Επικαιρότητα

Η Μητρόπολη Σικάγου δημοσίευσε ότι θα συμπροσευχηθεί με αιρετικούς για τον πλανήτη και μετά κατέβασε την είδηση!

εικόνα άρθρου: Η Μητρόπολη Σικάγου δημοσίευσε ότι θα συμπροσευχηθεί με αιρετικούς για τον πλανήτη και μετά κατέβασε την είδηση!

σ.σ. Όλοι θυμόμαστε τον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ Συμεωνίδη. Τελευταία φορά που είχαμε την… ατυχία να τον ακούσουμε ήταν όταν επιτέθηκε αναισχύντως στον παραδοσιακό ιεράρχη μας Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, για να τον… ελέγξει! (αν είναι δυνατόν!!!) για τα περί ομοφυλοφιλίας. Τώρα ο οικουμενιστής Μητροπολίτης Ναθαναήλ, έχει εξορμήσει σε νέες περιπέτειες!!

Σικάγο 1η Οκτωβρίου 2019, Ανανέωση 10/1/2019 16:30.

Tο Σάββατο στις 4 Οκτωβρίου, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Σικάγου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Ναθαναήλ, θα συμμετάσχει σε οικουμενική προσευχή στην Καθολική εορτή του Φραγκίσκου της Ασίζης «για την επούλωση του πλανήτη μας».

Η πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως αναφέρει:

«Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου είναι η εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, η τελευταία ημέρα της Εποχής της Δημιουργίας. Ενωθείτε με τους Χριστιανούς από όλη την περιοχή του Σικάγο [σ.σ. γράφει «Chicagoland» όπως λέμε «Disneyland»!!] στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου [James] στο Σικάγο, σε μια λειτουργία προσευχής, τραγουδιού και συλλογισμού για την επούλωση της γης του Θεού αυτήν την ημέρα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!»

[σ.σ. Ο ναός αυτός ανήκει στην Αγγλικανική Κοινωνία [Anglican Communion], «μια διεθνής ένωση εθνικών και περιφερειακών Αγγλικανικών εκκλησιών» -Δείτε ΕΔΩ-]

Η Εποχή της Δημιουργίας «είναι μια ετήσια εορτή προσευχής και δράσης για την προστασία της δημιουργίας. Εορτάζεται από Χριστιανούς όλων των παραδόσεων… ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 4η Οκτωβρίου.» Η 1η Σεπτεμβρίου ανακηρύχθηκε ως ημέρα προσευχής για την δημιουργία το 1989 από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Δημήτριο Α και υιοθετήθηκε αργότερα από άλλες Χριστιανικές ομολογίες. Στην Καθολική εορτή την 4η Οκτωβρίου εορτάζεται ο Φραγκίσκος της Ασίζης, «ο οποίος είναι ο προστάτης άγιος» όσων προωθούν την οικολογία. 

Χορηγοί αυτής της οικουμενικής εκδήλωσης στο Σικάγο είναι, η επιτροπή «Ecumenism Metro Chicago» (Χριστιανοί από το Σικάγο, ενωμένοι για την προστασία της δημιουργίας), η Επισκοπή Σικάγου (της «Επισκοπικής Εκκλησίας«), το Γραφείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης(της «Καθολικής Αρχιεπισκοπής Σικάγου»), και η «Καθολική Αδελφότητα του Αγίου Ιωσήφ».   

Χορηγοί αυτής της οικουμενικής εκδήλωσης στο Σικάγο είναι, η επιτροπή «Ecumenism Metro Chicago» (Ενωμένοι Χριστιανοί από το Σικάγο για την Προστασία της Δημιουργίας), η Επισκοπή Επαρχία Σικάγου (της «Επισκοπικής Εκκλησίας»), το Γραφείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης της «Καθολικής Αρχιεπισκοπής Σικάγου», και η «Καθολική Κοινότητα του Αγίου Ιωσήφ». 

Η επιτροπή Ecumenism Metro Chicago «ιδρύθηκε το 1999 για την προετοιμασία της Τρίτης Χριστιανικής Χιλιετίας. Εκτός από χορηγός της ετήσιας Οικουμενικής Προσευχής η οποία εορτάζεται την Εβδομάδα Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα, η Επιτροπή αποτελεί καταλύτη στην οικουμενική ευγένεια, φιλοξενία και πληροφόρηση στην περιοχή του Σικάγου» Περιλαμβάνει τις ακόλουθες «θρησκευτικές κοινότητες»:  

 • American Baptist Churches of Metro Chicago
 • Armenian Orthodox Church – Diocese of the Armenian Church of America (Eastern)
 • Christian Methodist Episcopal Church – Chicago and Gary Districts
 • Church of the Brethren – Illinois and Wisconsin District
 • Church of God in Christ – First Jurisdiction Illinois
 • Episcopal Church USA – Diocese of Chicago
 • Evangelical Lutheran Church in America – Metropolitan Chicago Synod
 • Greek Orthodox Church – Metropolis of Chicago
 • Orthodox Church in America – Diocese of the Midwest
 • Polish National Catholic Church Western Diocese
 • Presbyterian Church (USA) – Presbytery of Chicago
 • Roman Catholic Church – Archdiocese of Chicago
 • The Salvation Army – Chicago Metropolitan Davison
 • Serbian Orthodox Church in the USA and Canada Metropolitanate of Midwestern America
 • Syriac Orthodox Church – Archdiocese of the Eastern USA
 • Ukrainian Catholic Church – St. Nicholas Eparchy
 • Ukrainian Orthodox Church of the USA – Western Eparchy
 • United Church of Christ – Illinois Conference
 • United Methodist Church – Northern Illinois Conference
 • Greater Chicago Broadcast Ministries

Αν και συγκεκριμένες επισκοπές, της Σερβικής Εκκλησίας και της Ουκρανικής Εκκλησίας (Κωνσταντινούπολη), είναι μέλη της επιτροπής Ecumenism Metro Chicago, οι ιστοσελίδες τους δεν έχουν πληροφορίες για την εκδήλωση που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.   

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γνωστός ως «Πράσινος Πατριάρχης», έγραψε επίσης μια κοινή δήλωση με την Λουθηριανή «Αρχιεπίσκοπο» Σουηδίας για το περιβάλλον, η οποία δημοσιεύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου.   

***

Ενημέρωση: Λίγο μετά την συγγραφή αυτού του άρθρου, η σχετική αναφορά στο θέμα κατέβηκε από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Σικάγου. Δεν εμφανίζεται ούτε στο Facebook, αν και στην ιστοσελίδα OrthoChristian εστάλη η απεικόνιση της οθόνης που υπήρχε στο Facebook.


Μετάφραση Φαίη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.