Ελένη Παπασταματάκη

Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος που αποκαλύπτει την προδοσία και την πλάνη των Επισκόπων και επιβάλλει την επανακατήχησή τους

εικόνα άρθρου: Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος που αποκαλύπτει την προδοσία και την πλάνη των Επισκόπων και επιβάλλει την επανακατήχησή τους

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συνεχίζει ο πρωτοπόρος, εκσυγχρονιστής και ανανεωτής της Παραδεδομένης αλήθειας της πίστης μας, Μητροπολίτης Καναδά, την προώθηση της βλασφημίας περί της χρήσης πολλών λαβίδων κατά τη Θεία Κοινωνία.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η Ποιμαντορική Εγκύκλιος που αποκαλύπτει την προδοσία και την πλάνη των Επισκόπων και επιβάλλει την επανακατήχησή τους

Της Ελένης Παπασταματἀκη

Η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτη Καναδά, όπως τη διαβάσαμε αναρτημένη στο διαδίκτυο, περικλείει σύσσωμη τη φιλοσοφία, την ιδέα, τη νοοτροπία της αιρετικής προπαγάνδας της απώλειας. Αναβλύζει όχι η ευωδία της Ορθόδοξης Παράδοσής μας, αλλά η δυσωδία του «πτώματος» του Οικουμενισμού. Περιβάλλεται όχι από τον μανδύα της Ιεράς Παράδοσης, αλλά από την πορφύρα της μεγάλης πόρνης που περιγράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Όπως εκείνη η Βαβυλώνα το ποτήρι που κρατά είναι γεμάτο ακαθαρσίες και βδελύγματα, έτσι και αυτός ο λόγος είναι γεμάτος από τη βδελυρή αλαζονεία και την έπαρση, τον φαύλο δογματισμό και τον όλεθρο του ψεύδους.

Είναι ένας λόγος σύγχρονου φιλοσόφου που απαρτίζεται από ό,τι κατέγραψε η «σοφία» του κ. Σωτηρίου και όχι μία ποιμαντορική εγκύκλιος. Ξέχασε όμως να αναλογιστεί την ευθύνη της θέσης του και της αποστολής που έχει στον κόσμο. Ξέχασε σε αυτό το εν πολλοίς αλλοπρόσαλλο και αδιανόητο κείμενο που εξέδωσε για να διαβαστεί σε όλους τους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής του ευθύνης τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να μεταφέρει στους πιστούς το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που είναι το Μυστήριο το Μέγα της Ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα μέρος αυτής της «εκπεσούσης» ποιμαντορικής εγκυκλίου: «Ναι. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Τον ζέσταναν τα χνώτα των αλόγων ζώων… Ποιμένες Τον προσκύνησαν. Δώρα Του πρόσφεραν. Εσύ τι κάνεις; Το τρένο φεύγει. Έχεις το εισιτήριο στο χέρι; Νήστεψες; Μετανόησες;… Μα τι έγινε; Έγινες λαγός; Σε ξεπέρασε η χελώνα; Θυμάσαι τι ωραία τα λέει ο Αίσωπος; Μεριμνάς και τυρβάζεις περί πολλά;»

Και συνεχίζει ο πρωτοπόρος και εκσυγχρονιστής, μεταπατερικός και ανανεωτής της Παραδεδομένης αλήθειας της πίστης μας, Μητροπολίτης Καναδά, την προώθηση της βλασφημίας περί της χρήσης πολλών λαβίδων κατά τη Θεία Κοινωνία. «Δεν θα διαλέξεις την αγαθή μερίδα; Η αγαθή μερίδα είναι η Θεία Κοινωνία. Έχεις μείνει ακόμη στη λαβίδα; Στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας; Κρίμα. Σε περιμένει ο Χριστός. Δεν τον ενδιαφέρει η λαβίδα…»

Δεν ήταν ο σκοπός του να εισάγει τις ψυχές των Χριστιανών σε αυτό το ακατανόητο θαύμα, όπου ο απερινόητος, ο άκτιστος και απρόσιτος Θεός αδειάζει τη θεότητά Του μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας κινούμενος μόνο από αγάπη για το πλάσμα Του. Αντίθετα, επιλέγει ο Μητροπολίτης Καναδά να πει τις προσωπικές του απόψεις και ιδέες, αφού σε όλη τη «δήθεν Ποιμαντορική Εγκύκλιο» δε γίνεται πουθενά αναφορά σε κάποιον Πατέρα της Εκκλησίας μας ή στην ερμηνεία από έναν Άγιο της Εκκλησίας μας, οι οποίοι τόσο θεοφώτιστα περιγράφουν όλο αυτό το μεγαλείο, το ασύλληπτο γεγονός της Σάρκωσης του Λόγου!

