι μέσα στην Εκκλησία και όχι έξω!
Πράγματι, έμειναν στη θέση τους, χωρίς να πάθει κανείς τίποτε. 
Όπως εξακριβώθηκε μετά, δεν επρόκειτο για φυσιολογικό σεισμό. Το φαινόμενο συνέβη μόνο στο Μοναστήρι την ώρα που τορπίλιζαν οι Ιταλοί το πολεμικό πλοίο μας «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου, που μετέφερε προσκυνητάς στην Εορτή της Μεγαλόχαρης. 
Η Παναγία Μητέρα έδειξε τη συμμετοχή Της στον πόνο για την αδικία που συνέβαινε στην Πατρίδα μας, (όπως πάρα πολλές φορές σε διάφορες δοκιμασίες της Ελλάδας έχει δείξει) και ίσως για τον πόλεμο που θα επακολουθούσε». 

(Aντιγραφή και μεταφορά κειμένου στη δημοτική από το βιβλίο «Παναγία Βαρνάκοβα, Θαύματα της Παναγίας (και η Παράκληση Της), Ιερά Γυναικεία-Κοινοβ. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας 2011»).

Β. Τρεις θαυμαστές επεμβάσεις της Παναγίας Βαρνάκοβας από το παρελθόν – Προστασία της Ιερής Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας και της θαυματουργής Της Εικόνας από την απειλή και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Υπεραγία Θεοτόκος στη βυζαντινή Ι.Μ. της Βαρνάκοβας επέδειξε τη Θεία αγάπη, στοργή και προστασία Της με πλήθος θαυμαστών επεμβάσεων και γι’ αυτό οι κάτοικοι της περιοχής της έδωσαν το προσωνύμιο «Γιάτρισσα». Ακολούθως παρατίθενται τρία θαύματα/επεμβάσεις της Παναγίας Βαρνάκοβας, με τα οποία διέσωσε την Ιερή Μονή και τη θαυματουργή Εικόνα Της από άμεση απειλή και κίνδυνο πυρκαγιάς.

α) Προστασία της Ιερής Μονής της Παναγίας Βαρνάκοβας από απόσπασμα Ιταλών. Η φωτιά έσβησε μόνη της και νάρκες δεν εξερράγησαν (Γερμανοϊταλική κατοχή).

Κατά τη Γερμανοϊταλική κατοχή, οι Ιταλοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Ιερή Μονή βάζοντας φωτιά. Όμως η Υπεραγία Θεοτόκος με θαυμαστή επέμβαση δεν άφησε τη φωτιά να προχωρήσει και η φωτιά έσβησε μόνη της! Θυμωμένοι οι Ιταλοί προσπάθησαν να τινάξουν τη Μονή στον αέρα, αλλά η Παναγία με νέα θαυμαστή επέμβαση της προστάτεψε το μοναστήρι και ούτε και αυτές εξερράγησαν:

«Κατά την Γερμανοϊταλική κατοχή, ένα απόσπασμα Ιταλών ήλθε στο Μοναστήρι για έρευνα. 
Κάποιος είχε προδώσει πως σε μία κρύπτη της Ι. Μονής, κάτω από την Εκκλησία ,είχαν κρύψει οι μοναχοί πολύτιμα κειμήλια. 
Ο Ηγούμενος εκείνη την ημέρα έλειπε. Οι υπόλοιποι ήταν λιγοστοί και ηλικιωμένοι. 
Οι Ιταλοί τους ανέκριναν και ζητούσαν να τους μαρτυρήσουν από πού ήταν η είσοδος της κρύπτης. 
Οι ηρωικοί μοναχοί αρνήθηκαν να την αποκαλύψουν. Για να εκδικηθούν οι Ιταλοί, έβαλαν φωτιά η οποία έσβησε μόνη της! Θυμωμένοι έβαλαν νάρκες στις δύο εισόδους της Εκκλησίας, για να την τινάξουν στον αέρα. Αλλά ούτε κι αυτές εξερράγησαν! Τότε οργισμένοι χτύπησαν τους Μοναχούς». 

(Aντιγραφή και μεταφορά κειμένου στη δημοτική από το βιβλίο «Παναγία Βαρνάκοβα, Θαύματα της Παναγίας (και η Παράκληση Της), Ιερά Γυναικεία-Κοινοβ. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας 2011»).

β) Άμεση επέμβαση της Παναγίας Βαρνάκοβας και διάσωση της Ιερής Μονής από φωτιά στο δάσος (Σεπτέμβριος 1992).

