Επικαιρότητα

Η Νίκη Κεραμέως προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι: “…Να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία…”

εικόνα άρθρου: Η Νίκη Κεραμέως προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι: “…Να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία…”

…Βαρθολομαίος προς Κεραμέως: “Είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσετε τον Ελληνικό λαό”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι να πεις! “…Να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία…”

Έγινε γνωστή η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη την Υπουργό για την κατοχή του σπουδαίου αυτού αξιώματος. Παράλληλα εξέφρασε την βαθύτατη ελπίδα του να μην απογοητεύσει η Υπουργός τον λαό. Αντιθέτως βέβαια, να δοθεί μια αναψυχή π ν ε υ μ α τ ι κ ή   για τα σχολεία.

Συνοψίζοντας, γίνεται αντιληπτό ότι η κοινή γραμμή των δύο αρχόντων τέμνεται στις λέξεις Ελληνισμός και Ορθοδοξία. Μας προβληματίζει όμως, αν αναγνωρίζεται το ιερό των λέξεων αυτών από τους προαναφερθέντες. Μήπως δεν μιλάμε για δύο τέμνουσες ευθείες, αλλά για δύο γραμμές παράλληλες που δεν εφάπτουν πουθενά στα λόγια των Αγίων Πατέρων μας;

Μήπως υπάρχουν ελληνόπουλα που διψούν για μία Ορθόδοξη εκπαίδευση που καλλιεργεί το ελληνικό φρόνιμα; Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να μην θερίσουμε από τις ελπίδες τους άγονους καρπούς.

Μήπως υπάρχουν ελληνόπουλα που αποζητούν το άγρυπνο βλέμμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να απαλλαγεί επιτέλους από οικουμενιστικά μιάσματα;

Ελπίζουμε, η Υπουργός να θέτει πλέον μεταρρυθμίσεις που θα υπηρετούν μόνο την Αλήθεια του Χριστού! Προσδοκούμε ακόμη, οι έχοντες την εξουσία του τόπου μας να μην βρουν καταφύγιο στον εύκολο δρόμο που μας καλεί να διαβούμε η Νέα Εποχή.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο τέλος κάθε πορείας υπάρχει ο απολογισμός της. Ας επιλέξει η ίδια η Yπουργός τους καρπούς που θέλει να γευτεί!

Διαβάσαμε στο www.skai.gr:


Η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

“Σας υποδεχόμεθα μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο κέντρο της Ορθοδοξίας, σαν ένα προσφιλές πρόσωπο αλλά και σαν εκπρόσωπο της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, αρμόδιο για τα θέματα της παιδείας του Γένους”, είπε ο Παναγιώτατος, υποδεχόμενος στο Πατριαρχικό Γραφείο την Υπουργό κ.Κεραμέως.

Αναφερόμενος στη σημασία που έδειξε διαχρονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παιδεία του Γένους, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι αυτή “υπήρξε πάντοτε εις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, τόσον για τα σχολεία και για την νεολαία, την σπουδάζουσα εδώ στο κέντρο, στην βασιλίδα των Πόλεων, όσο και στην ευρυτάτη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

“Παντού, όπου έφθανε η αρμοδιότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρχε το άγρυπνο βλέμμα της Μητρός Εκκλησίας για τα ελληνικά γράμματα”, τόνισε και εξέφρασε την χαρά του που η κ.Υπουργός επισκέφθηκε τα ομογενειακά σχολεία, καθώς και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, αύριο, Σάββατο, στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

“Σας συγχαίρουμε για την τιμητική ανάθεση στην εξοξότητά σας αυτής της σπουδαίας αρμοδιότητος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη, μέσα στα πλαίσια της νέας Κυβερνήσεως της Ελλάδος, και ευχόμεθα από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, με όλη μας την καρδιά, μαζί με όλους τους αγίους αδελφούς Ιεράρχας του Θρόνου, που είναι παρόντες αλλά και εκ μέρους όλων των άλλων που δεν είναι παρόντες σήμερα εδώ, πλήρη επιτυχία στα υψηλά σας καθήκοντα. Είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσετε τον Ελληνικόν λαόν, αλλά αντιθέτως θα δώσετε μίαν πνοήν και μίαν αναψυχήν πνευματικήν για τα σχολεία, για τη νεολαία, για την παιδεία. Για όλα αυτά με τις προσευχές και με την αγάπη μας θα είμαστε πάντοτε κοντά σας”.

Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε. Χαρακτήρισε δε, ξεχωριστή ευκαιρία την συζήτηση με τον Πατριάρχη αλλά και με τους Συνοδικούς Μητροπολίτες.

“Μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία να μιλήσουμε για τον ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία, και όπως αναφερθήκατε και προηγουμένως, ο Ελληνισμός, η αλήθεια είναι ότι κρατεί εν πολλοίς μέσω της Εκκλησίας, μέσω των σχολείων μας. Είχα μία μοναδική ευκαιρία σήμερα το πρωί, πράγματι, να επισκεφθώ τα σχολεία, το Ζάππειο, το Ζωγράφειο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Καταπληκτικά κτίρια, καταπληκτική ιστορία, πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς. Και σας διαβεβαιώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέμενα να επισκεφθώ αυτά τα σχολεία ήταν προκειμένου να περάσω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, Παναγιώτατε, στήριξης των σχολείων αυτών. Όπως ξέρετε ήδη τους πρώτους επτά μήνες της διακυβέρνησης έχουμε ήδη προβεί σε διάφορες ενέργειες ενίσχυσης των σχολείων αυτών. Έχουμε επικοινωνήσει και μαζί για ζητήματα που αφορούν σε σχολεία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κατέγραψα, πρέπει να σας πω, ζητήματα που μου έθεσαν οι εκπαιδευτικοί, προς βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων αυτών. Θα συζητήσουμε διά μακρών και το απόγευμα και σας διαβεβαιώ ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ως υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στηρίξουμε ακριβώς τα σχολεία αυτά. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να επισκεπτόμαστε το Φανάρι και προσβλέπουμε σε μία άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε επίσης στο iefimerida.gr ότι στην συνέχεια η κυρία Κεραμέως επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης:

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπου ξεναγήθηκε, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο. 

Η κ Κεραμέως είχε μια τυχαία συνάντηση με μαθητές του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή, με τους οποίους κάθισε στα έδρανα της Σχολής.

«Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης σήμερα, μας υποδέχθηκε εγκάρδια και μας ξενάγησε στους χώρους της Σχολής, που παραμένει κλειστή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, και της ιστορικής βιβλιοθήκης, που φιλοξενεί περισσότερα από 46.000 βιβλία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος. Ευτυχής συγκυρία η τυχαία συνάντηση με μαθητές του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου, που γέμισαν ξανά ζωή τις αίθουσες της Σχολής»αναφέρει, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η κ Κεραμέως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου, η Κεραμέως και οι 30 βουλευτές της ΝΔ
Συγχαρητήρια της Δ.Ι.Σ. στην κ. Κεραμέως! Αποφάσισε επίσης σχετικά με την εκουσία έκτρωση…
– Η ΠΕθ αποκαλύπτει την Κεραμέως στον Πρωθυπουργό και την περιφρόνησή της!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.