εικόνα άρθρου: Η στεναχώρια της γιαγιάς!
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

«Ο παπαΝικόλας μας μπορεί να κοιμήθηκε σωματικά ωστόσο εμείς τον ψάχνουμε ουσιαστικά να τον βρούμε στο άυλο;»


Τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκα τη γιαγιά μου στο σπιτάκι της. Μέσα από τη χαρά της, αντιλήφθηκα μια πικρία, μια στεναχώρια… Την ρώτησα: «Γιαγιά τι έχεις; Δεν είσαι καλά;» Και αυτή μου απάντησε «Καλά είμαι παιδί μου, απλά στεναχωριέμαι. Προχθές την Κυριακή έβλεπα τον παπα-Νικόλα που είχε την ομιλία και τον έβλεπαν μόνο 28 άτομα. Αντί να στηριζόμαστε σε αυτόν και να τον ακούμε που είχε την Αλήθεια, τι κάνουμε;» 

Αν και αγράμματη η γιαγιά μου, έχει το βίωμα. Αντιλαμβάνεται ότι πλέον χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Σα να έχει χαθεί η φλόγα της Ορθοδοξίας που μετέδιδε ο παπα-Νικόλας απλόχερα. Αλλά χάθηκε όντως; Μήπως εμείς έχουμε τόσο κλειστά τα μάτια και δεν τη βλέπουμε; Να σημειωθεί ότι η γιαγιά μου δεν είχε πνευματικό τον παπα-Νικόλα, αλλά την κέρδισε αυτή η φλόγα και η «τρέλα» του για την Ορθοδοξία!

Ο παπα-Νικόλας μας μπορεί να κοιμήθηκε σωματικά ωστόσο εμείς τον ψάχνουμε ουσιαστικά να τον βρούμε στο άυλο; Τον παρακαλούμε να τρέξει να βοηθήσει στα προβλήματά μας; Σίγουρα όσοι τον επικαλούνται κάτι θα έχουν γευθεί από τη γλύκα της Χάριτος! 

Αδελφοί μου, είμαστε τρεις ευλογημένοι που έχουμε μία τεράστια παρακαταθήκη με ομιλίες και κείμενα που ο ίδιος μας άφησε! 

Θέλει δουλειά και κόπο… έχουμε τα κότσια να προσπαθήσουμε;

Δι’ ευχών του γέροντα, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με!
Δι’ ευχών του γέροντα, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τα πνευματικά μου αδέρφια!
Δι’ ευχών του γέροντα, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Επίκαιρα και αξιοπρόσεκτα μηνύματα από τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης

Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. "Πόση σχέση ἔχουμε οἱ σημερινοί Χριστιανοί μέ αὐτό τό μαρτυρικό φρόνημα, ἰδιαίτερα οἱ τοῦ κλήρου"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.