Επικαιρότητα

Η Μητρόπολη Ηλείας αγρυπνά ή κοιμάται με τα τσαρούχια

εικόνα άρθρου: Η Μητρόπολη Ηλείας αγρυπνά ή κοιμάται με τα τσαρούχια

Έκκληση στους υπεύθυνους του Κατηχητικού και Αντιαιρετικού έργου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ινδία είναι μια αχανής χώρα με πληθυσμό που ξεπερνά τα 1200 εκατομμύρια.

Κάθε σύγκριση με την Ελλάδα φυσικά προκαλεί μηδίαμα.

Η κουλτούρα μιας τόσο μεγάλης πληθυσμιακά χώρας και οι παραδόσεις της απαιτούν πολλή προσοχή.

Ήδη γνωρίζουμε με την γιόγκα, που είναι μια κανονική θρησκευτική πρακτική, πως δολίως επιβλήθηκε στον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα γιόγκα και έκτοτε θεωρείται τρόπος εκγύμνασης.

Αλλά και με το παράδειγμα του διαλογισμού, που θεωρείται μια άκακη μέθοδος ελέγχου της αναπνοής και antistress τεχνική και εφαρμόζεται σε πολλά σεμινάρια αυτοβελτίωσης.

Έχει επιχειρηθεί, λοιπόν, και στο παρελθόν με δούρειο ίππο την εκγύμναση ή την ενεργειακή πνευματική ισορροπία, να προσηλυτιστούν ανυποψίαστοι ή ακατήχητοι Ορθόδοξοι πιστοί στην πράξη επικίνδυνων φιλοσοφικών ρευμάτων, ξένων και ασυμβίβαστων προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Σήμερα ένα δημοσίευμα, που εμπλέκονται ο Πρωθυπουργός της αχανούς χώρας και ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών, παρουσιάζονται Έλληνες ανήλικοι μαθητές να τραγουδούν ένα “Εθνικό τραγούδι” της Ινδίας.

Επειδή η καλλιτεχνικές δραστηριότητες και στο παρελθόν έχουν ενοχοποιηθεί για ψυχόλεθρες πρακτικές (σατανιστικά τραγούδια, υβριστικά προς τα Ιερά και Όσια της πίστεως), στοιχειωδώς, για να προστατέψει τους μαθητές η Μητρόπολη Ηλείας θα πρέπει να ερευνήσει το περιεχόμενο και τον πολιτισμικό συμβολισμό του Εθνικού Τραγουδιού της Ινδίας.

Επειδή το μεγαλύτερο έπος της Ινδίας, η Mahabharata, αποτελεί ένα σημαντικό κείμενο του Ινδουισμού κι έχει τεράστια σημασία για τον πολιτισμό στην ινδική χερσόνησο1, επιβάλλεται να είμαστε επιφυλακτικοί.

Χριστός Ετέχθη!

  • 1Σε αυτό συζητιούνται οι τέσσερις “πουρουσάρθα” ή “σκοποί της ζωής” των ανθρώπων: Ντάρμα ή καθήκον – ορθή δράση, Άρθα ή σκοπός, Kάμα, ευχαρίστηση, και Μόξα, απελευθέρωση, καθώς γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η σχέση του ατόμου με την κοινωνία και τον κόσμο, και η λειτουργία του κάρμα.
    Στο έπος διδάσκεται ότι μέσα από την πορεία της τωρινής ζωής μας, αλλά και των προηγούμενων και επόμενων ενσαρκώσεών μας, οφείλουμε να εξελιχθούμε, αξιοποιώντας τα «μαθήματα» που παίρνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αντιδράσεις προς τους μαθητές που ανάρτησαν πανό και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην πρωινή…
Επιστολή διαμαρτυρίας από τους μαθητές Κομοτηνής για την απουσία της Θράκης από τα σχολικά…
– Μυρίζει νέος γενιτσαρισμός
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου σχημάτισαν τον Ήλιο της Βεργίνας τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή»…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.