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1992 (παραμονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου), ξεκίνησε φωτιά από τη νότια πλευρά του δάσους και ο άνεμος είχε κατεύθυνση προς το Μοναστήρι. Ενώ είχε αποκλειστεί κάθε ανθρώπινη βοήθεια και η φωτιά ήταν κοντά, έπειτα από Παράκληση στη Μεγαλόχαρη και αίτηση προς άμεση βοήθεια, η Παναγία Βαρνάκοβα επενέβη ξανά και μέχρι να τελειώσει η Παράκληση ο άνεμος είχε αλλάξει φορά και πήγε και έριξε τη φωτιά σε ένα μεγάλο ξέφωτο ακαλλιέργητων χωραφιών:

«Ήταν η 7η Σεπτεμβρίου 1992. Παραμονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου. 
Εκείνη την ημέρα φυσούσε δυνατά. Ξαφνικά, προς το απόγευμα η αυλή του Μοναστηριού γέμισε καπνό! Είχε ξεκινήσει φωτιά από τη νότια πλευρά του δάσους! Ο άνεμος επίσης ήταν νότιος με κατεύθυνση προς το Μοναστήρι. 
Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, αλλά στο μέρος του δάσους που καιγόταν δεν έφθανε δρόμος. Τους ζητήθηκε πυροσβεστικό αεροπλάνο. Η απάντηση ήταν:
Δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο. Έχουν όλα αποσταλεί το Αίγιο το οποίο αυτή την ώρα καίγεται!
Ανθρώπινη βοήθεια απεκλείστηκε. Υπήρχε όμως η Μεγαλόχαρη που όλα τα προφθάνει. 
Γονατίσαμε μπροστά στην Εικόνα Της και διαβάσαμε την Παράκληση Της, καλώντας Την διά της προσευχής σε άμεση βοήθεια. 
Η Υπερευλογημένη την έδωσε αμέσως.
Όταν τελείωσε η Παράκληση, βγήκαμε να δούμε μέχρι πού είχε φθάσει η φωτιά, γιατί ήταν κοντά.
Με έκπληξη μαζί και συγκίνηση είδαμε ότι μέσα σ’ αυτά τα 15 λεπτά της Ακολουθίας, ο άνεμος γύρισε Βορειοδυτικά και πήγε κι έριξε τη φωτιά σ’ ένα μεγάλο ξέφωτο ακαλλιέργητων χωραφιών! Εκεί οι βοσκοί μαζί με τον δασικό, κατάφεραν και την έσβησαν.
Η δοξολογία βγήκε πηγαία από την ψυχή και τα χείλη. Είχαμε μία πολύ δυνατή εμπειρία της άμεσης βοηθείας της Θεομήτορος…».

(Aντιγραφή και μεταφορά κειμένου στη δημοτική από το βιβλίο «Παναγία Βαρνάκοβα, Θαύματα της Παναγίας (και η Παράκληση Της), Ιερά Γυναικεία-Κοινοβ. Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας 2011»).

γ) Θαυματουργική διάσωση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Βαρνάκοβας κατά την καταστροφική πυρκαϊά στην Ιερή Μονή (Ιανουάριος 2017).

Στις 29 Ιανουαρίου 2017  ολοκληρωτική καταστροφική πυρκαϊά ξέσπασε ξανά στην ιστορική Ιερή Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαρνάκοβας. Ενώ η λαίλαπα της φωτιάς πλησίαζε απειλητικά τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας, η Παναγία με θαυμαστό τρόπο επενέβη και διέσωσε την Ιερή Εικόνα, η οποία ήταν βιδωμένη και δεν υπήρχε κατσαβίδι. Διηγείται σχετικά η ηγουμένη της Ιερής Μονής Θεοδοσία: 
«Η λαίλαπα της φωτιάς τύλιγε στις φλόγες το Μοναστήρι μας και πλησίαζε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς μας.
Η εικόνα ήταν βιδωμένη, κατσαβίδι δεν υπήρχε, η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο, έλεγα στην Παναγιά, χωρίς εσένα δεν φεύγω από το Μοναστήρι, θα καούμε και οι δυο και ξαφνικά η εικόνα πέφτει πάνω μου και με τη βοήθεια άλλης αδελφής μοναχής  σώσαμε την εικόνα της Παναγιάς μας».

Γ. Ανίερες και βλάσφημες ενέργειες και αποφάσεις των εκκλησιαστικών ταγών κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών (Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020) η Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία στοχοποιήθηκε, συκοφαντήθηκε και καταδιώχτηκε , όχι μόνο από τις αντίχριστες και αντίθεες πολιτικές δυνάμεις της χώρας αλλά και από εκκλησιαστικά πρόσωπα και ταγούς. Δυστυχώς, λησμονώντας την υπακοή στο Θέλημα του Θεού και την Ιερή Παράδοση της Ορθόδόξης Εκκλησίας, έλαβαν βλάσφημες, ανίερες και πρωτάκουστες αποφάσεις, που επέφεραν την εγκατάλειψη της προστασίας, της βοήθειας και της επέμβασης της Υπεραγίας Θεοτόκου και κατά συνέπεια την καταστροφή της θαυματουργής Της Εικόνας. Παραθέτουμε μερικά από αυτά τα ανίερα και βλάσφημα γεγονότα:

α) Στις 12 Νοεμβρίου 2019 και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιερής Μητροπόλης Φωκίδας, ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος «υπεδέχθη θερμά» στα γραφεία της Ιερής Μητροπόλης αντιπροσωπεία της νέας σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας του ψευδεπισκόπου Επιφάνιου, στην οποία συμμετείχαν δύο σχισματικοί ψευδεπίσκοποι καθώς και κληρικοί και πιστοί. 

β) Στις 14 Νοεμβρίου 2019 ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος και ο καθηγούμενος της Ιερής Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ του Τρικόρφου Φωκίδας αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης με την αδελφότητά του, υποδέχτηκαν «εν μέσω κωδωνοκρουσιών» στο μοναστήρι του Τρικόρφου τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και «συλλειτούργησαν» μαζί τους. 
Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά τη Θεία Λειτουργία, ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος ανακοίνωσε την πρωτοφανή απόφαση του να μη γίνονται δεκτοί στα όρια της Ι.Μ. Φωκίδας Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν τη νέα σχισματική ψευδοεκκλησία του ψευδεπισκόπου Επιφάνιου:
«Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιον. Η οποία αυτοκεφαλία ανεγνωρίσθη και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον».

γ) Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιερής Μητροπόλης Φωκίδας, οι σχισματικοί Ουκρανοί ψευδεπίσκοποι με τη συνοδεία τους επισκέφτηκαν τη γυναικεία Ιερή Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας, «όπου έτυχαν θερμής υποδοχής»:
«Εν συνεχεία οι Ουκρανοί Επίσκοποι με τη συνοδεία τους, επισκέφθησαν τις γυναικείες Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου και Παναγίας Βαρνακόβης, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής».

δ) Ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) για την περίοδο από 1.9.2019 έως 31.8.2020, συμμετείχε στη λήψη των ανήκουστων, ανίερων, βλάσφημων και δαιμονικών αποφάσεων της ΔΙΣ, σχετικά με το κλείσιμο των Ιερών Ναών και τον αποκλεισμό των πιστών από τις Ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά το διάστημα της πιο κατανυκτικής περιόδου για τη χριστιανοσύνη, λόγω της λεγόμενης «πανδημίας» του κορωνοϊού.

ε) Στις 17 Μαρτίου 2020 (μία μόνο μέρα μετά τη εωσφορική απόφαση της ΔΙΣ για κλείσιμο ουσιαστικά των Ιερών Ναών και απαγόρευση των Ιερών Μυστηρίων και Ακολουθιών) η Ιερή Μητρόπολη Φωκίδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε σε όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια ότι για οποιαδήποτε παράβαση των αντίχριστων και ανίερων αποφάσεων που έλαβε η ΔΙΣ οι υπεύθυνοι θα διώκονται από τις αρχές του Κράτους όπως ο νόμος ορίζει:
«Γνωρίζουμε προς όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια μετά των Προέδρων αυτών, ότι δια οποιαδήποτε παράβαση των ανωτέρω, θα διώκονται οι υπεύθυνοι από τις αρχές του Κράτους ως ο νόμος ορίζει».

στ) Το Μάρτιο 2020 η ΙΜ. Φωκίδας εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει το ανήκουστο, βλάσφημο και ανίερο κλείσιμο των Ι. Ναών και την απαγόρευση της Λατρείας, γεγονός ανεπανάληπτο στην ιστορία της Εκκλησίας και του Έθνους μας, επιστρατεύοντας μία απόφαση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια, με σκοπό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αμβλύνει τις αντιδράσεις του πιστού λαού. 

ζ) Στις 31 Μαΐου 2020 ο καθηγούμενος της Ιερής Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ του Τρικόρφου Φωκίδας και Πρωτοσύγγελος της Ιερής Μητρόπολης Φωκίδας, αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, δημοσίευσε κήρυγμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Προσέχετε τους αιρετικούς», στο οποίο δήλωνε κατηγορηματικά ότι:
«Εμείς μένουμε σε όσα μας παρέδωσαν ο Κύριός μας, οι Απόστολοι, οι Διδάσκαλοι, οι Πατέρες και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας του Χριστού. Διατηρούμε επί αιώνες με αγώνα και αίμα μαρτυρικό την ορθή πίστη του Χριστού».
Αυτές οι δηλώσεις όμως μόνο έκπληξη και απορία προκαλούν, καθώς πέντε μήνες νωρίτερα ο αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ως καθηγούμενος της ΙΜ. Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ του Τρικόρφου Φωκίδας υποδέχτηκε, «εν μέσω κωδωνοκρουσιών» μαζί με την αδελφότητα του και το μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστο στο μοναστήρι του Τρικόρφου, τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και «συλλειτούργησε» μαζί τους.

