Επικαιρότητα

Η στέψη του Βασιλιά ευκαιρία για οικουμενιστικές κορώνες από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

εικόνα άρθρου: Η στέψη του Βασιλιά ευκαιρία για οικουμενιστικές κορώνες από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

Θα πρέπει να χαιρόμαστε και να δοξάζουμε τον Θεό που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι αιρετικοί

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αν είμαστε στην πλάνη ή στην αίρεση, είμαστε εκτός αληθείας, είμαστε εκτός της Εκκλησίας που ίδρυσε ο Χριστός, και συνεπώς δεν σωζόμαστε. Ο εκάστοτε Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας είναι και αρχηγός της Αγγλικανικής Προτεσταντικής παραφυάδας. Είναι σκάνδαλο να ψάλλεται Ορθόδοξη Δοξολογία για έναν αιρετικό. Ο συμβολισμός και τα μηνύματα που περνάνε προκαλούν σύγχυση στον πιστό λαό.

Ακούμε να γίνεται λόγος για «Καθολική Εκκλησία», για «Αγγλικανική», για «Λουθηρανή», για «Καλβινική» κ.ο.κ. Ποια απ’ αυτές είναι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού, ο «στῦλος καί ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» (Α’ Τιμ. 3, 15), η Κιβωτός της Σωτηρίας;  Η Ορθοδοξία παρέμεινε στην πίστη που μας παρέδωσε ο Χριστός και οι Απόστολοι. Διότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη που κρατά αναλλοίωτα όλα τα δόγματα και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και παρέμεινε σταθερή και αμετακίνητη στην κοινή πίστη που είχε η Εκκλησία μέχρι το Σχίσμα. 

Σήμερα, όπως αναφέραμε, υπάρχουν εκατοντάδες προτεσταντικές ομάδες, όπως οι Αντβεντιστές, οι Βαπτιστές, οι Μεθοδιστές, οι Ευαγγελικοί, οι Γεδεωνίτες, οι Μορμόνοι κ.ά. Όλες αυτές οι ομάδες δεν έχουν καμμιά σχέση με την πίστη και το ήθος που μας παρέδωσαν ο Χριστός, οι Απόστολοι και οι άγιοι Πατέρες.

Έχουμε χρέος την πίστη που παραλάβαμε από τον Χριστό, τους Αποστόλους και τους Πατέρες, την Ορθόδοξη Πίστη μας να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε σ’ ένα «ἰῶτα» ούτε σε μια «κεραία», (Ματθ. 5, 18) διότι «Εἰς τά τῆς πίστεως οὐ χωρεῖ συγκατάβασις» (Αγ. Μάρκος Ευγενικός). Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το Ορθόδοξο ήθος από τους κινδύνους που το απειλούν. Αυτό συμβαίνει, επειδή όπως ακριβώς κινδυνεύει το δόγμα από τον Οικουμενισμό, έτσι κινδυνεύει και το ορθόδοξο ήθος από την εκκοσμίκευση. Και μάλιστα έχουμε χρέος, όχι μόνο να διαφυλάξουμε την πίστη μας, αλλά και να τη διαδώσουμε.

Η διακοπή μνημόνευσης των αιρετικών και των αιρετιζόντων Επισκόπων και εκείνων που κοινωνούν με σχισματικούς και αχειροτόνητους είναι στις μέρες μας ο Ευλογημένος, Αγιοπατερικός και Ιεροκανονικός δρόμος.  

«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε φίλη Ὀρθοδοξία·
οὐ φευσόμεθά σου, πατροπαράδοτον σέβας·
οὐκ ἀφιστάμεθά σου, μῆτερ εὐσέβεια.
Ἐν σοί ἐγεννήθημεν, καί ἐν σοί ζῶμεν
καί ἐν σοί κοιμηθησόμεθα·
εἰ δἐ καλέσει καιρός,
καί μυριάκις ὑπέρ σοῦ τεθνηξόμεθα». 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο πατρ. Ιεροσολύμων και ο αρχ. της Αγγλικανικής “Εκκλησίας” στο Ισραήλ καθαγίασαν το μύρο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Σχετικά άρθρα

ΓΕΩΡΓΙΑ 17η Μαΐου «Ημέρα της Αγιότητας της Οικογένειας και του σεβασμού στους γονείς»

Σε αντίθεση με την προπαγάνδα ενός διεστραμμένου τρόπου ζωής, με την ευλογία του Καθολικού Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία Β', η Εκκλησία της Γεωργίας κήρυξε την 17η Μαΐου «Ημέρα της Αγιότητας της Οικογένειας και της Τιμής των Γονέων»

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.