Ελένη Καμπούρη

Η σιωπή της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων

εικόνα άρθρου: Η σιωπή της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Μέχρι το τέλος του χρόνου κατατίθεται το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην ελληνική Βουλή


Η Κατάνυξη σε προηγούμενη ανάρτησή της είχε αναφέρει ότι: “H σημερινή κυβέρνηση φέρεται να έχει έτοιμο νομοσχέδιο για γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και το δικαίωμά τους να μπορούν να υιοθετούν παιδιά”(1).

Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου δείχνει να είναι πλέον πάρα πολύ κοντά, καθώς πρόσφατο δημοσίευμα(2) αναφέρει ότι: “Πριν από το τέλος του χρόνου, θα έρθει στη Βουλή το πολυσυζητηµένο νοµοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νοµιµοποίηση του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών και στη χώρα µας”.

Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση αυτού του νομοσχεδίου, σύμφωνα με ό,τι ήδη ισχύει σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συγκεκριμένες “τελετές” θα πραγματοποιούνται στα Δημαρχεία της χώρας μας, όπως ήδη συμβαίνει με όσα ετερόφυλα ζευγάρια το επιλέξουν.

Το επίσης μεγάλο θέμα που προκύπτει μετά από την θέσπιση τέτοιων νόμων είναι και το μεγάλο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αυτό της τεκνοθεσίας. Κάτι τέτοιο προς το παρόν “μπαίνει στον πάγο” με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι “…ένας άνδρας, όπως ισχύει σήµερα αποκλειστικά και µόνο για τις γυναίκες, θα µπορεί από δω και στο εξής να υιοθετεί κατά µόνας ένα παιδί, αλλά το µέτρο αυτό δεν θα µπορεί να εφαρµοστεί σε αυτή τη φάση σε οµόφυλα ζευγάρια, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες που έχουν επιλέξει να οδηγηθούν σε γάµο, µε βάση το δικαίωµα που θα τους παρέχει ο νέος νόµος. Η τακτική αυτή αποφασίστηκε δεδοµένων των πολύπλοκων παραµέτρων της υπόθεσης αυτής και των θεσµικών προβληµατισµών που εξέφραζαν όλο αυτό τον καιρό συνοµιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος”.

Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να είναι αποφασισμένος να νομιμοποιήσει ταχύτατα αυτήν την “ένωση”, αν και μερίδα του κόμματός του και της κυβέρνησής του δείχνει να έχει σοβαρές αντιρρήσεις για κάτι τέτοιο. Όμως ο ίδιος επιθυμεί να προχωρήσει σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε “να µη σέρνεται µέσα στον χρόνο ένα θέµα µε σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, που µοιραία θα έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόµµατος”, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οδεύουμε ακάθεκτοι προς νομιμοποίηση αυτής της νοσηρής πραγματικότητας, την οποία η Κατάνυξη εδώ και καιρό περιγράφει. Ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα και μερίδα ακατήχητου και αποχαυνωμένου λαού ισοπεδώνουν τον πνευματικό πλούτο των εντολών του Θεού.

Τι περιμένουμε λοιπόν άλλο να συμβεί για να ξυπνήσουμε; Τι συμβαίνει με την Ιερά Σύνοδο και τηρεί σιγή ιχθύος; Η σιωπή της Εκκλησίας είναι εκκωφαντική ενώ έχει ήδη παραμελήσει την κύρια αποστολή της, την διαφύλαξη δηλαδή του πνευματικού περιβάλλοντος ενώ ασχολείται με “πράσινες” φιλοσοφίες και οικουμενιστικές φιέστες. Έχει αφήσει το ποίμνιο ανυπεράσπιστο και ξέχασε ότι πρέπει να κατηχήσει το λαό για να μάθει την ορθόδοξη διδασκαλία. Η αφωνία δεν ισοδυναμεί με σιωπηρή συναίνεση; Ποια είναι η άποψή της γι’ αυτό το νομοσχέδιο; Γιατί εδώ σιωπά ενώ σε άλλα θέματα ήσσονος σημασίας είναι λαλίστατη; Γιατί οδηγεί την ελληνική κοινωνία να αποστερείται τα υγιή αντανακλαστικά της και να παραπαίει; Ποιος θα αντιδράσει σ’ αυτόν το νόμο-τερατούργημα;

Πού είναι η Εκκλησία να κηρύξει το μεγαλειώδες “θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον”(Ιω. 16,33) και “οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε·οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι”. (Α΄ Κορ. στ΄ 9-10);

Όλη η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη βοά ότι η αμαρτία και η ανομία δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ ενώπιον του Θεού. Όλη αυτή η ανταρσία εναντίον του Θεού μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Ο μοναδικός γάμος που ευλογήθηκε από τον Χριστό είναι αυτός στην Κανά της Γαλιλαίας και οτιδήποτε άλλο αποτελεί στρέβλωση και θανάσιμη αμαρτία. Ας μην λησμονούμε τα λόγια που είχε πει ο όσιος Γέρων Αγάθων, κατά την επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Βυζαντινού Ναού Προφήτη Ηλία της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Είχε αποκαλύψει τότε ότι όταν έρθει η εποχή που θα ψηφιστεί ο Νόμος για τον γάμο ομοφύλων στη Βουλή, το τέλος του κόσμου θα είναι κοντά(3).

Μένουμε σταθεροί, μένουμε κοντά στο Χριστό για να διατηρήσουμε μία ισορροπημένη ψυχοσύνθεση και την άσβεστη ελπίδα μας ότι τελικά θα πορευτούμε στην οδό της σωτηρίας. Η διαστροφή της φυσικής αποστολής των πλασμάτων του Θεού, όσο και αν φαντάζει στις μέρες μας ως δικαίωμα μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης “ελευθερίας” μας, είναι καταστροφή τόσο ηθική – πνευματική όσο  και σωματική.

Ακούει η διοικούσα Εκκλησία;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά :
Η ομοφυλοφιλία κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο [ΒΙΝΤΕΟ 2023]
Τα έβαλαν με τον Θεό οι πολιτικοί μας
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ξαναχτυπά!Απάντηση στον Ν. Ιωνίας Γαβριήλ που διαστρέβλωσε την πίστη σε σχέση με την ομοφυλοφιλία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.