Επικαιρότητα

Η Μουφτεία της Ξάνθης ακολουθεί πιο πατριωτική «γραμμή» από ορισμένες Μητροπόλεις!

εικόνα άρθρου: Η Μουφτεία της Ξάνθης ακολουθεί πιο πατριωτική «γραμμή» από ορισμένες Μητροπόλεις!

…Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανακοίνωση υποστήριξης στον ελληνικό στρατό και στην ελληνική αστυνομία εξέδωσε προ ημερών η Μουφτεία της Ξάνθης. Στην ανακοίνωση αυτή, υπενθύμισε την φιλοξενία που έχει προσφέρει η Ελλάδα αυτά τα χρόνια στους πρόσφυγες. Στη συνέχεια, επαίνεσε τα σώματα ασφαλείας για την προστασία που παρέχουν στους κατοίκους της Θράκης χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις. Επίσης, υπογράμμισε την ευθύνη που έχει η Ευρώπη έναντι του μεταναστευτικού ζητήματος καθώς τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και σύνορα ευρωπαϊκά. Τέλος, τόνισε πως η ανθρωπιστική προσφορά των Ελλήνων μέσω των δομών φιλοξενίας  προσφύγων έχει και ένα όριο.

Δυστυχώς, παρατηρούμε πως η Μουφτεία της Ξάνθης ακολουθεί πιο πατριωτική «γραμμή» από ορισμένες Μητροπόλεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση την ακριτική Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Είχαμε δημοσιευτεί παλαιότερα το κήρυγμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, στο οποίο όχι μόνο χρησιμοποιεί επιχειρήματα υπέρ της μετανάστευσης, αλλά θεωρεί πως είναι αφορμή για ζύμωση του έθνους μας με τους ξένους, με τελικό αποτέλεσμα την εξέλιξη σε κάτι ανώτερο.

Άραγε ποια θα είναι η γνώμη του τώρα με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον ακριτικό Έβρο; Με τις δηλώσεις που έκανε, πώς είχε το θάρρος να επισκεφτεί και να επαινέσει τους Έλληνες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας; Μήπως ο κ. Άνθιμος φάσκει και αντιφάσκει;

Ολοένα και περισσότερο θλιβόμαστε με την κατάντια της διοικούσας Εκκλησίας. Αναπολούμε τους παλαιούς Ιεράρχες που μάχονταν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και προσευχόμαστε συνεχώς να λάμψουν ξανά τέτοιοι μαχητές Επίσκοποι. Ωστόσο, μερίδιο ευθύνης φέρει και ο πιστός λαός του Έβρου, ο οποίος υποδέχτηκε θερμά τους μητροπολίτες της Θράκης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Γιατί δεν αντέδρασε ο λαός στους εν λόγω Ιεράρχες και ειδικότερα στον κ. Άνθιμο και στον κ. Ιερώνυμο, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αντιδράσεις με τις θέσεις τους όσον αφορά το μεταναστευτικό; Ας θέσει ο καθένας από εμάς τον εαυτό του προ των ευθυνών του!

Διαβάσαμε στο xanthinews.gr:


Ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης για τα γεγονότα στον Έβρο

Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια».

Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε, όμως, και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων.

Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, όταν κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Απαράδεκτο Κυριακό Κήρυγμα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29-12-2019)
Τα μάζωξε όσο μπορούσε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αλλά το πράγμα δε σώζεται… [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
Ο Αυτογελασμένος επίσκοπος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.