Επικαιρότητα

Η Νέα Τάξη στην επιτροπή “Ελλάδα 2021”

εικόνα άρθρου: Η Νέα Τάξη στην επιτροπή “Ελλάδα 2021”

29 Φεβ 2020

Η διατύπωση των αξόνων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ιστορικής ασυνέχειας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, πρόεδρος της οποίας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπο της www.greece2021.gr τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα ενταχθούν όλες οι δράσεις που θα αξιολογήσει και θα εγκρίνει η Ολομέλεια των «43». Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:

–  «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας».
–  «Η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων».
–  «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια».
–  «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Όμως η διατύπωση των αξόνων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ιστορικής ασυνέχειας. Πάνω σε αυτούς τους τέσσερις άξονες του προγράμματος το ακόλουθο άρθρο πολύ εύστοχα διερωτάται:

Για ποιον λόγο το εθνικό συνεχές περιορίζεται σε δύο αιώνες από το 1821 μέχρι τις ημέρες μας και δεν συνδέεται η Εθνεγερσία και με τους προηγούμενους σταθμούς της διαδρομής μας; Μήπως επειδή έτσι εξυπηρετείται η θεωρία που λανσάρουν οι εθνομηδενιστικοί κύκλοι ότι το έθνος μας είναι «μία κατασκευή» και οι Ελληνες είναι απόγονοι μιας… βαλκανικής και ασιατικής φυλετικής πανσπερμίας;”.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Μαΐου 2018, σε διάλεξή που έδωσε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας, ο Δημήτρης Καιρίδης (ο οποίος σήμερα είναι βουλευτής της ΝΔ) μεταξύ άλλων είχε δηλώσει ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» καθώς και ότι “όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι».

Επίσης, στις 28 Ιανουαρίου 2020, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορεί να παρουσιαστούν οι κοινές αξίες, η ιστορία και η έμπνευση των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της επερχόμενης 200ής επετείου από τον Αγώνα της Ελλάδας για Ανεξαρτησία.

Δέκα μέρες αργότερα, στις 7 Φεβρουαρίου 2020, δόθηκε στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό τον συντονισμό των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Όμως από το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» απουσιάζει προκλητικά το Σύμβολο του Έθνους, η Ελληνική Σημαία.

Διαβάζουμε στο www.dimokratianews.gr:


Νεοταξική επιτροπή «καπέλο» στο 1821

Η νεοταξική – «εκσυγχρονιστική» χροιά της επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου για το 1821 δεν είναι διακριτική ή μυστική, αλλά επισημότατη και εκφράζεται και με την ένταξη σε αυτήν του φίλου του Κώστα Σημίτη Νίκου Αλιβιζάτου.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχουν τέσσερις άξονες στους οποίους «θα ενταχθούν όλες οι δράσεις που θα αξιολογήσει και εγκρίνει η Ολομέλεια των “43” και θα είναι οι ακόλουθοι: Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας, η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων, Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια».

Η διατύπωση των αξόνων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ιστορικής ασυνέχειας. Εφόσον το 1821 λανσάρεται ως «καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας», τότε ό,τι αποκαλούμε «Ελλάδα» και «Ελληνισμό» ξεκινούν πριν από 200 χρόνια και η Ιστορία μας δεν έχει ρίζες που φτάνουν βαθύτερα στον χρόνο, στο Βυζάντιο, στην αλεξανδρινή αυτοκρατορία, στην κλασική εποχή, στην ομηρική κ.ά. Η λέξη «καταστατικό» αφορά την ίδρυση κάποιου θεσμού και η Ελλάδα δεν… ιδρύθηκε το 1821. Τότε ξεκίνησε η διαδικασία δημιουργίας του σύγχρονου κράτους, όχι του έθνους μας.

Το ίδιο ισχύει για τους «άξονες δράσης» που τιτλοφορούνται «η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων» και «Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια». Για ποιον λόγο το εθνικό συνεχές περιορίζεται σε δύο αιώνες από το 1821 μέχρι τις ημέρες μας και δεν συνδέεται η Εθνεγερσία και με τους προηγούμενους σταθμούς της διαδρομής μας; Μήπως επειδή έτσι εξυπηρετείται η θεωρία που λανσάρουν οι εθνομηδενιστικοί κύκλοι ότι το έθνος μας είναι «μία κατασκευή» και οι Ελληνες είναι απόγονοι μιας… βαλκανικής και ασιατικής φυλετικής πανσπερμίας;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Πάιατ και Αγγελοπούλου σε κοινή γραμμή· η Ελληνική Σημαία είναι το θύμα!
Μαρία Κοσμίδου, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά
Άλλη μιλούσε για «συνωστισμό» άλλη μιλάει σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Άσχετες ή εγκάθετες;
Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821
«Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;
Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ: Είμαστε παιδιά των Οθωμανών – Μύθος η γενοκτονία των Ποντίων

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Όταν οι γυναίκες – ηρωίδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας! (φωτό)

Πολλοί που τις έζησαν τις χαρακτηρίζουν αλύγιστες, βουβές, με αδάμαστη θέληση και ηρωική αυτοθυσία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κηρύχτηκε ο πόλεμος μετά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.