Μα αυτό άλλωστε δεν είναι το πνεύμα της πλάνης που κυβερνά το νου των Επισκόπων που έχουν ενστερνιστεί την παναίρεση του Οικουμενισμού; Ο εωσφορικός εγωισμός και η αντιπατερική και αντιευαγγελική αυτοπεποίθηση δεν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των θιασωτών του Οικουμενισμού;

Το βλέπουμε ξακάθαρα πως το αυτοκέφαλο, το αυτόβουλο, η προσωπική γνώμη και αντίληψη διαπερνά κάθε δημόσια τοποθέτησή τους, κάθε λόγο και πράξη τους.

Απαραίτητο συμπλήρωμα είναι η ποδηγέτηση του ποιμνίου και ο Επίσκοπος που κρατάει «βούρδουλα» και εκφοβίζει, επειδή φοβάται μη τυχόν χάσει τα κοιμισμένα πρόβατα, μην ξυπνήσουν και τον εγκαταλείψουν μόνο και έρμαιο στην πλάνη του. Θέλει μαζί του τους χριστιανούς, όχι στην οδό της σωτηρίας, αλλά στον γεμάτο αγκάθια και τριβόλια δρόμο της αίρεσης. Λέει χαρακτηριστικά: «Άφησε τα λόγια. Μη γίνεσαι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Γιατί νομίζεις ότι είσαι αλάθητος; Γιατί θέλεις να επιβάλεις τη γνώμη σου; Αυτό δεν θέλησε και ο Εωσφόρος; Πού κατέληξε; Από φωτεινό πνεύμα έγινε δαίμονας. Πρόσεχε μην του μοιάσεις. Μου φαίνεται αυτόν τον κατήφορο έχεις πάρει».

Εν Χριστώ αδελφοί, ζούμε αναμφίβολα το απόγειο της πνευματικής σύγχυσης, όπου Επίσκοποι αποτρέπουν τους πιστούς να ζουν κατά Θεόν, να ζουν σύμφωνα με όσα οι πνευματοφόροι Πατέρες και οι θεοειδείς Ιεράρχες μάς παρέδωσαν ως αποκεκαλυμμένη αλήθεια της πίστης μας. Προσηλωμένοι κατά πάντα στη μόνη Αλήθεια, χρέος μας είναι να εγκαταλείψουμε όσους εισηγούνται το ψεύδος, ακόμη και αν είναι Επίσκοποι και Πατριάρχες. Δύναμή μας και έμπνευσή μας οι ζωογόνοι λόγοι της Αγίας Γραφής και των Αγίων μας. «Μή νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπί τήν γῆν. Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλά μάχαιραν». (Ματθ. 10, 34). Για το οποίο γράφει σχετικά ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Με τι να κόψεις, Κύριε; Με το ξίφος της αληθείας. Ή με το ξίφος του λόγου του Θεού, που είναι το ίδιο. Αφού η αλήθεια είναι ο λόγος του Θεού και ο λόγος του Θεού είναι η αλήθεια. Ο απόστολος Παύλος συμβουλεύει: «πάρετε την μάχαιρα του πνεύματος, ο εστί ρήμα Θεού» (Εφ. 6,17). Ενώ ο Άγιος Ιωάννης στο όραμα για τον Υιό του Ανθρώπου Τον έβλεπε «εν τω μέσω των επτά λυχνιών όμοιον υιόν ανθρώπου… και εκ του στόματος αυτού ρομφαία δίστομος οξεία εκπορευομένη» (Αποκ. 1,13-16). Το ξίφος που βγαίνει από το στόμα τί άλλο μπορεί να είναι παρά ο λόγος του Θεού, ο λόγος της αληθείας; Τούτο το ξίφος έφερε ο Ιησούς Χριστός στη γη. Τούτο το ξίφος είναι σωτήριο για τον κόσμο, και όχι η ειρήνη του καλού με το κακό. Και τότε και τώρα και πάντα και για πάντα. (Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ιεραποστολικές Επιστολές Α’-επιστολή στο σιδερά Κώστα).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Χριστουγεννιάτικη Ποιμαντορική Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Καναδά


Δείτε σχετικά:
Προσφορά της θείας κοινωνίας εκτός της θείας λειτουργίας. Η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Καναδά
Η χριστουγεννιάτικη αγωνία του μητροπολίτου Καναδά
– Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά δίνει ρεσιτάλ ξεπουλήματος της Ορθοδοξίας!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Μολών… λαβίς! This is Toronto

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.