Επικαιρότητα

Η πιο δραματική παράσταση του Δεκαπενταύγουστου παίχτηκε στο Κολυμπάρι

εικόνα άρθρου: Η πιο δραματική παράσταση του Δεκαπενταύγουστου παίχτηκε στο Κολυμπάρι

Αρχικά η ανακοίνωση της υπαίθριας τέλεσης των εορταστικών Ακολουθιών στην Ιερά, ιστορική, σεβασμία, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς Κολυμβαρίου μας έδωσε ελπίδες, που τελικά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απογοήτευση προκαταβολική!

Διαβάζοντας την ανακοίνωση υπαίθριος εορτασμός τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου,  “Των Θείων Λειτουργιών και Ιερών Ακολουθιών του τριημέρου θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Λόγω των νέων δεδομένων και ισχυουσών μέτρων και ως συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή όλες οι Ιερές Ακολουθίες του τριημέρου θα τελεστούν στον ευρύχωρο και άνετο προαύλιο χώρο της Μονής, όπου θα έχει τοποθετηθεί και ο Επιτάφιος της Παναγίας, προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών”, μας στεναχώρησε η επιμονή για τη διατήρηση του αντορθόδοξου εθίμου του επιταφίου της Παναγίας[1]

Η ελπίδα μας όμως να δούμε έναν Επίσκοπο με γενναιότητα να βρίσκει λύση στις κυβερνητικές και Συνοδικές βλασφημίες στο πρόσωπο της Παναγίας (επιβολή χρήσης μάσκας εντός των Ιερών Ναών), έπεσε στο κενό. Η τέλεση των Ακολουθιών σε εξωτερικό χώρο που συνοδεύτηκε από τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών και χρήση μάσκας, τελικά πολλαπλασίασε την πλάνη και την ασέβεια.

Ο οικείος Μητροπολίτης στην προσπάθειά του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, τόνισε πως είναι διαφορετικός ο φετινός Δεκαπενταύγουστος για ολόκληρη την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Μίλησε για μια νέα πραγματικότητα που ανέτρεψε τη ζωή μας στο σύνολό της και τις παγκόσμιες οικονομίες. Μίλησε για μια πραγματικότητα που μας γεμίζει φόβο, αγωνία, ανησυχία, αβεβαιότητα και αδυναμία υπέρβασής της.

Έπειτα απευθύνθηκε στο μασκοφορεμένο πλήθος λέγοντας: “Ας μην απογοητευόμεθα, αδελφοί, και ας μην μας τρομάζει κανείς φόβος, καμία δυσκολία και καμία περιπέτεια της ζωής. Ας υψώσουμε χείρες ικέτιδες προς την Θεομάνα και Μητέρα όλου του κόσμου, την γλυκιά μας Παναγία. Ας την παρακαλέσουμε όπως ανοίξει διάπλατα τον νου και την καρδιά μας για να δεχθούμε τον φωτισμό της Χάρης του Θεού και του Αγίου Πνεύματος. Για να μας χαρίσει ελπίδα και χαρά. Για να γλυκάνει τα δάκρυα και τους πόνους της ζωής”.

Τελικά αυτή η πρακτική φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά. Ο πιστός λαός του Θεού απονευρωμένος χάσκει απέναντι από τον Ιεράρχη του, που απροκάλυπτα τον κοροϊδεύει κατά πρόσωπο. Τα κηρύγματα των Επισκόπων στην μετά COVID-19 εποχή μοιάζουν σαν τα masterclass γνωστού τηλεπαιχνιδιού μαγειρικής, που μας μαθαίνουν “πώς να μην πιστεύουμε στο Θεό”. Καμμία εμπιστοσύνη στην Παναγία μητέρα Του. Δυστυχώς, βγαίνουν και  το λένε απροκάλυπτα και δεν κουνιέται φύλλο.  Άραγε γιατί τελέστηκαν έξω οι Ακολουθίες;

Ο μητροπολίτης δεν περιορίστηκε μόνο σ’αυτό. Έκανε και πολιτική διπλωματία, μοιράζοντας ευχαριστήρια στον “μασκοφόρο” εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και στις τοπικές αρχές (Ειλικρινά δεν κουράζει τόση υποκρισία; Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ελεγχθούν ποτέ από κανέναν Επίσκοπο;) και δεν λησμόνησε να μας υπενθυμίσει τη βαριά καταχνιά που κρέμεται πάνω από τον ουρανό του Κολυμπαρίου:      

“Ας την παρακαλέσουμε, τέλος, ως Υπέρμαχο Στρατηγό, να σκέπει και να φρουρεί τον κόσμον όλο, εξόχως και ιδιαιτέρως δε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο των Ορθοδόξων και Πατριάρχη του Γένους, του Οποίου η καρδία κατωδύνεται με όλα όσα συμβαίνουν εις “τα μάρμαρα της Πόλης”..”.

Η έκφραση ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο που έγραψε το Κολυμπάρι στις μελανές σελίδες την σύγχρονης Εκκλησιαστικής μας ιστορίας με την ομώνυμη ψευδοσύνοδο, μας θλίβει και μας εξοργίζει!

«Παναγία Θεοτόκε, τον χρόνον της ζωής μου, μη εγκαταλίπης με, ανθρωπίνη προστασία, μη καταπιστεύσης με, αλλ’ αυτή αντιλαβού, καί ελέησόν με».


Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Υπαίθριος εορτασμός τον Δεκαπενταύγουστο στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς


Δείτε σχετικά:
Πρόταση προς τον μητροπολίτη Γρεβενών
Η θέση του Πειραιώς Σεραφείμ για τις μάσκες στις Ιερές Ακολουθίες [ΒΙΝΤΕΟ]
Οι νόμιμοι μασκοφόροι των Εκκλησιών πληγώνουν τον Ουράνιο Βασιλιά!
Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.