Ελένη Καμπούρη

“Η ώρα της Γης” για ένα μισόσβηστο Φανάρι

εικόνα άρθρου: “Η ώρα της Γης” για ένα μισόσβηστο Φανάρι
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Όσα φώτα κι αν σβήσουν για την “ώρα της Γης”, όσα συμπόσια κι αν οργανώσουν, αν δεν σταματήσουν να φέρονται ως διπλωμάτες ακτιβιστές που ακολουθούν νεοταξίτικες πρακτικές και πρωτόκολλα, η κατάσταση θα οδηγείται από το κακό στο χειρότερο…


Ο πάντα ευαισθητοποιημένος για τα οικολογικά θέματα πράσινος πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε ξανά στη γνωστή πλέον παγκοσμίως δράση “η ώρα της Γης”.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023, “έσβησε ο εξωτερικός φωτισμός του Πατριαρχικού Οίκου και του Πατριαρχικού Ναού στο Φανάρι, σε μία συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής”.

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια δράση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η φύση καταστρέφεται εξαιτίας της κακής διαχείρισής της από όλους αυτούς που έχουν αναλάβει την διάσωσή της. Η νοοτροπία όλων αυτών που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ενδιαφέρονται για τη δική μας ωφέλεια, είναι αυτή που τελικά υποσκάπτει την καταστροφή της δημιουργίας. Οι “ὀλιγάρχες τῆς τρυφῆς, τῆς πολυτέλειας, τῆς ἐκμετάλλευσης τῶν πτωχῶν καὶ ἀδυνάτων, οἱ ὁποῖοι ρυπαίνουν τὸν κόσμο μὲ τοὺς ὑδρογονάνθρακες καὶ τὴν ὑπερεκμετάλλευση τῶν πόρων τῆς γῆς, γιὰ νὰ αὐξάνουν τὰ κέρδη τους καὶ νὰ καλοπερνοῦν αὐτοὶ καὶ οἱ ἀπόγονοί τους, είναι όλοι αυτοί μὲ τους οποίους συνεργάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σ’ αὐτὸ τὸ ὑποκριτικό, εἰδωλολατρικό, ἀντιχριστιανικὸ κίνημα δυστυχῶς τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, ἡ ἄλλοτε «Ἐκκλησία τῶν τοῦ Χριστοῦ πενήτων»” έχει παρουσία. 

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται συμπροσευχές, συμπόσια, βεγγέρες, σεμινάρια, σουλάτσα και ημερίδες για ένα πρόβλημα σοβαρό μεν, αλλά κατά βάση αδύνατον να λυθεί, από την στιγμή που “οἱ ἱδρυτὲς καὶ ὀργανωτές, ἐνῶ εὐθύνονται οἱ ἴδιοι γιὰ τὰ οἰκολογικὰ δεινά, ὑποκριτικὰ προσπαθοῦν νὰ ἐμφανισθοῦν ὡς «σωτῆρες» τοῦ κόσμου. Στὴν ἐπιδίωξή τους αὐτὴ βρῆκαν δυστυχῶς σύμμαχο καὶ τὴν Ἐκκλησία, ἡ ὁποία ἔγινε ὄργανο τῶν νεοταξικῶν καὶ νεοεποχίτικων σχεδιασμῶν, ποὺ στοχεύουν στὴ νόθευση τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Χριστοῦ καὶ στὴν κατάργησή του, ὥστε νὰ περάσουμε στή «Νέα Ἐποχή» τοῦ Ἀντιχρίστου”. Αυτά και άλλα πολύ σημαντικά και καθόλου θεάρεστα, επισημαίνει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η κοσμικότητα σε όλο της το μεγαλείο! Εκκλησιαστικοί ταγοί και θεολόγοι, οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι θα πει Ορθοδοξία καταπατώντας κάθε Ιερό Κανόνα, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του ποιμνίου, των κοσμικών, των χλιαρών, των ακατήχητων, των αιρετικών και των οικουμενιστών. Μάταια προσπαθούν με ανθρωποκεντρικές δράσεις να δώσουν λύση σ’ ένα πρόβλημα που εν πολλοίς οι ίδιοι προκαλούν. Αν πραγματικά θέλουν να σώσουν τον πλανήτη, ας προβούν σε αλλαγή πλεύσης και απόρριψη της καταστροφικής οικουμενιστικής και βλάσφημης ιδεολογίας τους. 

