Ελένη Καμπούρη

Η προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από την Υπουργό Παιδείας και τον Δήμαρχο Ξάνθης

εικόνα άρθρου: Η προσβολή του εθνικού μας συμβόλου από την Υπουργό Παιδείας και τον Δήμαρχο Ξάνθης
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αξίζει το μέγιστο σεβασμό μας και πρέπει να το κρατούν στα χέρια τους σαν κάτι ιερό. Δεν το εναποθέτουμε κάτω, λες και είναι σκουπίδι ή απόβλητο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Άλλη μια προσβολή του εθνικού μας συμβόλου έλαβε χώρα αυτές τις μέρες. Αυτή τη φορά από μέλος της ελληνικής κυβέρνησης και τον τοπικό άρχοντα της πόλης της Ξάνθης, συγκεκριμένα από τον δήμαρχό της.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί, η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως κι ο Δήμαρχος Ξάνθης, παρουσία τοπικών παραγόντων, έκαναν μια αδιανόητη κίνηση. Έριξαν την Ελληνική Σημαία που κάλυπτε το μνημείο στο έδαφος και την άφησαν εκεί κουρελιασμένη. Την τελετή παρακολουθεί μερίδα κόσμου, που, όπως φαίνεται και στο βίντεο του δημοσιεύματος, παραμένουν απαθείς μπροστά σ’ αυτό το απίστευτο περιστατικό. Η Ελληνική Σημαία, το ιερό και εθνικό μας σύμβολο, να βρίσκεται πεταμένο και κουρελιασμένο σε μια άκρη κατάχαμα, λες και πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πανί μηδενικής αξίας.

Αν για κάποιους η Σημαία μας είναι ένα απλό πανί, τότε να φρεσκάρουμε την μνήμη τους και να τους υπενθυμίσουμε ότι γι’ αυτή τη σημαία θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας, για να μπορεί να κυματίζει περήφανα πάνω στον ιστό της, δίνοντας την δυνατότητα σε εμάς να ζούμε ελεύθεροι. Στην κορυφή υπάρχει ο Τίμιος Σταυρός, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ποια είναι η επικρατούσα θρησκεία της χώρας και ότι ο Άγιος Τριαδικός Θεός προστατεύει και εμπνέει τους αγώνες για την ελευθερία μας. Εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, άρα είναι και εθνικό και ιερό σύμβολο. Ένα σύμβολο το οποίο, όλοι αυτοί που εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό, είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν και όχι να πετούν στο έδαφος σαν κουρελόπανο. Αξίζει τον μέγιστο σεβασμό μας και πρέπει να το κρατούν στα χέρια τους σαν κάτι ιερό. Δεν το εναποθέτουμε κάτω, λες και είναι σκουπίδι ή απόβλητο.

Το πώς θα αντιμετωπίσει βέβαια κάποιος το ιερό και εθνικό μας σύμβολο, είναι καθαρά θέμα συνείδησης και σωστής διαπαιδαγώγησης, αν και, όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν έλλειμμα και από τα δύο κι ας έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού. Με το να το μεταχειρίζονται ως αντικείμενο ευτελούς αξίας ή να δείχνουν προς αυτό αδιαφορία και ασέβεια, δεν προσβάλλουν μόνο την ίδια την Σημαία, αλλά προσβάλλουν πρωτίστως τον εαυτό τους, την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, την Ιστορία, την Δημοκρατία, την Ελευθερία, τον Πολιτισμό και τα ιδεώδη αυτού του τόπου που έχουν την τιμή να υπηρετούν, όπως και τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν στο παρελθόν. Τέτοιες εθνομηδενιστικές συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται και κυρίως δεν ξεχνιούνται. Οι εκλογές πάντα είναι προ των πυλών κι εκεί τότε ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

Να σημειώσουμε, φυσικά, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια από την κ.Υπουργό, τον κ.Δήμαρχο και τους υπόλοιπους τοπικούς άρχοντες δεν είναι μόνο εξωφρενική. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο,  διαβάζουμε για τον “Νόμο 851/1978 : Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας” τα εξής… “Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα……Δεν απορρίπτεται εις τα άχρηστα…..”. Ποιος θα ασχοληθεί με την λανθασμένη χρήση της Σημαίας; Φτάσαμε στο σημείο λοιπόν, που οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας δεν σέβονται τα ιερά σύμβολα της χώρας τους αλλά μόνο των άλλων κρατών; Όπως οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στα ξένα σύμβολα και μνημεία, οφείλουμε να δείχνουμε και τον ανάλογο σεβασμό και στα δικά μας ιερά σύμβολα. Τι παράδειγμα δίνουν στα παιδιά μας και στην μαθητιώσα νεολαία; 

Είναι απορίας άξιο επίσης, τι έκαναν όλοι οι επίσημοι που παρευρίσκονταν στην τελετή, όταν είδαν αυτό το περιστατικό, και γιατί δεν αντέδρασαν. Γιατί δεν υπήρχε ένας δημοτικός υπάλληλος ή, έστω, γιατί δεν βρέθηκε ένας πολίτης να παραλάβει με ευλάβεια το εθνικό μας σύμβολο και να το διπλώσει με την δέουσα προσοχή; Και πώς εσείς οι κάτοικοι της Ξάνθης, ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές από τους τοπικούς σας άρχοντες;  Δεν αντιδρά το ελληνορθόδοξο DNA σας; 

Εν κατακλείδι, η Σημαία μας είναι ένα αθάνατο σύμβολο και όσο κι αν προσπαθούν να την ευτελίσουν ή να την απαξιώσουν, η αξία της και ο συμβολισμός της δεν θα χαθούν ποτέ. Θα μαρτυράει πάντα τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία και θα εμπνέει κάθε Έλληνα πολίτη να αγωνιστεί για τα ιδανικά της πατρίδας μας. Άδικα προσπαθούν να μειώσουν την αξία της. Εμείς πάντα θα νιώθουμε συγκίνηση και υπερηφάνεια γι’ αυτό το ιερό σύμβολο και πάντα θα θυμόμαστε ότι είναι ποτισμένο με το αίμα των προγόνων μας και ότι στην κορυφή βρίσκεται το ιερότερο και φοβερότερο στοιχείο της ελληνορθόδοξης ύπαρξης. Ο Σταυρός του Κυρίου μας, ο φύλακας και οδηγός των αγώνων του Έθνους μας. Γι’ αυτό, απαιτούμε ως έλληνες πολίτες να μην προσβάλλει κανείς το ιερό εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική Σημαία. Από τον πρώτο πολίτη αυτής της χώρας έως τον τελευταίο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
H κ. Σακελλαροπούλου σε ένα ωμό διεμφυλικό κήρυγμα
– Προς την κ. Σακελλαροπούλου: Προστατεύουμε την Πατρίδα μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν
Ανακοίνωση 12 Πολιτιστικών Σερραϊκών Συλλόγων Γηγενών Μακεδόνων για την επίσκεψη της Κ. Σακελλαροπουλου
– Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην…

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.