Ελευθέριος Κοσμίδης

Η σύγχρονη αθώωση του παπισμού (Μέρος Α΄- Αμερικής Ελπιδοφόρος)

εικόνα άρθρου: Η σύγχρονη αθώωση του παπισμού (Μέρος Α΄- Αμερικής Ελπιδοφόρος)
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τι οφείλει να πράξει ο πιστός Χριστιανός, όταν οι προσωπικές απόψεις του Επισκόπου του δεν εκφράζουν το φρόνημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής επί τη εκδημία του Πάπα Βενεδίκτου 16ου, αποτελεί υπόθεση εργασίας σχετικά με τη διαστροφή του Ευαγγελίου που προκαλούν οι σύγχρονοι οικουμενιστές Αρχιερείς, εκφράζοντας τις προσωπικές τους απόψεις και όχι Ευαγγελικό ή/και γνήσιο Αγιοπατερικό λόγο.

“Καθώς προσευχόμαστε για την ανάπαυση του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ ́, θυμόμαστε την επίσκεψή του το 2006 στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ορόσημο στο οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα. Διακεκριμένος θεολόγος, ήταν αφιερωμένος στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αιωνία του η μνήμη

  1. “..προσευχόμαστε για την ανάπαυση.. “Η ευχή αυτή για τον παναιρετικό πάπα Ρώμης συνιστά ευθεία προσβολή στη λογική του πιστού λαού. Επιλέγει μια εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή, την εκδημία ενός προσώπου, και ανοίγει διάπλατα το ενδεχόμενο σωτηρίας ακόμα και για έναν αιρεσιάρχη. Για τους αιρετικούς και για τους αυτοκτονούντες ευχόμαστε στο κομποσχοίνι, μυστικά και κατ ιδίαν. Ούτε επιμνημόσυνες δεήσεις τελούμε ούτε στην προσκομιδή διαβάζονται, και κυρίως δε διαφημίζουμε την προσευχή μας προς αυτούς που έσχισαν το χιτώνα του Κυρίου. Εκτός και αν τον θεωρεί αρχι-“σαματατζή”.
  2. “..θυμόμαστε την επίσκεψή του το 2006 στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως..”.  Μια επίσκεψη που προκάλεσε τον σκανδαλισμό του πιστού λαού, ζύγισε τις “ανύπαρκτες” έως ασθενικές αντιδράσεις των λοιπών Εκκλησιών και έστρωσε ουσιαστικά το χαλί για το μεγαλύτερο χάλι της σύγχρονης Εκκλησιαστικής ιστορίας, την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. Αυτή τη συνάντηση θυμάται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με νοσταλγία;
  3. “Διακεκριμένος θεολόγος”… ήταν και ο Βαρλαάμ ο Καλαβρός, αλλά αυτό δε συνιστά ελαφρυντικό, μάλλον επιβαρύνει τη θέση του ενώπιον του φρικτού κριτηρίου. 
  4. “Αιωνία του η μνήμη. Θα πρέπει επί τέλους να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και με τις εθιμοτυπικές ευχές μας. Θα μείνει στην Εκκλησιαστική Ιστορία το όνομά του ως ο Πάπας που εξωθήθηκε σε παραίτηση εν ζωή, υπό το βάρος των σκανδάλων παιδεραστίας στους παπικούς.    

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος και λιγότερο βιαστικός άλλη φορά. 

Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ικανός για τα πάντα αρκεί να αναρριχηθεί στον Πατριαρχικό θώκο της Κωνσταντινούπολης. 

Δείχνει όμως και ένα πρόσωπο που αναδίνει την άσκημη μυρωδιά του καιροσκοπισμού, της ανεξέλεγκτης φιλοδοξίας και του υπέρμετρου εγωισμού. 

Για θέματα πίστεως με τέτοιους Επισκόπους ο πιστός λαός θα πρέπει να ορθώνει τείχος απέναντι στις αιρετικές τους θέσεις, να Αποτειχίζεται από Επισκόπους που κυρήττουν “γυμνή τη κεφαλή” αίρεση, μέσα στην Εκκλησία.  

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ομιλεί για “..το οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα..” , άραγε με ποιους όρους το εννοεί;

Ας απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι στις παρακάτω τρεις απλές ερωτήσεις:

  • Ο παπισμός είναι αίρεση;
  • Ο οικουμενισμός είναι παναίρεση;
  • Αποδέχεστε τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου; 

Η απροϋπόθετη ένωση, δίχως μετάνοια και επιστροφή, είναι επιδίωξη των εχθρών του Χριστού. Η Αποτείχιση είναι ο ασφαλής Αγιοπατερικός και Ιεροκανονικός  δρόμος για τον πιστό λαό της Αμερικής. 

Καλή Φώτιση και καλή Μετάνοια, λοιπόν, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δείχνει τη δύναμή του!
Ανεπιθύμητος! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προκαλεί την Ομογένεια και τον φιλέλληνα γερουσιαστή 
Σκληρός και αμετανόητος ο Ελπιδοφόρος | Κατάνυξη

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.