Ας μετανοήσουν, ας φερθούν ως άλλοι Ιεροί Χρυσόστομοι, Καντιώτηδες και Παναγόπουλοι και ας αρπάξουν τα κομποσχοίνια τους, λιώνοντας στην προσευχή και στην καλή αλλοίωση. Ας κόψουν τα πάρε-δώσε με τους αιρετικούς και με τα σχισματοαιρετικά μορφώματα, κι ας σταματήσουν να στέκονται “εὐλαβικά, σχεδὸν προσκυνηματικά, μπροστὰ σὲ μιὰ τεράστια ὑδρόγειο σφαίρα, μπροστὰ στὸ εἴδωλο τῆς «Θεᾶς Γῆς» (Γροιλανδία, Σεπτέμβριος 2007)”. 

Ας κατανοήσουν επιτέλους πώς, όταν θα σταματήσουν να εξοργίζουν τον Δημιουργό με τα καμώματα τους, τότε η δημιουργία θα πάψει να συστενάζει και να συναγωνιά και θα αποκατασταθεί στη φυσιολογική της κατάσταση. Γιατί τότε μόνο ο Κύριος μπορεί να το επιτρέψει, όταν θα δει δηλαδή πραγματική και ειλικρινή μετάνοια.

Ξεχνούν μάλλον ότι, όταν απομακρύνεσαι από το θείο θέλημα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να “επιτρέπει ὁ Θεός, ὁ συνέχων καί κυβερνῶν ἀρρήτῳ σοφίᾳ καί πανσθενεῖ δυνάμει τήν κτίση, τήν ἐμφάνιση θεομηνιῶν, κατακλυσμῶν, ἀσθενειῶν καί ἄλλων φυσικῶν κακῶν, γιά νά δείξει τήν ἀδυναμία καί μηδαμινότητα τοῦ ἐγκαυχωμένου γιά τά ἐπιτεύγματά του ἀνθρώπου καί νά τόν ὁδηγήσει σέ ἀλλαγή συμπεριφορᾶς”

Όσα φώτα κι αν σβήσουν για την “ώρα της Γης”, όσα συμπόσια κι αν οργανώσουν, αν δεν σταματήσουν να φέρονται ως διπλωμάτες ακτιβιστές που ακολουθούν νεοταξίτικες πρακτικές και πρωτόκολλα, η κατάσταση θα οδηγείται από το κακό στο χειρότερο. Οι Άγιοι μας ζούσαν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και σέβονταν τη δημιουργία, γιατί πρώτα σέβονταν και λάτρευαν ορθόδοξα τον Άγιο Τριαδικό Θεό, τον Δημιουργό των πάντων. Η μόνη τους μέριμνα ήταν να παραμείνει η ορθόδοξη πίστη ζωντανή και αμόλυντη. Χωρίς εκπτώσεις και αλλοιώσεις. Ο καθένας μας έχει υποχρέωση να διαχειρίζεται τα δώρα του Θεού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο μέτρο που του αναλογεί. Όμως πώς θα αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, αν δεν αγαπάς και δεν λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό;

Όταν λοιπόν εφαρμόσουν, αυτό που είπε ο Άγιος Αμφιλόχιος Πάτμου, τότε μόνο δεν θα χρειάζεται να υιοθετούν δράσεις σαν κι αυτή της “ώρας της Γης”. “Ο Χριστός, παιδιά μου, ἴδρυσε μία ἐκκλησία, τήν ᾽Εκκλησία μας, τήν ᾽Ορθοδοξία μας. Μόνο αὐτή κρατάει ἀνόθευτη καί ἀκέραια τή διδασκαλία Του. ῞Ολοι οἱ ἄλλοι κάτι πρόσθεσαν ἤ κάτι ἀφαίρεσαν, γι᾽ αὐτό εἶναι σχισματικοί ἤ αἰρετικοί. Πάντως οἱ παπικοί θέλουν μέ κάθε τρόπο νά μᾶς ὑποτάξουν καί νά μᾶς ἀφομοιώσουν”.

Καταστρέφοντας την σχέση μας με τον Θεό, καταστρέφουμε και βεβηλώνουμε ό,τι Εκείνος μας χάρισε, άρα αυτοκαταστρεφόμαστε. 

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Σβησμένο Φανάρι για την ώρα της Γης και πράσινη καρδιά!
Εγκύκλιοι Οικολογίας με πλασάρισμα νεοειδωλολατρείας
Η Οικολογία είναι ο δούρειος ίππος του Οικουμενισμού
Oρθοδοξία και Οικολογία – Πατερικές θέσεις

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.