ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ

Θερμή παράκληση εκ μέρους των υπευθύνων του Συλλόγου μας για την έκδοση του φετινού ημερολογίου 2020-2021 να τηρηθεί η αυστηρή νηστεία του Μ. Σαββάτου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Στο φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου μας, που είναι αφιερωμένο στους ιαματικούς Αγίους, υπάρχει ένα λάθος στη νηστεία του Μ. Σαββάτου. Ενώ το τυπικό επιτάσσει αυστηρότατη νηστεία το Μ. Σάββατο (το μόνο Σάββατο του έτους που δεν επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου), στο ημερολόγιό μας εκ παραδρομής υπάρχει το σύμβολο της κατάλυσης ελαίου.

Όταν λίγες ημέρες πριν από την εκδημία του ο γέροντάς μας π. Νικόλαος Μανώλης αντελήφθη το λάθος μας αυτό, στενοχωρήθηκε και μας επέπληξε, λέγοντας μας χαρακτηριστικά: “Αν κάποιος εξαιτίας σας καταλύσει λάδι το Μ. Σάββατο, την αμαρτία αυτή ποιος θα την πάρει;”. Το ημερολόγιο είχε και κάποια άλλα μικρά λάθη για τα οποία δεν έδωσε σημασία. “Κοιτάξτε, μας είπε, να διορθώσετε το λάθος σας με το Μ. Σάββατο. Αυτό να δείτε”.

Επειδή γνωρίζουμε ποιος ήταν ο γέροντάς μας, τα λόγια του δεν τα πήραμε αψήφιστα. Αν μπορούσαμε να ενημερώσουμε έναν προς έναν όλους όσους προμηθεύτηκαν το ημερολόγιό μας, ευχαρίστως θα το κάναμε, αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Βάζουμε μετάνοια, λοιπόν, πρώτα στον γέροντά μας, που τον στενοχωρήσαμε με την αμέλειά μας, και έπειτα σε όλους εσάς που προμηθευτήκατε το ημερολόγιό μας. Σας παρακαλούμε θερμά να τηρήσετε κανονικά τη νηστεία του Μ. Σαββάτου, πρώτα γιατί αυτό επιτάσσει το τυπικό της Εκκλησίας μας για την ημέρα αυτή της εις Άδου καθόδου του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, και έπειτα ως ελεημοσύνη προς εμάς που υποπέσαμε εκ παραδρομής σε αυτό το λάθος. Αν τυχόν έχετε δωρίσει το ημερολόγιο και σε άλλους, παρακαλούμε να τους ενημερώσετε σχετικά.

Και πάλι ζητάμε συγγνώμη από όλους εσάς που τυχόν σας σκανδαλίσαμε, χωρίς τη θέλησή μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra