π. Νικόλαος Μανώλης

Η Πρωτομαγιά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

εικόνα άρθρου: Η Πρωτομαγιά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Το Π.Α.Μ.Ε σας καταντρόπιασε, Άγιοι Αρχιερείς! Τι λόγια απολογίας θα πείτε στο Θεό;

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Η Πρωτομαγιά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

π.Νικόλαος Μανώλης

Αντί άλλου σχολιασμού, γιατί η θεολογία των Πατέρων είναι αστείρευτη, αλλά τα ώτα δεν είναι ευήκοα, παραπέμπουμε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, την Ιερά Σύνοδο Κύπρου και Ελλάδος, στο προεδρείο του Π.Α.Μ.Ε για ειδικά σεμινάρια, για το πώς τιμούμε ό,τι πιστεύουμε.

Πρωτομαγιά: Πώς οργανώθηκε η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε στο Σύνταγμα το πρωί της Παρασκευής τιμώντας τους αγώνες των εργατικών κινημάτων στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μέτωπο κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Όπως μεταδόθηκε από το Open, υπήρξε μια προσπάθεια πολύ καλά οργανωμένη, κατά την οποία μικρές ομάδες πήγαν από πολύ νωρίς στο Σύνταγμα. Αυτές, χρησιμοποιώντας μεζούρες μέτρησαν 1,5 μέτρο απόσταση, έβαλαν αυτοκόλλητα στο έδαφος, για να θυμούνται πού πρέπει να στέκονται και, μάλιστα, είχαν και ειδικό χρώμα για να ξέρουν πού θα σταθεί το κάθε σωματείο. Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να είναι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας με τον άλλον και να διατηρούν σταθερές τις αποστάσεις, έκαναν το γύρο του πλανήτη μέσω των social media, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν τα φωτογραφικά πρακτορεία, όπως το AP.

Καλά, οι άθεοι και άπιστοι, οι πιστεύοντες στην Επιστήμη, στον Ουμανισμό, στον κοινωνικό αγώνα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στο σοσιαλισμό κλπ. είναι πιο πιστοί από τους χριστιανούς, Άγιοι Αρχιερείς, που πιστεύουμε στον αληθινό ζώντα Θεάνθρωπο, στον Αρχηγό της ζωής, στην πηγή κάθε αγαθού, στην Αυτοαλήθεια; Αυτοί δε φοβήθηκαν τον κορονοϊό και προσήλθαν στο κάλεσμα κι εμείς απήχαμε από το Άγιο Πάσχα, από τα Πάθη, τη Σταύρωση, την κηδεία και την Ανάσταση του Χριστού; Δεν έχουμε τίποτε ζήσει, τίποτε βιώσει από την Πίστη μας; Είναι βέβαιο ότι οι χριστιανοί έχουν βιώσει την παρουσία του Θεού στη ζωή τους, αλλά έχουν μπλέξει με ηγέτες που θέλουν να πνίξουν την Πίστη και το βίωμα σε λογισμούς απιστίας, που δεν βγαίνουν μπροστά να οργανώσουν τους πιστούς παρά τους αφήνουν έρμαια στην κοσμική τυραννία να διώκονται. Έχουμε μπλέξει με προδότες και αρνητές κατ’ ουσίαν της Πίστεως! 

Είδατε, Άγιοι Αρχιερείς; Κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει, να διώξει και να τιμωρήσει τους διαδηλωτές, γιατί ήταν συντεταγμένοι και ενωμένοι. Τα εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ομονόησαν. Όχι σαν εσάς, που κάθε τοπική Εκκλησία, κάθε τοπικός Επίσκοπος είχε τη δική του άποψη! Αίσχος, κατάντια, έλλειψη χάριτος, αλίμονο! Το Π.Α.Μ.Ε σας καταντρόπιασε! Τι λόγια απολογίας θα πείτε στο Θεό, όταν ούτε μπροστά μας δε μπορείτε να σταθείτε, στο λαό του Θεού! 

Ντροπή σας και αίσχος, κ. Χρυσόστομε, που βγήκατε τώρα που χαλάρωσε η καραντίνα να μας πείτε ότι και τώρα ακόμη θα πάρετε μέτρα για την προσέλευση του λαού στις Εκκλησίες! Το Π.Α.Μ.Ε, για να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά, τους κοινωνικούς αγωνιστές που αγωνίστηκαν για τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, το έκανε μεσούσης της πανδημίας και μπράβο του! Εσείς, τί φοβάστε επιτέλους; Όσο πι­ο εγωιστικά ζει κα­νείς, τό­σο με­γα­λύ­τε­ρος είναι ο φό­βος μπρο­στά στον επερ­χό­με­νο θά­να­το, το μη­δέν. Κι εμείς δε θέλουμε να συγκαταλεγόματσε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, γιατί πιστεύουμε στον Αναστημένο Κύριό μας! 

Όσο για τις εικόνες των διαδηλωτών του Π.Α.Μ.Ε που, παραταγμένοι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και διατηρώντας σταθερές τις αποστάσεις τους, έκαναν το γύρο του πλανήτη μέσω των social media, έχουμε να πούμε ότι είναι δείγμα της κατάντιας της Διοικούσας Εκκλησίας, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, καθώς στις μέρες μας προβάλλεται παγκοσμίως η Ελλάδα των ηρώων και των αγίων να πρωτοστατεί στους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς κι όχι στους εορτασμούς του Πάσχα. Βέβαια, στους εορτασμούς του Πάσχα πρωτοστάτησαν οι αδερφοί μας που δεν μολύνθηκαν από το μιαρό Κολυμπάρι για καταισχύνη μας!

Και τα λόγια έχουν χάσει πια την αξία τους… 

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο της Κυριακής της Πεντηκοστής (Γραπτό Κήρυγμα)

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Είναι αποδεδειγμένο πως ο καλοδιάθετος άνθρωπος, ο απλός, που δεν έχει κακία μέσα του, γίνεται δοχείον της θείας Χάριτος, ακόμη και αν φανερά δεν έχει δείξει ποτέ ότι τη ζητάει”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.