Ελένη Καμπούρη

Η ντροπιαστική Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του κ.Μαξίμου

εικόνα άρθρου: Η ντροπιαστική Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του κ.Μαξίμου
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν είναι ταβέρνες οι Ιεροί μας Ναοί κύριοι Επίσκοποι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Άλλη μία ντροπιαστική εγκύκλιος ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας, την οποία εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.Μάξιμος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-banner-2021-1024x129.jpg

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, o εν λόγω μητροπολίτης συστήνει στους πιστούς “Να προσέλθουν τα Χριστούγεννα στις Εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους… στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης….. μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση”. Την ίδια τακτική ακολούθησε και πέρσι κατά την εορτή των Θεοφανείων. Υπερθεματίζει μάλιστα λέγοντας, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς παράπονα και αντιδράσεις, δείχνοντας υπακοή.

Ο κ.Μάξιμος υιοθετώντας κοσμικές και βλάσφημες συνήθειες στην επαρχία του, κάνει ακόμη ευκολότερη την εφαρμογή της ιεροκανονικής αποτείχισης από τους πιστούς κι ας ελπίσουμε στο μέλλον και από τον Ιερό Κλήρο. Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές μασονοκίνητες τακτικές, κατασκανδαλίζει τον πιστό λαό και αδειάζει τις εκκλησίες εν ριπή οφθαλμού. 

Τι σχέση έχει ο Χριστός με αυτές τις κοσμικές τακτικές; Έτσι επιθυμεί ο Κύριός μας να εορταστεί η Γέννησή Του; Με θέσεις reserve, face control στην είσοδο για την επιβολή μάσκας και επίδειξη πιστοποιητικών; Με ποιο κριτήριο θα αποφασιστεί ποιος θα εκκλησιαστεί και ποιος όχι; Με ποιο δικαίωμα κλείνει η πόρτα στους πιστούς και κυρίως πώς το αντέχει αυτό η ιερατική του συνείδηση. Πρέπει ή όχι να ζούμε την Πίστη μας σύμφωνα με τους Ιερούς κανόνες, την Αγία Γραφή και αυτά που μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες μας; Παλιά όταν εμφανιζόντουσαν μολυσματικές ασθένειες, οι Άγιοι και οι Επίσκοποι τις διαχειρίζονταν σύμφωνα με τις αγιοπατερικές επιταγές και όχι σαν εκκλησιαστικοί σταρ. Μία αναζήτηση στα συναξάρια ίσως πείσει τους σημερινούς Επισκόπους.

Η φράση “Τὸν ἐρχόμενον πρός με οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω” τους κάνει να νιώθουν έλεγχο, ντροπή και τύψεις; Τι είναι οι Ιεροί Ναοί και αποφασίζουν αυτοί ποιος θα εισέλθει; Δεν είναι ούτε το σπίτι τους ούτε το χωράφι τους. Είναι ο Οίκος του Δεσπότη Χριστού και οίκος του λαού Του, το σπίτι μας. Η μεγαλειώδης φράση “έλθετε προς εμέ πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς” είναι ένα προσκλητήριο που απευθύνεται στους πάντες. Φτωχοί, πλούσιοι και κυρίως άρρωστοι, λεπροί και καταφρονεμένοι, είναι όλοι παιδιά του Θεού οι οποίοι λαχταρούν να συναντήσουν την Χριστού Γέννα κι εσείς τους κλείνετε την πόρτα;

Υπάρχει αλήθεια πιστός που θα συμμετέχει σε μία τέτοια Θεία Λειτουργία prive; Τι θα κάνουν οι αγαπητοί Γιαννιώτες; Θα κρατήσουν παθητική στάση και θα ακολουθήσουν αυτόν τον κατήφορο; Η αφωνία είναι συνενοχή. Υπάρχει πιστός που θα ανεχθεί τέτοια παράνοια και θα κάνει τηλεφωνική κράτηση σε Ιερό Ναό; Στον Οίκο του Πατέρα μας θα κλείνουμε ραντεβού για να εκκλησιαστούμε; Πού και πότε στην εκκλησιαστική ορθόδοξη ιστορία οι Ιεροί Ναοί αντιμετωπίστηκαν ως χώροι διασκέδασης; Δεν είναι ταβέρνες οι Ιεροί μας Ναοί κύριοι Επίσκοποι!

Τι συναντούμε πλέον; Μία απέραντη ορθόδοξη Ελλάδα με Ιερούς Ναούς άδειους από κόσμο γιατί οι διαχειριστές ενεργούν άθεα και τελικά έδιωξαν και τον ίδιο τον Ένοικο με τα καμώματά τους. Επιτρέπουν στον ίδιο τον Σατανά να διαχειρίζεται την περιουσία που τους κληροδότησε ο Θεός, μετατρέποντας οι ίδιοι τις εκκλησίες σε απλούς χώρους συνεστίασης. Τι κάνει η ΔΙΣ και ο Αρχιεπίσκοπος; Συμφωνεί με όλα αυτά; Θα πάρει θέση επιτέλους ή θα συνεχίσουν όλοι να γίνονται δεκανίκια της Κυβέρνησης; Κατρακύλα και αποστασία μπροστά στα μάτια μας από τους ίδιους τους εκκλησιαστικούς ηγέτες. Πού καταντήσαμε….

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
O Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε σε αργία δύο ιερείς, επειδή μετέδωσαν την Θεία Κοινωνία με…
– Ουκ έξεστί σοι Επίσκοπε Ιωαννίνων!
Επιστημονικό συνέδριο στα Ιωάννινα τιμά τον ολετήρα του Ελληνισμού
– Σφοδρές αντιδράσεις για το συνέδριο «Ο Αλή Πασάς και η εποχή του»

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να έχουν λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή τα ζώα;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Ο παπισμός ως αίρεση και στερούμενος της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος πέφτει για άλλη μία φορά σε μωρίες και γραφικότητες, επιτρέποντας τα ζώα να συμμετέχουν σε “ακολουθίες”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.