η) Στις 14 και 15 Ιουνίου 2020 η Ιερή Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδας (το μοναστήρι που τελέστηκε το μιαρό και βλάσφημο «συλλείτουργο» με τους σχισματικούς ψευδεπισκόπους της Ουκρανίας πέντε μήνες νωρίτερα) ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει και να τιμήσει τον Άγιο Αυγουστίνο και τη μητέρα του Αγία Μόνικα στο Τρίκορφο Φωκίδας. 
Το βράδυ της 14 Ιουνίου 2020 (στις 11 μμ) ξέσπασε πυρκαγιά στην σκέπη του Ναού της Ιερής Μονής Βαρνάκοβας του νομού Φωκίδας, η οποία κατέστρεψε ακόμα και την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας. Συγκλονιστικά σχετικά βίντεο με εικόνες από τη φωτιά δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και γέμισαν με ανείπωτη θλίψη τις καρδιές μας, αναδεικνύοντας το μέγεθος της τραγωδίας.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από την φωτιά στην Ι. Μονή, από το κανάλι Npress Media.

Η Υπεραγία Θεοτόκος και Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά (όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν), δεν προστάτεψε και δε διέσωσε την Ιερή Μονή και ειδικά τη θαυματουργή Εικόνα Της, η οποία αποτελούσε σημείο καταφυγής, ενίσχυσης και προστασίας για όλο το Ορθόδοξο πλήρωμα εδώ και αιώνες, αλλά επέτρεψε να καεί και να καταστραφεί. Τα τελευταία χρόνια ο χιτώνας του Χριστού έχει κατακερματιστεί με βλάσφημες, ανίερες και αντιπατερικές ενέργειες και αποφάσεις της εκκλησιαστικής διοίκησης και των εκκλησιαστικών ταγών όπως:

  • Την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης. 
  • Την «αναγνώριση» από την Εκκλησία της Ελλάδας της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας του ψευδεπισκόπου Επιφάνιου (και μάλιστα με αδιαφανή τρόπο και χωρίς να υπάρχει σχετική ψηφοφορία)
  • Τη λήψη βλάσφημων, ανίερων και πρωτάκουστων νόμων από τη ΔΙΣ , που έκλεισαν τους Ιερούς Ναούς και απαγόρευσαν τα Ιερά Μυστήρια και ειδικά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τους πιστούς, με πρόσχημα τη λεγόμενη «πανδημία» του κορωνοιού.
  • Την αποϊεροποίηση των Ιερών Ναών και προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών με την επιβολή ασεβών και βλάσφημων μέτρων, λόγω της λεγόμενης «πανδημία» του κορωνοιού.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η εγκάρδια και ολόψυχη μετάνοια όλων μας εκ βάθους ψυχής (κλήρου και λαού), ώστε να διατηρηθεί ακέραια και ανόθευτη η Πίστη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως αυτή ορίζεται από την Ορθόδοξη Παράδοση των Αγίων Πατέρων και ώστε η Υπεραγία Θεοτόκος να παραμείνει καταφυγή, Προστάτης, έφορος και μεσίτρια προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

«Την Θεοτόκον ἐκτενῶς ἱκετεύσωμεν, τῆς Βαρνακόβης τήν Προστάτιν καί ἔφορον, ἐν μετανοίᾳ κράζοντες ἐκ βάθους ψυχῆς· νασσα μεσίτευσον, δι’ ἡμᾶς τούς πολλάκις, πταίοντας καί κάμνοντας, ὑπό βάρους πταισμάτων, σύν Ἀρσενίῳ Ὁσίῳ Πατρί, τῷ τήν Μονήν Σου, τό πάλαι ἱδρύσαντι»

(Κανών Παρακλητικός εις την Υπεραγία Θεοτόκον την επωνομαζομένη Βαρνάκοβα). 

Δείτε σχετικά:
– Υποδοχή και Συλλείτουργο του Μητροπολίτου Φωκίδος με τους σχισματικούς της «Ουκρανικής Εκκλησίας»
Νέα πρόκληση Φωκίδος Θεόκτιστου. Καλεί τον Μόσχας να μην εναντιώνεται στους σχισματικούς (φώτο-βίντεο)
Φωκίδος Θεόκτιστος. Ο πρώτος μητροπολίτης που δέχθηκε τους σχισματικούς (Φώτο)
Το χορό του σχίσματος στη Φωκίδα, σέρνουν οι παπαροκάδες!

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.