του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Ι.Σ.Κ.Ε. παραδίδει μαθήματα θεσμικής ανεπάρκειας. Εντύπωση προκαλεί το νέο κρεσέντο ευθυνοφοβίας του συνδικαλιστικού οργάνου των κληρικών Ελλάδος

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με αφορμή το ανακοινωθέν του ΙΣΚΕ (Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος / 22-12-2021), θα ξεκαθαρίσουμε και πάλι πως η ύπαρξη του θεσμού από μόνη της συνιστά μια ανωμαλία. Συνδικαλισμός των λειτουργών του Υψίστου!

Το πρόβλημα ξεκινά βεβαίως, από την ανυπαρξία της Εκκλησιαστικής δικαιοσύνης,  καθώς “τα Επισκοπικά και Συνοδικά δικαστήρια συνιστούν μία παρωδία δικαιοσύνης”, σύμφωνα με τον ομολογητή Θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

Είναι απότοκο της Δεσποτοκρατίας η οποία μαζί με τον πνευματικό – δημοσιοϋπαλληλικό δυϊσμό, που διέπει το μισθολογικό καθεστώς των κληρικών στην πατρίδα μας, γέννησε την ανάγκη υπεράσπισης των κληρικών κυρίως έναντι της Επισκοπικής αυθαιρεσίας. 

Όμως εκείνες οι μέρες της δόξης και των αγώνων του π. Ευστάθιου Κολλά παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Δεν αμφιβάλλουμε διόλου για τις αγαθές προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου. Δεν αφορά σε πρόσωπα.

Θεσμικά όμως η ανακοίνωση που εξεδόθη με την υπογραφή του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ είναι θλιβερή. Αγνοεί επιδεικτικά μια σειρά γεγονότων:

  • Το ανθρώπινο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.
  • Τη βιασύνη και τα πρωτοφανή παγκόσμιας κλίμακας πειραματικά σκευάσματα επιβλήθηκαν και αποσύρθηκαν εν μια νυκτί.
  • Καθώς και τη διαμάχη μέσα στην ίδια την επιστημονική κοινότητα και την αντιμετωπίζει σαν ένα σώμα που κινείται τάχα εν πλήρει ομοφωνία και όποιος διαφωνεί το πράττει απέναντι στην “ομόφωνη” επιστήμη.
  • Τους μετρήσιμους πλέον θανάτους που σχετίζονται με την υποχρεωτικά επιβαλλόμενη θεραπεία.
  • Τους χιλιάδες υγειονομικούς, πρώην ήρωες και αυτοί.
  • Την επιχειρούμενη επιβολή της υγειονομικής σκλαβιάς μέσω του ηλεκτρονικού διαβατηρίου.

Είναι προφανές πως ο ΙΣΚΕ, απευθυνόμενος στο “συνάφι” του, αποφάσισε να επιχειρηματολογήσει λογικά και θεολογικά (πνευματικά). Έτσι η επιχειρηματολογία του πατάει σε δύο βάρκες και μοιραία είναι ανισόρροπη. 

Η μυρωδιά του φόβου και η μπόχα της ευθυνοφοβίας που αναδύεται από το ανακοινωθέν, δυστυχώς αποκαλύπτει ένα πράγμα: συνδικαλιστικώς οι παπάδες δίνουν πρώτα λόγο στον Θεό για αυτή τη ζωή και όχι για την αιώνια. 

Αν, υποθετικό το ερώτημα, καταδίκαζε η επίμαχη ιατρική πράξη την ψυχή σε αιώνια κόλαση ή όχι, το ίδιο ανακοινωθέν θα εξέδιδαν; Αυτό και μόνο το γεγονός, με την ανοιχτή παραδοχή χρήσης κυτταρικών σειρών από δολοφονημένα έμβρυα, δεν προβληματίζει καθόλου; 

Μαζέψτε την ανακοίνωση και μην εκτίθεστε. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Το να λαμβάνει κάποιος θέση υπέρ των εξουσιαστών, ενώ υπηρετεί τον “μόνο κραταιό και δυνατό” Αρχηγό, συνιστά προδοσία της πίστεως. Γιατί εμείς έχουμε αρχηγό τον Ιησού Χριστό.

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Του ΙΣΚΕ τα παλικάρια
– Γιατί ο ΙΣΚΕ φοβάται τον ίσκιο του;
– Τι συμβαίνει τελικά με τον ΙΣΚΕ;
– Γιατί αλληθωρίζει η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την ώρα της Ανάστασης;
– Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων