Ελένη Καμπούρη

Η συμμετοχή του κ.Ναθαναήλ σε Ιφτάρ και σε ισλαμικό προσευχητικό τυπικό

εικόνα άρθρου: Η συμμετοχή του κ.Ναθαναήλ σε Ιφτάρ και σε ισλαμικό προσευχητικό τυπικό
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Η ειρηνική και αρμονική συμβίωση με τους αλλόθρησκους συμπολίτες μας δεν προϋποθέτει και την συμμετοχή των ορθοδόξων στο λατρευτικό τυπικό τους


Για άλλη μια φορά, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ έδωσε το παρών σε ισλαμικό προσευχητικό τυπικό.

Η είδηση

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο[1] αναφέρει ότι “Με επιτυχία διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά, το δείπνο Ιφτάρ από τον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων – Βακούφ Κω με προσκεκλημένες τις αρχές και μουσουλμάνους της περιοχής, ενόψει του Ραμαζανιού στις 10 Απριλίου, σε ένδειξη σεβασμού στις θρησκευτικές συνήθειες. Το καθιερωμένο δείπνο Ιφτάρ πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αλή. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιφτάρ είναι το βραδινό γεύμα που τρώνε οι μουσουλμάνοι μετά τη δύση του ήλιου κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού…….οΙμάμης Ιρφάν Τράμπα, αμέσως μετά το δείπνο Ιφτάρ έψαλε στο τζαμί Γαζή Χασάν, στο Πλατάνι, με αρκετό κόσμο να τιμά το έθιμο”.

Οι αγαπολογίες του κ.Ναθαναήλ

Εκεί παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, o οποίος θέλοντας να τιμήσει την παράδοση των Μωαμεθανών, τους ευχήθηκε ολόψυχα καλό Ραμαζάνι, πήρε μέρος σε ισλαμικό προσευχητικό τυπικό και τους ευχήθηκε “να τους ευλογεί ο Θεός και να έχουν όλα τα καλά”. Το βίντεο και οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος είναι άκρως αποκαλυπτικά και δείχνουν τον κ.Ναθαναήλ να προχωρά σε μία οικουμενιστική κενολογία. Μεταξύ άλλων, τους εύχεται χρόνια πολλά και τονίζει ιδιαίτερα ότι “είμαστε φτιαγμένοι όλοι από το ίδιο χώμα, έχουμε μέσα μας την ίδια πνοή του Θεού, είμαστε αδέρφια και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ”.

Μίλησε για την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων, αφού όλοι πήγαν στα ίδια σχολεία, συμμετέχοντας στις ίδιες συναναστροφές χωρίς προβλήματα και διχόνοιες.

Οι ευχές και οι δηλώσεις του Ιμάμη

Ο κ. Ιφάν Τράμπα ευχαρίστησε κι αυτός όλους τους μωαμεθανούς και χριστιανούς πολίτες του νησιού που συμμετείχαν στο δείπνο και την προσευχή τους, και περιγράφει την σημασία της νύχτας Καντίρ. Πρόκειται, όπως λέει, για την νύχτα (η οποία είναι μία νύχτα καλύτερη από 1000 μήνες) κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αποκαλύπτει στον προφήτη τους τις αλήθειες της πίστης τους, δηλαδή το κοράνι.

Η εφαρμογή των αποφάσεων του Κολυμπαρίου

Όλα αυτά τα οικουμενιστικά δρώμενα καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι εφαρμόζονται πιστά οι αποφάσεις της βλάσφημης ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Κάθε είδους αίρεση, λατρεία και ομολογία πλέον θεωρείται “εκκλησία” και κατέχει κάποιο κομμάτι αλήθειας, παρουσιάζοντάς μας ότι υπάρχει σωτηρία και σε άλλες θρησκείες. Κι έτσι πλέον η παναίρεση του οικουμενισμού παίρνει σάρκα και οστά, με τους Ιεράρχες και τους ακολούθους τους να βάζουν στην άκρη τους Ιερούς Κανόνες της Πίστης μας και να λησμονούν τους αγώνες των νεομαρτύρων μας που σφαγιάστηκαν από το ισλαμικό γιαταγάνι.

Σεβόμαστε το δικαίωμα του ανθρώπου να θρησκεύει ελεύθερα, αλλά δεν ασπαζόμαστε την ξένη πίστη, λατρεία και κουλτούρα και προφανώς δε συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε λατρευτικό τους δρώμενο. Η ειρηνική και αρμονική συμβίωση με τους αλλόθρησκους συμπολίτες μας δεν προϋποθέτει και την συμμετοχή των ορθοδόξων στο λατρευτικό τυπικό τους. Όταν οι Άγιοι μας και οι Οικουμενικές Σύνοδοι αναθεματίζουν τις ξένες και αιρετικές λατρείες, γιατί κάποιοι Επίσκοποι συμμετέχουν σε αυτές παρασύροντας έτσι και το ποίμνιό τους; Η γοητεία που πιθανόν να ασκεί το Ισλάμ σε κάποιους ορθόδοξους Επισκόπους είναι κατακριτέα και από τους Ιερούς Κανόνες αλλά κυρίως από την αιματοβαμμένη ορθόδοξη εκκλησιαστική ιστορία.

Οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι αντί να εξυμνούν και να εγκωμιάζουν το Ισλάμ, από το οποίο η Πίστη μας υπέστη τα πάνδεινα, θα έπρεπε να εκθειάζουν την ορθόδοξη πίστη, με την νηστεία της, την παράδοσή της και το τυπικό της και κυρίως να μην λησμονούν τους Ιερούς της Κανόνες. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται δεν τους καλύπτει η Ορθοδοξία και θαυμάζουν κάτι άλλο.

Εν κατακλείδι, μοιράζοντας κοράνια και συμμετέχοντας σε γιορτές αλλόθρησκων και αιρετικών, δε δείχνουμε πνεύμα αγάπης, σεβασμού και αδελφοσύνης. Δείχνουμε πνεύμα ξένο προς τους Ιερούς Κανόνες της Πίστης μας.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Τι δουλειά έχει ένας ορθόδοξος Επίσκοπος σε μωαμεθανική γιορτή;
Μιαρές συμπροσευχές του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου σε Παπικό ναό και το οικουμενιστικό παραλήρημα
«Ευλογημένη» η Συναγωγή της Κω… δια στόματος Μητροπολίτη Ναθαναήλ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.