Επικαιρότητα

Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης

εικόνα άρθρου: Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης

Εμείς από την πλευρά μας, μένουμε Πίστη με οποιοδήποτε κόστος.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην Ορθοδοξία δε χωράει ορθολογισμός, δυσπιστία, αμφιταλάντευση ή αμφιβολία. Οι θέσεις που υπάρχουν είναι ξεκάθαρες: ή πιστεύουμε ότι ο Δεσπότης Χριστός που εξουσιάζει όλη την πλάση, είναι δυνατός, κραταιός και παντοδύναμος και κρεμόμαστε από τον χιτώνα Του με πίστη δυνατή ή Τον απορρίπτουμε.

Είναι αδύνατον ένας ισορροπημένος πνευματικά και απλανής ορθόδοξος πιστός, να φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι μέσα στον Οίκο του Άγιου Τριαδικού Θεού, αν μεταλλάβει το Σώμα Του και το Αίμα Του ή αν ασπαστεί τις Άγιες Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα, κινδυνεύει να μολυνθεί από μικρόβια. Αυτό είναι βλασφημία! Το καλύτερο, μάλιστα, θα ήταν να ξεσκονίσει τον νου και να προστρέξει να εξομολογηθεί στον πνευματικό του. Εκτός κι αν ο πνευματικός του είναι από αυτούς που ισχυρίζονται ότι η ΔΙΣ έπρεπε να κλείσει τις εκκλησίες, για να υπακούσει στα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία υποτίθεται είναι για “το καλό μας”! Οπότε ή μένει στον Ιερό Ναό με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά και γίνεται μέρος μίας κακοστημένης παράστασης, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωτηρία της ψυχής του, ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως αυτή της ευλογημένης ανυπακοής και αποτείχισης.

Εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως θα πρέπει, ξαφνικά, να γίνουμε ένα είδος μοντέρνων εικονομάχων και να σταματήσουμε να ασπαζόμαστε τις Άγιες Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα, από φόβο μήπως κολλήσουμε αρρώστιες, τη στιγμή που αυτές είναι σκεύη της Θείας Χάριτος και γιατρεύουν κάθε σωματική και ψυχική ασθένεια. Πόσο εύκολα ξεχνούμε ότι υπάρχουν εικόνες που δακρύζουν και Ιερά Λείψανα που μυροβλύζουν! Πόσο εύκολα ξεχνούμε ακόμη, αυτά που μας είπε ο Όσιος Παΐσιος πως και μόνο δηλαδή που θα ακουμπήσουμε σε μία Εικόνα παρηγοριόμαστε!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για όλους μας, η εικόνα των μασκών και των αντισηπτικών μέσα στους ναούς είναι αποκρουστική, διότι αποτελεί κάτι ολότελα ξένο για την Ορθοδοξία. Οι υποστηρικτές όλων αυτών, λοιπόν, ας μείνουν μόνοι τους μέσα στα οικήματα (που δεν είναι ιδιοκτησία τους-σε Άλλον ανήκουν) να θυμιάζουν τα στασίδια και να μεταλαμβάνουν αναξίως. Ας ψεκάζουν με αντισηπτικά την Αγία Τράπεζα, νομίζοντας ότι ο Κύριός μας αναπαύεται με τέτοιες ενέργειες κι ας αφήσουν όλους εμάς τους υπόλοιπους να έχουμε τη βαθιά πίστη ότι έστω και μία σταγόνα Αγιασμού μπορεί να διαλύσει και να εξαφανίσει ένα ολόκληρο τάγμα δαιμόνων και ιών. Ως φυσικό απότοκο, μάλιστα, έρχεται η εγκάρδια επιθυμία μας να κρατήσουμε τον Ένοικο, σφιχταγκαλιασμένοι όλοι μεταξύ μας και ενωμένοι στο Όνομα του Κυρίου μας, ασπαζόμενοι τις Άγιες Εικόνες και μεταλαμβάνοντας τη Θεία Κοινωνία.

Επιπλέον, είναι αναντίρρητο ότι βιώνουμε και βλέπουμε παντού αντικανονικότητες! Ειδικότερα, βέβαια, στο τυπικό των Ακολουθιών, της Θείας Λειτουργίας που όσο πάει και χειροτερεύει. Ισοπεδώθηκαν όλα, αλλοιώθηκαν τα πάντα, ρήμαξαν την πίστη μας και διακωμωδούν την Ορθοδοξία. Φυσικά, επιδιώκουν να υιοθετήσουν αλλαγές στην εκκλησιαστική τάξη, όμως, τελικά μήπως αυτό θα παγιωθεί; Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το ανοσιούργημα, με πρόσχημα τον κορονοϊό! Εμείς από την πλευρά μας, μένουμε Πίστη με οποιοδήποτε κόστος, φορώντας την Ορθοδοξία και τον Χριστό στο πρόσωπο και την καρδιά μας, πετώντας στα σκουπίδια τις κακοδοξίες και τις αντικανονικότητές τους μαζί με τις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά.

Δείτε σχετικά:
π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
– Ο βαθιά θρησκευόμενος Χαρδαλιάς και η ιδιότυπη πίστη του
«Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
– Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
Προσθέτουμε στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του μητροπολίτου Κερκύρας τη δική μας αγωνία
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.