Επικαιρότητα

Η μεταμέλεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής παράδειγμα επιτυχούς αποτείχισης

εικόνα άρθρου: Η μεταμέλεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής παράδειγμα επιτυχούς αποτείχισης

Ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σύρθηκε στα πατώματα για να ζητήσει συγγνώμη από σύμπαντα τον Ελληνισμό, σε Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Αμερικής Ελπιδοφός

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος έγινε όχι άδικα το πρόσωπο της εβδομάδας. Η ανοησία του να παρασταθεί εύχαρις στην τουρκική φιέστα δίπλα τον ηγέτη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ως katanixi.gr αναδείξαμε το διάχυτο θράσος και παρουσιάσαμε ποιος είναι ο τρόπος και ποιος ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου στις Θερμοπύλες της Ιστορίας χωρίς όμως να αφήσουμε στο απυρόβλητο όλους τους επικριτές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βλέποντας τον κουρνιαχτό που σήκωσε έσπευσε να εκφράσει τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε. «Ως έλληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του 70. Έχω μεγαλώσει με αυτό τον πόνο, γι᾽ αυτό και καταλαβαίνω τον πόνο των κυπρίων αδελφών μας, όπως και τα αισθήματά τους και τις αντιδράσεις τους. Θεωρώ ότι είναι εκφράσεις πόνου ανθρώπων που έχασαν τα πάντα: περιουσίες, πατρίδες, όνειρα, οικογένεια, συγγενείς.

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω σε όλους ότι η παρουσία μου στην εκδήλωση της Δευτέρας, δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο.

Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτό το σκοπό.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρίσκεται έναν αιώνα δίπλα στον απανταχού Ελληνισμό, υπερασπιζόμενη τις προσδοκίες του. Η ενότητά μας είναι η διακονία και το χρέος μου».

Ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα επιτυχούς αποτείχισης

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί βάλαμε όλη την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής; Γιατί είναι πρώτης τάξεως παράδειγμα αποτείχισης που έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλιστα, αποτείχισης. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η μεταμέλεια του Αμερικής οφείλεται στην άρνηση των δύο Ελλήνων ηγετών, του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, να τον συναντήσουν στη Νέα Υόρκη. Ιδού, τα αποτελέσματα της διακοπής κοινωνίας! Ιδού τα αποτελέσματα της πολιτικής “αποτείχισης”. Η δημόσια αποδοκιμασία ενός προσώπου για τα λάθη του δεν είναι τίποτα μπροστά στην έμπρακτη αποδοκιμασία της απομόνωσης. Έφταναν δύο ακυρώσεις ραντεβού για να συρθεί ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στα πατώματα και να ζητήσει συγγνώμη από σύμπαντα τον Ελληνισμό, σε Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο λόγος του Κυρίου ότι “οἱ υἱοί τοῦ αἰῶνος τούτου φρονιμότεροι ὑπέρ τούς υἱούς τοῦ φωτός εἰς τήν γενεάν τήν ἑαυτῶν εἰσι”. (Λουκ. 16.1-3). Οι πολιτικοί, αποδεδειγμένα υιοί του αιώνος τούτου, αποτείχισαν τον Αμερικής και τον επανέφεραν στην τάξη. Όμως οι εναπομείναντες ορθόδοξοι πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, διάκονοι, μοναχοί και μοναχές, οι υιοί του φωτός εις την γενεάν την εαυτών αρνούνται να αποτειχίσουν τους αιρετικούς πατριάρχες και επισκόπους. Εύγε στους λίγους ιερείς και λαϊκούς που σηκώνουν το βάρος της ημέρας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Ελπιδοφόρος εξέθεσε τους Έλληνες Ορθοδόξους της Αμερικής που προσπάθησαν να αποφύγουν τον εmβολιασμό
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αρνείται την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας
– Σε ναό αίρεσης που ευλογείται ο σοδομισμός, λειτούργησε ο κ. Ελπιδοφόρος
– Παρών και ο Ελπιδοφόρος στο τσίρκο της διαθρησκειακής “προσευχής” υπέρ του Μπάιντεν

Σχετικά άρθρα

Ο Ιησούς Χριστός είναι το εσωτερικό Φως των Ορθοδόξων (Α΄ Μέρος)

Άρθρο του μακαριστού πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. Μόνο ο καθαρός νους από πλάνες και τις προκαταλήψεις του κοσμικού φρονήματος, βλέπει και θαυμάζει τη δημιουργία του Θεού και χαίρεται...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.