Επικαιρότητα

Η Παναγία Σουμελά και η Αγια-Σοφιά στην εκμετάλλευση του Ερντογάν

εικόνα άρθρου: Η Παναγία Σουμελά και η Αγια-Σοφιά στην εκμετάλλευση του Ερντογάν

Πόσο θλιβερή στ’ αλήθεια είναι η εικόνα του Πατριάρχη του Γένους ο οποίος ως άβουλο ον, άγεται και φέρεται κατά τις διαθέσεις και τα κέφια του Σουλτάνου Ερντογάν

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ήρθε και η στιγμή για τον Πολυχρονεμένο Σουλτάνο να δείξει την «άμετρη του ευσπλαχνία» προς τους ελαχίστους υπηκόους της αυτοκρατορίας του, τους χριστιανούς Ορθόδοξους παραχωρώντας τους το δικαίωμα να τελέσουν Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Κυρίας Θεοτόκου. Αυτό κατά βάση πληροφορούμαστε σε σχετικό δημοσίευμα που παρουσιάζει την ανακοίνωση της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι κρύβεται πίσω από αυτήν τη διπλωματική του κίνηση; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαθές προθέσεις δεν υπάρχουν. Και πώς είναι δυνατόν ποτέ ο λύκος να προσφέρει τροφή στο θήραμά του, τη στιγμή μάλιστα, που μόλις έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία την επίθεσή του; Μόλις προ μερικών ημερών ολοκληρώθηκε η βορβορώδης, βαρβαρική, γενοκτονική του στάση και συμπεριφορά που γέμει ασέβειας και ύβρεων, μετατρέποντας τον περικαλλή Ναό της του Θεού Σοφίας, το Σύμβολο της Ορθοδοξίας ανά την Οικουμένη και ανά τους αιώνες, σε ισλαμικό τέμενος. Ο ακρογωνιαίος λίθος φυσικά, είναι το ισλαμικό μίσος που φωλιάζει μέσα του, προς καθετί Ορθόδοξο. Είναι αυτή η εχθροπάθεια και βιαιότητα που τρέφεται από τις θρησκευτικές γραφές τους, το Κοράνι και τη Χαντίθ.

Απόδειξη πως πρόκειται περί στάχτης στα μάτια της κοινής γνώμης, η κίνησή του αυτή, και πως ουδεμία αίσθηση της ολέθριας και καταστρεπτικής συμπεριφοράς του έχει ο Τούρκος πρόεδρος, αποτελεί και το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί νωρίτερα πως ούτε φέτος λόγω του κορονοϊού δε θα πραγματοποιούνταν Θεία Λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά. Αυτή τη σχετική ανακοίνωση έβγαλε και η Πρωτοσυγκελλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λίγες ώρες πριν τη νέα ανακοίνωση του Ερντογάν. Να υποθέσουμε ότι λόγω των διεθνών «πιέσεων» ένιωσε ασφυκτικά ο Σουλτάνος και είπε λίγο να χαλαρώσει τα λουριά; Δε νομίζουμε. Αυτή η τουρκική αποκοτιά και αλλοφροσύνη, η μανιασμένη μισαλλοδοξία προς καθετί ξένο προς την ισλαμική, πολεμοχαρή και αιματοβαμμένη κουλτούρα τους δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις καλής θελήσεως. Ευρισκόμενος ο ίδιος σε μια ιλιγγιώδη έπαρση, τον ενδιαφέρει μόνο να ηγεμονεύει και να συγκεντρώνεται στην επίτευξη των πανούργων σκοπών του. Ήδη από πέρυσι είχε δημοσιευτεί στην Κατάνυξη η πρόθεσή του αυτή, της μετατροπής δηλαδή της ΑγιαΣοφιάς σε τζαμί. Ήταν πάγιο αίτημα των φανατικών μουσουλμάνων και απεργάζονταν τρόπους να το πετύχουν και όντως το πέτυχαν. Άρα πού αλλού να αποσκοπεί ο σουλτανικός νους;

