Μον. Σεραφείμ Ζήσης

Η τεκμηρίωση της Ι. Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ. π. Βασιλείου Βολουδάκη

εικόνα άρθρου: Η τεκμηρίωση της Ι. Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ. π. Βασιλείου Βολουδάκη
Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση

Η Αγία Αποτείχιση εξηγημένη και τεκμηριωμένη μας περιμένει…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ίσως για πρώτη φορά μετά την εμπεριστατωμένη εργασία του ομότιμου καθηγητού π. Θεόδωρου Ζήση (Δεν είναι Σχίσμα η αποτείχιση), παρακολουθήσαμε μία ομιλία που ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η Αποτείχιση δεν είναι σχίσμα. Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης με την τοποθέτησή του έδωσε την αφορμή στον μ. Σεραφείμ Ζηση να θέσει το θέμα της αποτείχισης στις σωστές του βάσεις.

Επεκτείνοντας την παρουσίαση κατά πλάτος αλλά τεκμηριώνοντας αγιοπατερικά και εις βάθος την Αποτείχιση, μετήλθε των ιστορικών στιγμών όπου χρησιμοποιήθηκε αυτή, ως αντίδραση κατά των αιρέσεων και μέσον για τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης Πίστης.

Με ευγένεια απέναντι σε όσους πλανώνται μα και αυστηρότητα κατά της πλάνης, παρέδωσε ένα υψηλό θεολογικό τεκμήριο σε όσους συνειδησιακά έχουν ήδη Αποτειχεισθεί από αιρετίζοντες Αρχιερείς, να πατήσουν για να αγωνιστούν με περισσότερο θάρρος.

Ο αγώνας του μακαριστού γέροντά μας π. Νικολάου Μανώλη, του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Φωτίου Βεζύνια, δέχθηκε πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών και θεολογικής άγνοιας της αγιοπατερικής διδασκαλίας.

Ήλθε ο καιρός να διαλυθούν οι πλάνες και οι συκοφαντίες Αναλυτικά μία προς μία συνοψίζοντας με πολύ όμορφο τρόπο τις ομιλίες, την εργογραφία, την αρθρογραφία των Πατέρων που σήκωσαν στις μέρες μας το βάρος της ομολογίας, κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και κατά της νέας Εκκλησιολογίας του Φαναρίου.

Καλόν αγώνα αδερφοί

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ο οσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης, μίλησε με θέμα: “Η τεκμηρίωση της Ι.Αποτειχίσεως και οι θέσεις του Πρωτ.π. Βασιλείου Βολουδάκη”

Η ομιλία μεταδόθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ζωντανά στο κανάλι του youtube εδώ.

Δείτε σχετικά
Η αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Συντονιστείτε! Την ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 στις 19:00: «Η αναστήλωση των Εικόνων και η αναστήλωση της Ορθοδοξίας και με την ιεροκανονική Αποτείχιση»

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. " Ἡ εἰκονομαχία τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί εἰκονομαχικά φαινόμενα στήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος "

Το ασφαλές καταφύγιο της Ιεροκανονικής Αποτείχισης εν καιρώ αιρέσεως 

Εκεί μέσα στην αγκαλιά των Ιερών Κανόνων που θέσπισε η Εκκλησία, εμείς ως Αποτειχισμένοι μπορούμε να βιώνουμε και να αντιμετωπίζουμε με ασφάλεια και ηρεμία τα βέλη του πονηρού, πάντα με την βοήθεια του Άγιου Τριαδικού Θεού

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.