Μον. Σεραφείμ Ζήσης

Η τεκμηρίωση της Ι. Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ. π. Βασιλείου Βολουδάκη

εικόνα άρθρου: Η τεκμηρίωση της Ι. Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ. π. Βασιλείου Βολουδάκη
Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση

Η Αγία Αποτείχιση εξηγημένη και τεκμηριωμένη μας περιμένει…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ίσως για πρώτη φορά μετά την εμπεριστατωμένη εργασία του ομότιμου καθηγητού π. Θεόδωρου Ζήση (Δεν είναι Σχίσμα η αποτείχιση), παρακολουθήσαμε μία ομιλία που ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η Αποτείχιση δεν είναι σχίσμα. Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης με την τοποθέτησή του έδωσε την αφορμή στον μ. Σεραφείμ Ζηση να θέσει το θέμα της αποτείχισης στις σωστές του βάσεις.

Επεκτείνοντας την παρουσίαση κατά πλάτος αλλά τεκμηριώνοντας αγιοπατερικά και εις βάθος την Αποτείχιση, μετήλθε των ιστορικών στιγμών όπου χρησιμοποιήθηκε αυτή, ως αντίδραση κατά των αιρέσεων και μέσον για τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης Πίστης.

Με ευγένεια απέναντι σε όσους πλανώνται μα και αυστηρότητα κατά της πλάνης, παρέδωσε ένα υψηλό θεολογικό τεκμήριο σε όσους συνειδησιακά έχουν ήδη Αποτειχεισθεί από αιρετίζοντες Αρχιερείς, να πατήσουν για να αγωνιστούν με περισσότερο θάρρος.

Ο αγώνας του μακαριστού γέροντά μας π. Νικολάου Μανώλη, του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Φωτίου Βεζύνια, δέχθηκε πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών και θεολογικής άγνοιας της αγιοπατερικής διδασκαλίας.

Ήλθε ο καιρός να διαλυθούν οι πλάνες και οι συκοφαντίες Αναλυτικά μία προς μία συνοψίζοντας με πολύ όμορφο τρόπο τις ομιλίες, την εργογραφία, την αρθρογραφία των Πατέρων που σήκωσαν στις μέρες μας το βάρος της ομολογίας, κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και κατά της νέας Εκκλησιολογίας του Φαναρίου.

Καλόν αγώνα αδερφοί

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ο οσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης, μίλησε με θέμα: “Η τεκμηρίωση της Ι.Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ.π. Βασιλείου Βολουδάκη”

Η ομιλία μεταδόθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ζωντανά στο κανάλι του youtube εδώ.

Δείτε σχετικά
Η αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Ένας άγιος Iερομόναχος εναντίον δύο Πατριαρχών [Βίντεο 2021]

Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση. “Οι δύο Πατριάρχες, όταν ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς ξεκίνησε τον υπέρ της Ορθοδοξίας αγώνα του, ήταν θεσμικά ανεπίληπτοι, δεν ήταν καταδικασμένοι ως αιρετικοί από Σύνοδο”

Πατριάρχης Ρουμανίας – υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τουτέστιν του θρησκειακού αχταρμά

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των αιρέσεων και θρησκευμάτων για το… καλό του Ρουμανικού λαού

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.