Επικαιρότητα

Η Μητρόπολη Κορίνθου κάλεσε τον ΕΟΔΥ για Covid test

εικόνα άρθρου: Η Μητρόπολη Κορίνθου κάλεσε τον ΕΟΔΥ για Covid test

Ο ΕΟΔΥ και ο νέος κορωνοϊός “αγαπάνε” πολύ την Εκκλησία και ειδικά τους πιστούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ταξιδεύει και γυρεύει να βρει στον κόσμο που ζούμε τους πιστούς της Εκκλησίας. Να τους εντοπίσει πριν απο τον κορωνοϊό, να τους αναγνωρίσει ειδικά και να τους δει προσωπικά… Πανταχού παρόντες είναι πλέον οι “ένστολοι” του κλιμακίου για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Πριν από τον δύσκολο χειμώνα των ιώσεων και της εποχικής γρίπης, το ειδικό κλιμάκιο έχει ξεκινήσει ήδη από το Άγιο Όρος και έχει φτάσει μόλις πριν λίγες μέρες στις πρώτες Μητροπόλεις… Απ’ ό,τι φαίνεται δεν επιθυμούν να αφήσουν κανένα γραφείο στο χώρο της Εκκλησίας χωρίς να το επισκεφτούν. Ακόμη, δε θα μας φανεί καθόλου παράξενο να στηθεί και κιόσκι έξω από τους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο ΕΟΔΥ και ο νέος κορωνοϊός “αγαπάνε” πολύ την Εκκλησία και ειδικά τους πιστούς. Αυτό δε χρειάζεται ανάλυση, γιατί είναι βγαλμένο μέσα από την εμπειρία και από το ρεπορτάζ του πρώτου κύματος του ιού.

Τώρα που είμαστε στο δεύτερο κύμα και έχουμε γνωριστεί καλύτερα με τον κορωνοϊό και με τους ειδικούς που μας ενημερώνουν για την εξέλιξη της πανδημίας, θεωρούμε ότι είμαστε πιο ασφαλείς φορώντας τη μάσκα μας ή τουλάχιστον έτσι επιθυμούμε να αισθανόμαστε οι περισσότεροι. 

Αισθανόμαστε ασφαλείς, αφού πλέον υποχρεωτικά όλοι φοράμε την μάσκα και μας καλύπτει από κάθε συνέπεια της παράβασης του νόμου. Είμαστε και με το παραπάνω νομοταγείς πολίτες.

Κάθε δήμος και νοσοκομείο και ίσως αργότερα και το σχολείο, θα έχει και τον ανάλογο αριθμό των τεστ για να εξυπηρετήσει το κοινό, όταν δε χρειάζεται νοσηλεία αλλά μόνο έλεγχο. Είναι μια μέριμνα για το κοινό που σπουδάζει ή εργάζεται και κινείται εντός του αστικού ιστού. Δε μας κάνει καμία εντύπωση, αφού παντού μπορεί να στηθεί το κιόσκι για τα τεστ, ακόμη και στην πλατεία και όπου θα υπάρχει μαζική κυκλοφορία. Ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται όπου χρειάζεται, για παράδειγμα στους σταθμούς του Μετρό και όπου αλλού χρειαστεί. Όπου τον καλέσουν ανταποκρίνεται άμεσα και τους “κερνάει” τέστ, διότι αυτό είναι το αντικείμενο της εργασίας του. Έχει συγκεκριμένο ωράριο και λίστα και δεν αφήνει κανέναν χωρίς την απαραίτητη κάλυψη και βοήθεια. 

Έτσι λοιπόν στην Κορινθία στις 28-09-20 ήδη το ειδικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως για την πραγματοποίηση των Covid-19 tests. Άπαντες συμμετείχαν στην ανίχνευση του κορωνοϊού, κληρικοί και λαϊκοί με τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο, τον πρωτοσύγκελο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο. Με πολλές ευχές και ευχαριστίες ο Σεβασμιώτατος εξήρε το λειτούργημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ευχήθηκε ο Θεός, ως ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, να δωρίσει την υγεία σε όλο τον κόσμο. Να τον λυτρώσει γρήγορα και από αυτή τη δοκιμασία της πανδημίας.