Θα επανέλθουμε σε αυτήν την ερώτηση αφού πρώτα αναφερθούμε σε ένα ακόμη φλέγον θέμα και αυτό δεν είναι άλλο από τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σχετικά με αυτό το γεγονός που συγκλόνισε και ευαισθητοποίησε πολλούς ανά την ανθρωπότητα, τη μετατροπή δηλαδή του μνημειώδους μεγαλοπρεπούς Ναού της Του Θεού Σοφίας σε χώρο λατρείας ισλαμιστών. Αν και ο κ. Βαρθολομαίος ως οικήτωρ του Πατριαρχικού θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έβαζε φρένο στις παράλογες ορέξεις του Ερντογάν, απεναντίας ως δια μαγείας εξαφανίστηκε και αυτός και η μιλιά του και ουδεμία ανακοίνωση ελεγκτική και αποτρεπτική εξέδωσε. Ή έστω μια ανακοίνωση αντάξια της θέσεώς του στην οποία θα εξέφραζε τη βαθιά του θλίψη και απογοήτευση για την ασεβέστατη πράξη του Τούρκου προέδρου, απαιτώντας να επανέλθει έστω η προηγούμενη τάξη. Έστω!

Απεναντίας ο κ. Βαρθολομαίος έλαμψε δια της απουσίας του. Για μια ακόμα φορά που οι περιστάσεις τον καλούσαν να ορθώσει λόγο και να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της Αγίας πίστης μας, δυστυχώς επέλεξε να βαδίσει την οδό της υποτέλειας, του ξεπουλήματος, του βολέματος. Είχε μια αναλαμπή αρκετές μέρες πριν ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι εργασίες της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί όπως πληροφορούμαστε από το σχετικό της Κατάνυξης, άρθρο, όπου όμως στα λεγόμενά του αναζητούσαμε την ιδιότητά του ως Πατριάρχη της Ορθοδοξίας, αλλά εις μάτην. Μια γλώσσα διπλωματική, εξωραϊζουσα, που τεχνηέντως αποκρύπτει τις αλήθειες. είναι μια γλώσσα που απεχθάνεται ο Θεός μας.

Και ω! του θαύματος ο Πατριάρχης μίλησε, μα δυστυχώς δεν ήταν για καλό. Και δεν ήταν για καλό, αλλά για όνειδος αυτή του η στάση καθώς τόλμησε τα ανήκουστα. Ενώ όλος ο Ορθόδοξος κόσμος ευελπιστούσε για μια σοβαρή και θαρραλέα ανακοίνωσή του για την καταδικαστέα πράξη του Ερντογάν, αυτός ανερυθρίαστα έσπευσε να τον ευχαριστήσει για το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά, μόλις ο Τούρκος Πρόεδρος πήρε τη σχετική απόφαση. Αυτός ο Πατριάρχης τελικά έχει τόση πλεονάζουσα αγάπη που δεν μπορεί να πει κακό λόγο για κανένα, δεν μπορεί να κακοκαρδίσει άνθρωπο, έστω και αν αυτός είναι διώκτης της πίστης μας και πολέμιος του Χριστού μας. Πλάνη οικτρά πλανάται. Μόνο ευχαριστίες γνωρίζει να εκφέρει το στόμα του. Ω δυστυχία! Αν αυτό έκαναν ανά τους αιώνες οι Ορθόδοξοι, καμία αίρεση δεν θα είχε αντιμετωπισθεί και θα επικρατούσε το σκότος το πνευματικό.

