Επικαιρότητα

Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση περί χορηγίας των ΗΠΑ στην υπόθεση της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας»

εικόνα άρθρου: Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση περί χορηγίας των ΗΠΑ στην υπόθεση της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας»

…ο γεωπολιτικός «χορηγός» της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας» ήταν οι ΗΠΑ οι οποίες τώρα ανοιχτά καλούν όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες να αναγνωρίσουν το σχισματικό μόρφωμα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα ο Κιέβου Επιφάνιος της ψευδοαυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δεν έμεινε ασχολίαστη από την επίσημη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην Ελλάδα. Η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση η οποία τονίζει ότι η χορήγηση του αυτοκεφάλου “Προκάλεσε ένα σοβαρό ρήγμα στην παγκόσμια ορθόδοξη οικογένεια”. 

Ποιά είναι η ουσία του μηνύματος της ανακοίνωσης; Η Ρωσία είναι σφόδρα ενοχλημένη με την Ελληνική στάση, επειδή βέβαια δεν δείχνει να κατανοεί τις συνέπειες των πράξεών της. Με την ανακοίνωση αυτή είναι σαν να μας λέει: “Εσείς για την ικανοποίηση τακτικών συμφερόντων των διαπλανητικών μας αντιπάλων, των Αμερικάνων, δεχτήκατε ως Ελληνικό Κράτος και ως Ελλαδική Εκκλησία να αναγνωρίσετε το Ουκρανικό αυτοκέφαλο. Πλήττοντας βέβαια με τον τρόπο αυτό,τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα. Καθώς, ως γνωστόν, η Ουκρανία για μας είναι γεωπολιτικά η αυλή του σπιτιού μας και μέρος της ιστορικής και ιδεολογικής μας κληρονομιάς. Πώς θα σας φανεί, όταν εμείς για την εξυπηρέτηση των δικών μας τακτικών συμφερόντων, θυσιάσουμε δικά σας ζωτικά συμφέροντα; (Βλέπε Τουρκία, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος).”

Διαβάσαμε στο protothema.gr:


Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα: Χορηγός της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας» οι ΗΠΑ

Ανακοίνωση σχετικά με την συνέντευξη του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου στο «protothema.gr» ανήρτησε στα social media η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας τονίζει: «Η συνέντευξη του «Μητροπολίτη» Επιφάνιου της λεγόμενης «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» στο «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνει ότι ο γεωπολιτικός «χορηγός» της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας» ήταν οι ΗΠΑ οι οποίες τώρα ανοιχτά καλούν όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες να αναγνωρίσουν το σχισματικό μόρφωμα.
Αλλά ο τόμος ούτε έσωσε τον τότε Ουκρανό πρόεδρο Π.Ποροσένκο από την πτώχευση στις εκλογές, ούτε αποκατέστησε την ενότητα των Ουκρανών ορθοδόξων, ούτε βοήθησε στην επίλυση της ενδοουκρανικής κρίσης. Προκάλεσε, αντίθετα, ένα σοβαρό ρήγμα στην παγκόσμια ορθόδοξη οικογένεια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ποια Εκκλησία θα επισκεφθεί για πρώτη φορά ο σχισματικός μητροπολίτης Κιέβου κ.Επιφάνιος;
– Ανίερη διεθνής συμμαχία με τη συμμετοχή Ελλάδας – Ουκρανίας
– Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού «Αυτοκέφαλου» οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…
– Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση των σχισματικών
– ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»
– Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική «εκκλησία» της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ
 Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.