Ωραία ανθρωπιστική πράξη, επαινετή από τους ανθρώπους, όχι όμως από τον Θεό. Όπως φαίνεται η Μητρόπολη έμπλεξε τους ρόλους με την πολιτεία και έχασε τη βασική αποστολή της, που είναι η ποιμαντική και ιεραποστολική δράση της προς το ποίμνιο στην περιφέρεια της αρμοδιότητάς της. 

Ο Επίσκοπος της κάθε Μητροπόλεως είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για το Θείο κήρυγμα και υπεύθυνος του ποιμαντικού έργου για τη σωτηρία της ψυχής του ποιμνίου του. Το ανθρωπιστικό έργο όμως είναι αντικείμενο εργασίας της κάθε πολιτείας για την κοινωνία της. Δεν γνωρίζουν λόγω έλλειψης κατήχησης και βιωματικής εμπειρίας ότι ο ανθρωπισμός και ο εθελοντισμός δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Ορθοδοξία. Όσοι είναι φίλοι και οπαδοί του Ουμανισμού-ανθρωπισμού και της πλάνης του δυτικού πνεύματος βρίσκονται σε σύγχυση πνευματική. Δε συνάδουν τα δικά τους προσωπικά “πιστεύω” με το “Πιστεύω εις ένα Θεόν…” το σύμβολο της Πίστεως της Ορθοδοξίας μας. Έτσι έφτασε η μάσκα να φυλακίσει την Πίστη σήμερα και να αρνείται ο πιστός την αγιότητα και τη χάρη των Μυστηρίων του αγίου Θεού.

Δεν προλάβαμε να πούμε για τη μάσκα που φυλακίζει την Πίστη και να αναλύσουμε έστω και λίγο το σημαντικό αυτό θέμα…Έφτασε ταχύτατα η επόμενη είδηση από την Κόρινθο, ότι έκλεισε για λίγες ημέρες ο ιερός ναός του Αποστόλου Παύλου που είναι και ο Μητροπολιτικός Ναός της Κορίνθου καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού. 

Ο Θεός βλέπει την Πίστη μας και την προαίρεσή μας και γι’ αυτό δεν μπορούμε να Τον ξεγελάσουμε σε τίποτα. Όσο και να εφαρμόζουμε τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε στους ανθρώπους δε θα καταφέρουμε να κρυφτούμε πίσω από την ψεύτικη βιτρίνα μας και να παρουσιάζουμε ένα άλλο εαυτό. Σήμερα πως είναι δυνατό να κλείσει ο ιερός ναός του Θεού και να κατεβάσει ρολά, όπως συχνά συνηθίζουμε να λέμε με τη γνωστή λαϊκή έκφραση; Στην εποχή του Αποστόλου Παύλου γνωρίζουμε πως με θαύματα έπεφταν οι σιδεριές και άνοιγαν οι φυλακές, γιατί τότε η Πίστη ήταν ελεύθερη από την εκκοσμίκευση. Δε φυλακίστηκε ποτέ η Πίστη από τους αγίους Αποστόλους και τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας του Χριστού μας, με ένα τέτοιο πνεύμα κοσμικό και με το κάλυμμα ενός ψευτο-ανθρωπισμού. 

Όταν έρθει στην πατρίδα μας ο Πάπας, θα έρθει πάλι με ψευδές πρόσχημα ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, χάριν του καιρούργιου προγράμματος της ευημερίας της πολιτείας και γενικότερα της θρησκευτικής τουριστικής εμπειρίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πολιτείας και με βάση το σχέδιο της ψευτοαγάπης του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου μας, γνωρίζουμε ότι θα καταλήξει αυτή η ανθρωπιστική πορεία στον τελευταίο της σταθμό, εκεί στην Κόρινθο. Προς το συμφέρον της Εκκλησίας και του ποιμνίου της Μητροπόλεως καλό είναι να προσέξει ο Μητροπολίτης της Κορίνθου να μην ξεγελαστεί και φτάσει να υποδεχτεί τον “ανθρωπιστή” και αιρετικό Πάπα στην περιφέρειά του. Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά σε ότι έχει να κάνει με την αίρεση και την αποδοχή του Πάπα ως “αδελφού” που έχει ιερωσύνη και μυστήρια, ίσως, τότε δε θα κινδυνεύσουν απλά να κλείσουν οι ιεροί ναοί. Αλλά να συμβούν ακόμη και φοβερά σημεία, αφού ο Πάπας είναι η αιτία του κακού και των πολλών συμφορών μας. Σε ένα ενδεχόμενο σεισμό με την παιδαγωγία και την εγκατάλειψη της χάριτος του Θεού θα επέλθει σκληρή τιμωρία. Αν επιτραπεί από το Θεό να γκρεμιστούν ακόμη και οι εκκλησίες μας θα είναι από τις πολλές “ευλογίες του φιλάνθρωπου αδελφού Πάπα”…

