Κήρυγμα του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη

“Ω! θαύματα που συμβαίνουν αδελφοί μου και δεν τα αντιλαμβανόμαστε! Θαύματα πολλά συμβαίνουν και τα ρίχνουμε στην τύχη”

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Ἀναδημοσιεύουμε ἀπό τό Ἰστολόγιο Κατάνυξη.

Ο Χριστός, ο καρδιογνώστης, είδε βαθειά πίστη μέσα στον άνθρωπο που ήταν παράλυτος. Μπορεί από τις αμαρτίες του να υπέφερε αλλά φαίνεται πως αυτήν η δοκιμασία του είναι το διαβατήριο για την άλλη ζωή.

Ω! θαύματα που συμβαίνουν αδελφοί μου και δεν τα αντιλαμβανόμαστε! Θαύματα πολλά συμβαίνουν και τα ρίχνουμε στην τύχη. Όμως το θέμα δεν είναι αν γίνονται θαύματα ή αν τα καταλαβαίνουμε αλλά αν είμαστε άξιοι να γίνουν τα θαύματα στην ζωή μας. Είμαστε άξιοι αδελφοί μου;

Καταλυτικές καταστάσεις και συγκλονιστικές ασθένειες συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Είμαστε παράλυτοι μέσα στην ψυχή μας. Αδιαφορούμε για το μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας. Ζούμε ως Ευρωπαίοι, μα οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τον Χριστό. Αλλά δεν έχουμε τον Χριστό και εμείς;

Στη Γαλλία ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει στο παιδί να αποκαλεί τους γονείς του ως πατέρα η μητέρα. Απαγορεύεται αυτό. Είναι ο γονέας Α και ο γονέας Β, όχι ο πατέρας κι όχι η μητέρα. Με νόμο  επιβάλλεται πλέον στα σχολεία της Ευρώπης και παγκοσμίως, το τρίτο φύλλο. Το παιδί μεγαλώνοντας πρέπει να σημειώσει αν ανήκει στα αρσενικά στα θηλυκά η στο τρίτο φύλλο. Επίσημα δηλαδή η κοινωνία δηλώνει στον Θεό ότι έκανε λάθος! Κι αν εδημιούργησε άρσεν και θήλυ που λέγει η Γραφή, έκανε λάθος ο Θεός.

Και δεν έχει σταματημό ο κατήφορος. Στην Γερμανία κάνει φοβερό τζίρο η κυβέρνηση αλλά όχι από ναρκωτικά, ούτε από όπλα, ούτε από δουλεμπόριο; Από τι νομίζετε; Από τους οίκους ανοχής με ζώα! Και πηγαίνουν εκεί οι άντρες η και οι γυναίκες να βρεθούν με τα ζώα.  Κτηνοβασία επίσημη με την άδεια της Γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση που στέλνει στην Ελλάδα «ειδικούς» για να μας δείξουν πως να πετύχουμε ως χώρα, νομιμοποίησε τη λειτουργία οίκων ανοχής με ζώα. Και αναρωτιέμαι, ο στάβλος είναι εκεί; Τα ζώα είναι μέσα; Η τα ζώα είναι αυτά που πηγαίνουν;

Πως να μας λυπηθεί ο Κύριος; Η παραλυσία έχει κατακλύσει τον άνθρωπο. Αλλά η παραλυσία που μας λέγει το Ευαγγέλιο είλκυσε την Χάρη του Θεού, γιατί αυτός ο άνθρωπος μετάνιωσε. Εμείς δεν ελκύουμε την Χάρη του Θεού γιατί υπερηφανευόμαστε για την αμαρτία και την προμοτάρουμε σαν να είναι το φυσικό και το σπουδαίο.

Αδελφοί μου, είναι πραγματικά μία σπουδαία κατάσταση στην Εκκλησία μας να μπορούμε να ελκύσουμε όπως ο παράλυτος την Χάρη του Θεού. Αλλά πρέπει να συνέλθουμε, πρέπει να συνέλθουμε και όχι να διαφημίζουμε την αμαρτία. Διαφημίζει ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και μας καλεί στο «gay pride» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια, να πάμε να παρελάσουμε και να διαφημίσουμε κι εμείς την ομοφυλοφιλία. Έρχονται χιλιάδες τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, Αλβανία, Τουρκία, Γιουγκοσλαβία και από αλλού για να παρελάσουν στην Αγιοτόκο πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Έρχονται για να προβάλλουν τους κίναιδους και αυτή την αισχρή αμαρτία ως επίσημη και νόμιμη πράξη.

Αδελφοί  μου, να μας λυπηθεί ο  Θεός αλλά πρέπει εμείς τουλάχιστον οι Χριστιανοί να ματώσουμε τα γόνατά μας προσευχόμενοι για όλο τον κόσμο. Εμείς, γιατί αυτοί είναι αφώτιστοι. Εμείς που γνωρίζουμε τον λόγο του Θεού να παρακαλούμε και για μας, να παρακαλούμε και γι’ αυτούς όλους να έρθει η Χάρις του Θεού, αμήν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra