Επικαιρότητα

Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη

…«Δοξάζω τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία σε εμένα τον ανάξιο ιερέα του να ομολογήσω την πίστη μου κατά αυτόν τον τρόπο»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εμείς ως Κατάνυξη πάντα υποστηρίζαμε και αναδεικνύαμε τις ιερές φωνές της αντίστασης απέναντι σε οτιδήποτε αντικανονικό και ανορθόδοξο. Πόσο μάλλον όταν οι φωνές αυτές προέρχονται από τον Ιερό Κλήρο μας. Όλοι γνωρίζουμε την περίπτωση του Ιερέα από τη Χίο, του π. Χριστόφορου, που τελούσε τη Θεία Λειτουργία το Μ.Σάββατο το πρωΐ, αφήνοντας τις πόρτες ανοικτές. Ένα μεγάλο μπράβο στον π. Χριστόφορο που αγνόησε τα άθεα ψελλίσματα της ΔΙΣ και της συνεργάτιδός της, της ελληνικής κυβέρνησης, πράττοντας το αυτονόητο, την ελεύθερη πρόσβαση των πιστών στη Θεία Λατρεία.

Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι η στάση του Επισκόπου του, που αντί να τον επαινέσει και να του δώσει τα εύσημα, τον περιορίζει με διπλωματικό τρόπο, αντικαθιστώντας τον με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς (;) Μητρόπολης Χίου. Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μας είχε δώσει παλιότερα κάποια – έστω και λίγα- θετικά σημεία γραφής με τον πατριωτισμό του, αλλά και κάποιες φορές με τα αντιοικουμενιστικά του φρονήματα. Αλλά τελικά αυτό δεν είναι αρκετό, γιατί τελευταία μας απογοητεύει με τη θέση του στο θέμα της σχισματοαίρεσης της Ουκρανίας.

Είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η διπλωματία βρήκε τον άξιο εργάτη της. Προσπαθώντας να αρέσει στο θρόνο του Φαναρίου, στην ελλαδική ΔΙΣ και στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην μερίδα του κόσμου που θα καταδικάσει τέτοιες άθεες πρακτικές, προβαίνει σε μία διπλωματική τακτική “του στρίβειν διά του αρραβώνος”. Δεν τιμωρεί αυστηρά τον Ιερέα του, απλά τον περιορίζει, για να τον “συνετίσει”. Δεν πρέπει να σπάσει κανένα αυγό. Ούτε αυτό του ποιμνίου αλλά ούτε και αυτό των μεγαλοεπισκοπικών και κυβερνητικών μεγάρων. Όλοι λοιπόν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι; Αδιάφορο μάλλον για τους περισσότερους, αλλά εξωφρενικό γι αυτούς που προσπαθούν να αγωνίζονται τον καλό αγώνα της Πίστεως.

Αυτή η χλιαρή στάση, που διαιωνίζεται δεκαετίες τώρα από το σύνολο σχεδόν των ελλήνων Επισκόπων, είναι αυτή η στάση που επέτρεψε στη σημερινή ΔΙΣ να συνεργαστεί με τις άθεες προσταγές της Πολιτείας. Η σημερινή ΔΙΣ, γνωρίζοντας το χλιαρό φρόνημα των σημερινών Ιεραρχών, ήταν σίγουρη για τις αποφάσεις που έπαιρνε, αφού κανείς δε θα τολμούσε να αντιδράσει σθεναρά σε αυτό το ανοσιούργημα που επιτελέστηκε κατά το Ορθόδοξο Πάσχα… Σε όλα λουκέτο… το μαγαζί έκλεισε! Εφαρμόζοντας τις νέες πρακτικές που προέρχονται από τις συναναστροφές της με τα πλοκάμια του Οικουμενισμού, αποφασίζει δεσποτικώ τω τρόπω, την παύση κάθε ιεροπραξίας. Σκοταδισμός και Δεσποτοκρατία!

Ας μείνουμε όμως στην ουσία του άρθρου, το οποίο παρουσιάζει την σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα, που σαν σωστός κληρικός βάζει μπροστά του Χριστού την Πίστη την Αγία και μιμείται όλους εκείνους τους ομολογητές Αγίους, οι οποίοι διώχθηκαν και κυνηγήθηκαν και από το κράτος αλλά και την Ιεραρχία της εποχής τους. Πρόκειται όντως για ένα θεάρεστο βιογραφικό το οποίο θα τον συνοδεύει ως υπέρλαμπρο διαβατήριο στη μέλλουσα κρίση. Εμείς θα προτείναμε στον Επίσκοπό του να το ξανασκεφτεί και να τον μιμηθεί στην ομολογία του, καθώς και να τον στηρίξει σε αυτή του την πράξη. Ήρθε πλέον ο καιρός που κλήρος και λαός πρέπει να πάρουν θέση μπροστά σε αυτό το φρικαλέο γεγονός που επιτελείται στα χρόνια μας! Υπερασπιστείτε το θέλημα του Άγιου Τριαδικού Θεού, έστω κι αν το κόστος είναι ο διωγμός! Στα μάτια του Θεού είναι ομολογία Πίστεως και η μόνη σίγουρη οδός σωτηρίας! 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από Politischios.gr.

Διαβάζουμε στο gazzetta.gr:


«Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ευλογία», λέει για τη σύλληψή του ο «ιπτάμενος ιερέας» της Χίου (βίντεο)

Ελεύθερος, αλλά με 5.000 ευρώ πρόστιμο, αφέθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, π. Χριστόφορος Γουρλής, που έκανε λόγο για ομολογία πίστης…

Μάλλον δεν πείραξε και πολύ τον π. Χριστόφορο η σύλληψή του το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία με ανοικτές τις πόρτες του Ιερού Ναού και ενώ είχε προηγηθεί, θυμίζουμε, επεισόδιο με πιστή, που επιχείρησε να εισέλθει στην εκκλησία.
Ούτε καν το τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Ο λεγόμενος και «ιπτάμενος ιερέας» του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και βγαίνοντας από το Α.Τ. είπε χαρακτηριστικά: «Καθώς βρίσκομαι στην ηλικία των 60 ετών, το βιογραφικό μου εμπλουτίζεται σήμερα. 
Πρώτον, με μία έκθεση η σύλληψη. 
Με άλλη έκθεση εξέταση κατηγορουμένου και σχηματισμό δικογραφίας. 
Και επιπλέον με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ. 

Και όλα αυτά ξέρετε γιατί; Γιατί άφησα την πόρτα του ναού, παρακαλώ Μεγάλο Σάββατο, ανοικτή, για να μπουν μέσα ελάχιστοι πιστοί, που αυτό έλεγε η φωνή της ψυχής τους, να έρθουν να προσκυνήσουν αυτή την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. 

Δοξάζω τον Θεό που έτσι ήθελε, αυτό ήταν το θέλημά Του και μου έδωσε την ευκαιρία σε εμένα τον ανάξιο ιερέα του να ομολογήσω την πίστη μου κατά αυτόν τον τρόπο. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή τη ευλογία του. Θεωρώ πως είναι ευλογία στη ζωή μου».

Ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε την αντικατάσταση του Ιερέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου. 

Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Κατά τον π. Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού
Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
 Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.