εικόνα άρθρου: Η πορεία προς την αίρεση καλά κρατεί…
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Άλλο ένα οικουμενιστικό άνοιγμα του κ.Βαρθολομαίου προς την αίρεση του παπισμού


Τα επικίνδυνα ανοίγματα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς την αίρεση του παπισμού καλά κρατούν. Ευκαίρως – ακαίρως οργανώνονται συναντήσεις, δεξιώσεις, συνέδρια, συμπροσευχές, στις οποίες οι απεσταλμένοι του Φαναρίου συμμετέχουν με πρωτοφανή άνεση.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα(1), ο κ.Βαρθολομαίος “δέχθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, όμιλο ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Την προηγούμενη ημέρα, οι ΡΚαθολικοί Ιεράρχες συμμετείχαν στην χειροτονία του νέου ΡΚαθολικού Επισκόπου στην περιοχή της Αλεξανδρέτας κ. Antuan Ilgit, που τελέστηκε στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Αντώνιου της Πάδοβας στην Πόλη, κατά την οποία παρέστη ο Παναγιώτατος”.

O κ.Βαρθολομαίος τους καλωσόρισε εγκάρδια και τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Νεάπολη της Ιταλίας όπου η Ποντιφική Θεολογική Σχολή Νοτίου Ιταλίας τον αναγόρευσε επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας.

Μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς που τους συνδέουν, οι οποίοι “έχουν τις ρίζες τους στο κοινό θεμέλιο της πίστης και χρησιμεύουν ως φάρος ελπίδας για έναν κόσμο που επιθυμεί ειρήνη και αρμονία” και φυσικά τόνισε για ακόμη μία φορά ότι τα χρόνια που διανύουμε είναι ταραγμένα και μόνο με την “ενότητα” και την κατανόηση θα μπορέσουν αμφότερες οι “κοινότητές τους” να βοηθήσουν τον κόσμο.

Έδωσε τις θερμότερες ευχές του στον νέο παπικό “επίσκοπο” για καλή διακονία στην Τουρκία, τονίζοντας ότι “Είθε η χθεσινή χειροτονία να χρησιμεύσει ως σύμβολο ενότητας, ενισχύοντας μια βαθύτερη κατανόηση μεταξύ των Εκκλησιών και των κοινοτήτων μας. Καθώς συνεχίζουμε στον κοινό δρόμο της πίστης και του διαλόγου μας, ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στους δεσμούς που μας ενώνουν, αντλώντας δύναμη από τις κοινές ρίζες που θεμελιώνουν τη χριστιανική μας μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων, με τον κ.Βαρθολομαίο να δωρίζει μία εικόνα της Θεοτόκου στο “επίσκοπο” κ. Antuan Ilgit και ο παπικός με την σειρά του να προσφέρει στον Πατριάρχη μία παλαιά Ορθόδοξη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, ευχαριστώντας τον θερμά για την παρουσία του στην τελετή της χειροτονίας του. Αργότερα, παρατέθηκε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα.

Η είδηση βοά από μόνη της ότι το συνονθύλευμα της παναίρεσης του οικουμενισμού καλά κρατεί. Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι ορθόδοξη κατήχηση, όσο κι αν ο ορθόδοξος Πατριάρχης προσπαθεί να μας πείσει ότι αγωνίζεται σκληρά γι αυτό. Εδώ ποδοπατούνται οι Ιεροί Κανόνες και οι αποφάσεις των θεόπνευστων Οικουμενικών Συνόδων, υποστηρίζεται η αίρεση και βλασφημείται η Ορθόδοξη Αλήθεια.

Είναι τραγικό να βλέπει κανείς Ορθόδοξους Πατριάρχες, Επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς να παραδίδονται στην αίρεση και στην πλάνη.

Ένας κατήφορος χωρίς τέλος. Ακολουθούν συνειδητά την παναιρετική πλεύση και επιδιώκουν μία απροϋπόθετη ένωση, στηριζόμενοι σε λόγια κουφιας αγάπης. Προσβάλουν την Ορθοδοξία, οδηγούν στην απώλεια τον εαυτό τους αλλά και το ποίμνιο, μαγαρίζουν τα Ιερά και τα Όσιά μας. Είναι αυτοί φύλακες της Πίστεώς μας; Είναι στρατιώτες του Χριστού μας που φροντίζουν το “επί-σκοπού”; Φαίνεται πως έχουν ξεχάσει εντελώς το αξίωμα που τους ανέθεσε ο Θεός.

Πότε θα μπει ένα τέλος στο διασυρμό της Πίστης μας από τους ταγούς της Εκκλησίας μας; Και πότε επιτέλους θα ξυπνήσει το ποίμνιο για να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από αποστάτες της Πίστης όπως ακριβώς μας διδάσκουν οι Άγιοί μας;

Καλή φώτιση και καλή μετάνοια στους εκκλησιαστικούς ταγούς μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Αν το Πατριαρχείο κινδυνεύει από τον ίδιο τον Πατριάρχη του, ποιος θα σώσει το λαό;
Ο π.Βαρθολομαίος και η «σύγχρονη ταυτότητα της Εκκλησίας»
Ο Πατριάρχης στη Νάπολη πρωταγωνιστεί σε νέα οικουμενιστικά σκάνδαλα

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην Διευθυντής της CIA ομιλητής στο Συνέδριο των Αρχόντων του Οικ. Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία

Ο υποστηρικτής του σχισματικού μορφώματος της Ουκρανίας Μάικ Πομπέο και το αμερικανοκίνητο Φανάρι… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Διεθνές Συνέδριο για τη Θρησκευτική Ελευθερία υπό την καθοδήγηση του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου  Ο πρώην...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.