Επικαιρότητα

Η ουκρανική αυτοκεφαλία έγινε… νόμισμα!!! (ΦΩΤΟ)

εικόνα άρθρου: Η ουκρανική αυτοκεφαλία έγινε… νόμισμα!!! (ΦΩΤΟ)

Είναι άξιον απορίας τι άλλο θα σκαρφιστούν στην Ουκρανία για να προπαγανδίσουν την νέα ουκρανική εκκλησιαστική δομή.
Μέχρι νόμισμα εξέδωσαν που σηματοδοτεί την αυτονομία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας!

Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας εξέδωσε στις 22 Ιουλίου το τελευταίο μεγάλης έκτασης αργυρό νόμισμά της για να σηματοδοτήσει την τελική διαδικασία για την αυτονομία της ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2019.

Τα κέρματα παράγονται στο ουκρανικό νομισματοκοπείο για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και σχεδιάζονται από τους Βολωμυρ Τάραν, Αλέξανδρο Χαρούκ και Σεργκέι Χαρουκ. Η όψη των κερμάτων απεικονίζει τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (αριστερά), ο οποίος παραδίδει το κύλινδρο (Τόμο) στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο(δεξιά).
Η επιγραφή αναφέρει στα ουκρανικά:
15-ТА ЦЕРКВА У БЛАГОСЛОВЕННОМУ ХОРИ АВТОКЕФАЛЬНИХ ЦЕРКОВ (μετάφραση: 15η εκκλησία στην ευλογημένη χορωδία των αυτοκέφαλων εκκλησιών») και φαίνεται πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό. Παρακάτω, είναι η επιγραφή СВЯТІША ЦЕРКВА УКРАЇНИ («Ιερή Εκκλησία της Ουκρανίας») με ημερομηνία ολοκλήρωσης, 06.01.2019.

Η οπίσθια όψη απεικονίζει το μικρό κρατικό έμβλημα της Ουκρανίας τοποθετημένο προς τα αριστερά με ημικυκλική επιγραφή УКРАЇНА, έτος έκδοσης του νομίσματος, 2019. Στο κέντρο υπάρχει μια στυλιζαρισμένη σταυροειδής σύνθεση, η οποία ολοκληρώνεται με μια επιχρυσωμένη σφραγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία συνοδεύεται από επιχρυσωμένα μενταγιόν που απεικονίζουν τους καθεδρικούς ναούς των άλλων 14 ανεξάρτητων Ορθοδόξων εκκλησιών στον κόσμο.

Βέβαια η παράσταση αυτή είναι αυθαίρετη αφού καμία εξ αυτών των εκκλησιών δεν έχει αναγνωρίσει την Εκκλησία των Επιφάνιου-Βαρθολομαίου!

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.