Επικαιρότητα

Η ομιλία του Πατριάρχη στην ΕΡΤ και ο Διάβολος της Τηλεόρασης

εικόνα άρθρου: Η ομιλία του Πατριάρχη στην ΕΡΤ και ο Διάβολος της Τηλεόρασης
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Η τηλεόραση έγινε η θεραπαινίδα πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχόντων και μέσω της πλάνης και του ψέματος πείθει το κοινό της…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 17 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης και μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις”. Χαρακτήρισε την εποχή μας ως την εποχή της “οπτικής επανάστασης” κάνοντας ειδική μνεία σε δύο βιβλία του αμερικανού παιδαγωγού, φιλοσόφου και επικοινωνιολόγου Neil Postman.

Επειδή εμείς δεν έχουμε την ευρύτατη παιδεία του Πατριάρχη μας ώστε να γνωρίζουμε τι εστί Neil Postman αναζητήσαμε πληροφορίες και τις βρήκαμε στη διδακτορική διατριβή του δρ. Αποστόλου Αντ. Καπρούλια, με θέμα “Διαστάσεις της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας στον επικοινωνιολόγο Neil Postman και η σύγκρισή της με την Ορθόδοξη Επικοινωνιακή Θεολογία”, στην οποία σχολιάζει την προβληματική του Postman: «Εισάγει επιτελεστικά στο προσκήνιο των σχετικών αναφορών του τη διατύπωση περί μιας, επικοινωνιακών προοπτικών, σύγχρονης μετα-ιδεολογικής αναδιάταξης της θρησκείας  και ένταξής της στο περιβάλλον των καθολικών εφαρμοσμένων συμφυρμών. (…) Yπό την έννοια, συνεπώς αυτήν, θα υποστηρίζαμε πως, διά του σύγχρονου επικοινωνιακού περιβάλλοντος, προάγεται μία θρησκευτική παγκοσμιότητα». Επί της ουσίας ο συγκεκριμένος φιλόσοφος επισημαίνει πως η τηλεόραση μπορεί να είναι στη διάθεση της θρησκευτικής παγκοσμιότητας.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης επαίνεσε την ΕΡΤ λέγοντας ότι στο «χάος», την «πλημμυρίδα» ή τον «Νιαγάρα» των πληροφοριών υπάρχει η Ε.Ρ.Τ η οποία «έχει ανεπτυγμένο αισθητήριο για την ορθή ενημέρωση και ενδιαφέρεσθε πραγματικά για τους τηλεθεατές και τους ακροατές».

Χαρακτήρισε τον σύγχρονο άνθρωπο «οθονιστή» αποδίδοντάς του ευθύνες για το γεγονός ότι η εργασία του, η διασκέδασή του και η ζωή του ολόκληρη είναι μπροστά από μία οθόνη. Κατέληξε σημειώνοντας τα παρακάτω: «Και δεν πρέπει οι εκπομπές της τηλεόρασης να είναι παρέλαση βιαιοτήτων, των σκοτεινών πλευρών της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν πρέπει να είναι οι ειδήσεις “δυσαγγέλιον”.

Γιατί υπάρχει πολύ φως στον κόσμο μας, πολλή αγάπη, αυτοθυσία, τιμιότητα, αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, αλληλεγγύη και συμπόνια, “πίστις δι᾽αγάπης ενεργουμένη”. Οι Χριστιανοί εξαγγέλλουμε το Ευαγγέλιον, το “ευάγγελον μήνυμα”, ότι το καλό είναι πιο ισχυρό από το κακό, το οποίο δεν έχει τον τελευταίο λόγο στην ιστορία, ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από το μίσος. Κύριος της ιστορίας είναι ο Θεός, τον οποίο “αγάπη κεκόμικεν εις την γην”».

Η δυσάρεστη κατάσταση που περιγράφει ο Πατριάρχης έχει ως αφετηρία τη Νέα Εποχή, την οποία φυσικά υπηρετεί και ο ίδιος. Δεν μπορούν να υπάρξουν μηνύματα Ευαγγελίας στην τηλεόραση, ούτε αγάπης, ούτε συμπόνιας, ούτε ο άνθρωπος μπορεί να πάψει να ενεργεί ως οθονιστής και έρμαιο μίας παθητικής διαδικασίας. Γιατί; Ακριβώς γιατί αυτός είναι ο στόχος της μασονοκινούμενης ελίτ που θέλει τον πολίτη χειραγωγήσιμο και τον πιστό ακατήχητο. Όλες αυτές οι αρετές που υμνεί φωλιάζουν στην ατόφια Ορθοδοξία, στην οποία απαγορεύει να ανθίσει και να διαδοθεί στα πέρατα της Οικουμένης με τη βοήθεια της τηλεόρασης. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν η τηλεόραση αντί για οικουμενιστικά μηνύματα αναπαρήγαγε το ορθόδοξο φρόνημα του ελληνικού έθνους!

Ο φωτισμένος θεολόγος, π.Αθανάσιος Μυτιληναίος έλεγε: «Ό,τι προβάλλει σήμερα η τηλεόραση, δεν είναι παρά για να προετοιμάσει τούς ανθρώπους για τον ερχομό του αντιχρίστου…».

Ενώ, ο άγιος Επίσκοπος Καντιώτης συμβούλευσε με τα παρακάτω τον Ελληνικό λαό: «Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες, κλεῖστε τίς τηλεοράσεις! Κλείνοντας τίς τηλεοράσεις σας θά κάνετε ἔργο καθάρσεως τοῦ σπιτιοῦ σας. Θά διώξετε ἀπό τό οἰκογενειακό σας ἄσυλο τούς δαίμονες, πού εἰσβάλλουν καί ῥυπαίνουν μέ τό βρωμερό θέαμα κάθε τι ἑλληνικό καί χριστιανικό. Καί ὅπως δέν θά ἐπιτρέπατε νά ἐγκατασταθῇ στό σπίτι σας μία περιβόητη πόρνη, ἕνας σεσημασμένος ἀπατεώνας, ἕνας αἱμοσταγής δολοφόνος, ἔτσι δέν πρέπει νά ἐπιτρέψετε διά τῆς τηλεοράσεως στούς νεοβαρβάρους τήν εἴσοδο καί ἐγκατάστασι μέσα στήν οἰκογένειά σας. Κλεῖστε, παρακαλῶ, σφραγίστε καί ἀπομακρύνετε τήν τηλεόρασι, τό κουτί αὐτό τοῦ διαβόλου.

Καί ἀντί τῆς τηλεοράσεως, σᾶς παρακαλῶ, ἀνοῖξτε τήν ἄλλη τηλεόρασι, τήν τηλεόρασι τοῦ οὐρανοῦ. Καί ἡ τηλεόρασι τοῦ οὐρανοῦ, πού προβάλλει μπροστά μας τά σπουδαιότερα θεάματα, εἶνε ἡ ἁγία Γραφή».

Γι’ αυτό λοιπόν ο Πατριάρχης ούτε μπορεί ούτε θέλει να μας γλιτώσει από τον διάβολο της τηλεόρασης. Δεν θέλει για τους λόγους που προαναφέραμε και δεν μπορεί γιατί από τις οικουμενιστικές ακαθαρσίες δεν μπορεί να έχει καθαρή προσευχή, ούτε τα λόγια των Πατέρων μπορεί να ερμηνεύσει ορθόδοξα, ώστε να βγει καταφύγιο στον Ουρανό. Αυτόν τον Ουρανό, μακριά από την τηλεόραση, που βίωσε ο π.Αθανάσιος Μυτιληναίος και ο Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.