Επικαιρότητα

Η Ρωσική Εκκλησία υποστηρίζει επισήμως την πρόταση για Πανορθόδοξη

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…η Ρωσική Σύνοδος είναι η δεύτερη που υποστηρίζει επίσημα την πρωτοβουλία αυτή του Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου μετά την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας…

Ελπίζουμε πως αν ποτέ πραγματοποιηθεί μια τέτοια Πανορθόδοξη Σύνοδος, υπάρχουν οι προϋποθέσεις λόγω του Ουκρανικού ζητήματος, να καταδικασθεί εκεί η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης και η Παναίρεση του Οικουμενισμού. Ίσως ο Θεός να φωτίσει κάποιους από αυτούς τους προκαθημένους να σηκώσουν το πέπλο της ανομίας και της αίρεσης, αποτινάζοντας το ζυγό τους.

Διαβάσαμε στο ekklisiaonline.gr:


 Η Ρωσική Εκκλησία υποστηρίζει επισήμως την πρόταση για Πανορθόδοξη

Κατά πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου εκφράστηκε επισήμως η υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία που θα ασχοληθεί με το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εκφράσει τη συγκεκριμένη πρόταση κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα όπου τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» για τη συμβολή του στη διατήρηση της Ορθοδόξου ενότητας.
Σύμφωνα με τη Ρωσική Ιερά Σύνοδο μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της ενότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρωσική Σύνοδος είναι η δεύτερη που υποστηρίζει επίσημα την πρωτοβουλία αυτή του Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου μετά την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο»
Η ομιλία του Πατρ. Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ’ και η πρόσκλησή του στους προκαθημένους για την ενότητα της Εκκλησίας (βίντεο)
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος καλεί τους Προκαθημένους στην Ιορδανία για την διατήρηση της Ενότητας
Μητρ. Ιλαρίωνας: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βλέπει πολύ θετικά την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.