Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Η νηστεία του Μ. Σαββάτου και το λάθος, εκ παραδρομής, στην έκδοση του φετινού ημερολογίου 2020-2021, του Συλλόγου μας “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”

εικόνα άρθρου: Η νηστεία του Μ. Σαββάτου και το λάθος, εκ παραδρομής, στην έκδοση του φετινού ημερολογίου 2020-2021, του Συλλόγου μας “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ

Θερμή παράκληση εκ μέρους των υπευθύνων του Συλλόγου μας για την έκδοση του φετινού ημερολογίου 2020-2021 να τηρηθεί η αυστηρή νηστεία του Μ. Σαββάτου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Στο φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου μας, που είναι αφιερωμένο στους ιαματικούς Αγίους, υπάρχει ένα λάθος στη νηστεία του Μ. Σαββάτου. Ενώ το τυπικό επιτάσσει αυστηρότατη νηστεία το Μ. Σάββατο (το μόνο Σάββατο του έτους που δεν επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου), στο ημερολόγιό μας εκ παραδρομής υπάρχει το σύμβολο της κατάλυσης ελαίου.

Όταν λίγες ημέρες πριν από την εκδημία του ο γέροντάς μας π. Νικόλαος Μανώλης αντελήφθη το λάθος μας αυτό, στενοχωρήθηκε και μας επέπληξε, λέγοντας μας χαρακτηριστικά: “Αν κάποιος εξαιτίας σας καταλύσει λάδι το Μ. Σάββατο, την αμαρτία αυτή ποιος θα την πάρει;”. Το ημερολόγιο είχε και κάποια άλλα μικρά λάθη για τα οποία δεν έδωσε σημασία. “Κοιτάξτε, μας είπε, να διορθώσετε το λάθος σας με το Μ. Σάββατο. Αυτό να δείτε”.

Επειδή γνωρίζουμε ποιος ήταν ο γέροντάς μας, τα λόγια του δεν τα πήραμε αψήφιστα. Αν μπορούσαμε να ενημερώσουμε έναν προς έναν όλους όσους προμηθεύτηκαν το ημερολόγιό μας, ευχαρίστως θα το κάναμε, αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Βάζουμε μετάνοια, λοιπόν, πρώτα στον γέροντά μας, που τον στενοχωρήσαμε με την αμέλειά μας, και έπειτα σε όλους εσάς που προμηθευτήκατε το ημερολόγιό μας. Σας παρακαλούμε θερμά να τηρήσετε κανονικά τη νηστεία του Μ. Σαββάτου, πρώτα γιατί αυτό επιτάσσει το τυπικό της Εκκλησίας μας για την ημέρα αυτή της εις Άδου καθόδου του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, και έπειτα ως ελεημοσύνη προς εμάς που υποπέσαμε εκ παραδρομής σε αυτό το λάθος. Αν τυχόν έχετε δωρίσει το ημερολόγιο και σε άλλους, παρακαλούμε να τους ενημερώσετε σχετικά.

Και πάλι ζητάμε συγγνώμη από όλους εσάς που τυχόν σας σκανδαλίσαμε, χωρίς τη θέλησή μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2023 Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής 

Αφιερωμένα στον μακαριστό ομολογητή πνευματικό πατέρα των μελών του συλλόγου, π. Νικόλαο Μανώλη… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Τα ημερολόγια του 2023, του συλλόγου μας “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” αποτελούν ένα κάλεσμα γνωριμίας...

Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Προσπάθεια εξοικείωσης του ορθόδοξου πληρώματος με παπικές λειτουργικές πρακτικές

“Ως ορθόδοξος Σύλλογος, συγχαίρουμε τους πιστούς οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία και απέτρεψαν την συνέχιση της παρωδίας και στεκόμαστε στο πλάι τους αγωνιστικά”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ...

Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Δελτίο Τύπου για την παρακαταθήκη του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη

Θέμα: Η παρακαταθήκη του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη χρέος και ευθύνη για το Σύλλογό μας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣΜοναστηρίου 183, ΤΚ 54627,  ΘεσσαλονίκηΤηλ. 2310515786...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.