Πόσο αποκρουστική στ΄ αλήθεια είναι η εικόνα του Πατριάρχη του Γένους ο οποίος ως άβουλο ον, άγεται και φέρεται κατά τις διαθέσεις και τα κέφια του Σουλτάνου Ερντογάν. «Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Καταπάτησε το μνημείο της Ορθοδοξίας μας ο Τούρκος «αφέντης» και λόγος επιτιμητικός ή δυσανασχέτησης του Πατριάρχη δεν βγήκε. Πέταξε ένα ξεροκόμματο και έσπευσε μετά πολλών ευχαριστιών να το αρπάξει ο κ. Βαρθολομαίος. Απόλυτος ραγιαδισμός και εξευτελισμός.

Αυτό που δεν είχε το σθένος και την ρωμέϊκη, ανδρειωμένη καρδιά να το κάνει ο Πατριάρχης, το έκαναν με δήλωση τους σύσσωμα τα ποντιακά σωματεία και οι ομοσπονδίες. Με ένα ομόφωνο ΟΧΙ απαντούν οι απανταχού Πόντιοι στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. Εύγε και μπράβο σας αδέρφια. Μας κάνετε περήφανους με την παληκαρίσια απάντησή σας. Είμαστε πια πεποισμένοι, της νύχτας το ξημέρωμα το πνευματικό, θα το φέρει ο πιστός, προσευχόμενος και εν μετανοία, λαός του Θεού και όχι οι Πατριάρχες και οι Επίσκοποι.

Επανερχόμενοι στην αναζήτηση του κινήτρου του Τούρκου Προέδρου ως προς το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά και την παραχώρηση του Ναού για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας δύο τινά συλλογιζόμαστε. Είτε ο Ερντογάν, ως Τούρκος που αγαπάει τα γρόσια, ορέγεται το ζεστό χρήμα που θα αφήσουν στα ταμεία της Μονής οι χιλιάδες των προσκυνητών, είτε ο δαιμονικός του νους σκαρφίζεται τον απόλυτο εξευτελισμό των Ορθοδόξων, οι οποίοι ως άσοφοι τον εμπιστεύτηκαν και τον ευχαρίστησαν μάλιστα για αυτήν την κίνηση,  μετατρέποντας πολύ σύντομα και αυτόν τον ιστορικό χριστιανικό Ναό σε τέμενος. Ήδη υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις. Άλλωστε πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς για να πιστέψουμε ότι τις εργασίες αναστήλωσης τις έκανε ο Σουλτάνος ως ένδειξη σεβασμού προς τα χριστιανικά μνημεία που βρίσκεται στην χώρα του.

Αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν απέκτησε μια προσωρινή δύναμη και έπληξε το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας μας, την Αγια-Σοφιά, μετατρέποντάς το σε ισλαμικό τέμενος, κατά παραχώρηση Θεού. Προηγήθηκε η πτώση, η αμαρτία και ακολούθησαν τα οψόνια της αμαρτίας. Πόσο να αντέξει ο Ουρανός τις εκτροπές από την ορθή πίστη. Τις αμέτρητες παραχωρήσεις και εκχωρήσεις στην αίρεση και στο σχίσμα, του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το Φανάρι κλυδωνίζεται και αυτό γιατί οι Φαναριώτες απώλεσαν τη συμμαχία με το Θεό και αναζήτησαν την ανθρώπινη παρηγοριά και στήριξη από τους σύγχρονους άπιστους δυνάστες της ανθρωπότητας, όπως άλλοτε οι Βυζαντινοί Ενωτικοί ερωτοτρόπησαν με τον Πάπα  και την λατινική πίστη και κατεσχύνθηκαν.

Ο Θεός να μας φωτίζει να κρατήσουμε στέρεοι την πίστη την Αγία. Την μόνη πίστη που δεν θα μας προδώσει ποτέ!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ακόμα και τα όνειρα του Πάπα είναι καταραμένα!
– Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
– Η Κύπρος στο πλευρό του κομματιαστή της Ορθοδοξίας Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά
– Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Ο σχισματικός Κιέβου Επιφάνιος στηρίζει την οικουμενιστική- πανθρησκειακή θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου για την Αγία Σοφία
– Πώς καταδέχεστε ένας μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένο

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.