Επικαιρότητα

Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της

εικόνα άρθρου: Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της

… είναι γνωστή στο χώρο των Θεολόγων εξαιτίας της σχέσης της με τις πρόσφατες τέσσερις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι Μακεδόνες είμαστε πληγωμένοι από την αντιμετώπιση του Εθνικού θέματος από την κυρία Σακελλαροπούλου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της ίδιας για την εκλογή της στο μέγα αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας (θα επανέλθουμε με νέο δημοσίευμα), είναι η κατάλληλη Πρόεδρος για την εισαγωγή της Ελλάδας στη Νέα Εποχή, στη Νέα Εποχή της ισότητας. Γνωρίζουν βέβαια οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ ότι αυτό σημαίνει Εποχή χωρίς Χριστό!

Διαβάσαμε στο thriskeftika.blogspot.com:


Η προταθείσα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Ν.Δ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και η σχέση της με τα Θρησκευτικά

Η σημερινή Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την οποία πρότεινε σήμερα ο Πρωθυπουργός για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι γνωστή στο χώρο των Θεολόγων εξαιτίας της σχέσης της με τις πρόσφατες τέσσερις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά.

Οι δύο τελευταίες αποφάσεις της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ που ακύρωσαν τις Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά (ΣτΕ 1749 και 1750/2019) δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 και φέρουν την υπογραφή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της συνεδρίασης του ΣτΕ που αποφάσισε την δημοσίευση των αποφάσεων. Βεβαίως η ίδια δεν συμμετείχε στη σύνθεση της Μείζονος Ολομέλειας που συζήτησε τις αιτήσεις ακύρωσης.
Στην προαναφερθείσα περίπτωση η υπογραφή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα αφού δεν μετείχε η ίδια στη συζήτηση της εκδικασθείσας αίτησης ακύρωσης και επομένως δεν υπάρχει καταγεγραμμένη η νομική της θέση επί του ζητήματος. Δεν συνέβη όμως το ίδιο μετά την έκδοση των πρώτων δύο αποφάσεων του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά (ΣτΕ 660/2018 και ΣτΕ 926/2018).

Μολονότι και στη σύνθεση της Ολομέλειας που έκανε τότε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των Υ.Α. Φίλη για τα Θρησκευτικά δεν συμμετείχε η τότε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όταν οι αποφάσεις εκδόθηκαν, εκείνη συμμετείχε στην ομάδα δεκαοκτώ (18) ανώτατων δικαστών του ΣτΕ που με αυστηρή επιστολή τους προς τον τότε Πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου ζητούσαν η επόμενη σχετική συζήτηση, που αφορούσε στις αιτήσεις ακύρωσης των Υ.Α. Γαβρόγλου, να γίνει με πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου και όχι ενώπιον της ελάσσονος ολομελείας (εκ 17 μελών).

Ο τότε Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, πράγματι, λίγες μέρες πριν την υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του Προέδρου του Δικαστηρίου, εισήγαγε τις υποθέσεις στη Μείζονα Ολομέλεια, η οποία αφού εκδίκασε τις υποθέσεις, τελικώς ακύρωσε και τις Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά.
Στην επιστολή τους οι 18 δικαστές, ανάμεσά τους και η κ. Σακελλαροπούλου, τόνιζαν μεταξύ άλλων: «Δεδομένου ότι τα τιθέμενα και προσεχώς ζητήματα είναι “ευρύτερου ενδιαφέροντος” και “μείζονος σημασίας” για το δικαστήριο και την ελληνική κοινωνία, ως αφορώντα την ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος και διεθνών συμβάσεων που άπτονται της προστασίας σειράς ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, παρακαλούμε όπως εισαγάγετε τις εν λόγω υποθέσεις στην πλήρη Ολομέλεια του Δικαστηρίου ώστε να μετάσχει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός δικαστών και οι εκδοθησόμενες αποφάσεις να έχουν την απαιτούμενη, υπό τις συγκεκριμένες ειδικές συνθήκες, αντιπροσωπευτικότητα και νομιμοποίηση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε επίσης στο dimokratianews.gr:

Πολλές «γκρίζες ζώνες» στην καριέρα της Σακελλαροπούλου

Ενέκρινε τα Μνημόνια, την απόδοση ιθαγένειας, την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες…

H […] Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συμβολίζει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «σημαντικές αξίες, ενώ χειρίστηκε υπεύθυνα σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων». 

Πίσω από αυτήν την κομψή διατύπωση κρύβονται οι «σκιές» και οι «γκρίζες ζώνες» στην επαγγελματική θητεία μιας άκαμπτης Ελληνίδας δικαστού, η οποία ταύτισε το όνομά της με τις σκληρότερες μνημονιακές επιλογές και πράγματι επηρέασε αρνητικά τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Οι ένθερμοι οπαδοί της υποψηφιότητάς της επιθυμούν να λησμονήσουμε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν εκείνη που υπερψήφισε ανενδοίαστα:

• τις άγριες περικοπές του 1ου Μνημονίου,

• τα νέα σκληρά μέτρα του 2ου Μνημονίου και του νόμου Βρούτση,

• τη συνταγματικότητα του εγκληματικού «κουρέματος» (PSI) εξαιτίας του οποίου «στέγνωσαν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων,

• την κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.

Μπορεί η πρόταση της Ν.Δ. να αποσπά ευρεία διακομματική συναίνεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται πλειοψηφικά αποδεκτή από τους πολίτες και ειδικά από το εμβρόντητο ακροατήριο της συντηρητικής παράταξης, το οποίο παρακολουθεί αμήχανο τους θεσμικούς ακροβατισμούς του Μαξίμου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι εκείνη που:

• τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες,

• συμφώνησε στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς,

• απέρριψε τις προσφυγές εθνικών συλλόγων κατά της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών που υπερασπίζονταν τη Μακεδονία,

• εισηγήθηκε υπέρ των Μεταλλείων Χαλκιδικής απορρίπτοντας την προσφυγή κατοίκων, σε μια περιοχή που σήμερα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο,

• απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.

Ειδικά στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών η κυρία Σακελλαροπούλου κατηγορείται ότι κατά την εκδίκαση της προσφυγής της Παμμακεδονικής Ενωσης Ελλάδος από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην έδρα αντιμετώπισε αυτήν τη μεγάλη εθνική υπόθεση ως θέμα δικαστικής ρουτίνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.