Σήμερα όμως μαζί με την Πίστη μπήκαν και οι πιστοί στη φυλακή. Την μία με το “μένουμε σπίτι” και την άλλη με τη μάσκα και τώρα με το λουκέτο, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Είδαμε στις μέρες μας ακόμη και Επισκόπους να γίνονται εθελοντές και να συμμετέχουν στη δοκιμή και επιστημονική έρευνα του εμβολίου του κορωνοϊού. Να αναλώνονται για όλα τα κοινωνικά θέματα και να αφήνουν το κατεξοχήν ταπεινό διακόνημά τους, το οποίο είναι κατεξοχήν ποιμαντικό και ιεραποστολικό που αφορά στη σωτηρία των πιστών. Εν ονόματι της ψευδο-αγάπης όλα έχουν ισοπεδωθεί μέσα στο νου των σύγχρονων ιεραρχών μας και φαίνεται αυτό κυρίως από τα έργα και τις πράξεις τους.

Ο άνθρωπος χωρίς τον Θεάνθρωπο θεωρεί ότι καλά ζει, αλλά δε θα σωθεί. Θα ταπεινωθεί και θα ενωθεί με τον Κύριο μόνο όταν ζει με την αλήθεια της Ορθοδοξίας. 

“Ταλαίπωρος εγώ άνθρωπος! τις με ρύσεται εκ του σώματος του θανάτου τούτου;” (Ρωμ. 7, 24)
Ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς μας χαροποιεί και μας εμπνέει μέσα από τα γραπτά του μιλώντας σε εμάς για τον άνθρωπο και Θεάνθρωπο: «Άνευ του Θεανθρώπου ο άνθρωπος είναι πράγματι άνευ κεφαλής και επί πλέον άνευ του εαυτού του, άνευ του αιωνίου εαυτού του, άνευ του αθανάτου, του θεοειδούς εαυτού του. Εκτός του Θεανθρώπου δεν υπάρχει άνθρωπος, αλλά πάντοτε υπάνθρωπος ή ημιάνθρωπος ή μη άνθρωπος. Εδώ πρέπει να προστεθή και η εξής αλήθεια: άνευ του Θεανθρώπου ο άνθρωπος είναι πάντοτε δούλος του θανάτου, δούλος της αμαρτίας, δούλος του διαβόλου. Μόνον δια του Θεανθρώπου φθάνει ο άνθρωπος εις τον υπό του Θεού τεθέντα προορισμόν του: γίνεται «Θεός κατά χάριν» και ούτω φθάνει εις την τελείαν πληρότητα της υπάρξεώς του και της προσωπικότητός του».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία
Του Ποιμένα τα άγια χέρια κρατούν τη Θεία Κοινωνία
Κρούσματα covid-19 στο περιβόλι της Παναγιάς. Η πίστη σε κρίση
Θα αγκαλιαζόμαστε κ.Σύψα, μέχρι να πεθάνουμε… Το ακούτε;
Για τον Volokolamsk κ. Ιλαρίωνα η «διπλή ανοσία» είναι διπλή προστασία;
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό
Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
π.Αναστάσιος Γκερτσάκης: Απόστρατος, αλλά στρατιώτης Χριστού
Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, Άγιε Γόρτυνος
Ο Ομολογητής ιερέας… συνελήφθη
«Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δεν έχασε την ευκαιρία να προωθήσει πλανεμένη θεωρία

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.