Μαρία Κοσμίδου

Η τελευταία ευκαιρία για την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

εικόνα άρθρου: Η τελευταία ευκαιρία για την Αρχιεπισκοπή Κρήτης
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το έργο του νέου Αρχιεπισκόπου είναι να σώσει την Κρήτη που σείεται συθέμελα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022, εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Το τριπρόσωπο, που είχε αποσταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, αποτελούνταν από τον κ. Ευγένιο, τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο και τον μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο. Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης αναμένεται να γίνει τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Βρισκόμαστε σε καιρούς που δεν έχουν τόση σημασία οι περγαμηνές του προσώπου, το οποίο έχει εκλεγεί, όσο η βούλησή του να σταματήσει το κακό.

Ειδικά στην Κρήτη οι αμέτρητες πληγές από τις θεομηνίες δεν αφήνουν περιθώρια. Το έργο του νέου Αρχιεπισκόπου είναι να σώσει την Κρήτη που σείεται συθέμελα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το επίκεντρο του πνευματικού και υλικού σεισμού βρίσκεται στο Κολυμπάρι. Γνωρίζει ότι εκτός από το λιγοστό ποίμνιο κινδυνεύει να μείνει και χωρίς ναούς.

Ήδη αποτελεί μαύρη σελίδα στο βιογραφικό του η συμμετοχή του στην κούρσα διαδοχής μετά την πρωτοφανή απομάκρυνση του κ. Ειρηναίου από την Αρχιεπισκοπή.

Ευχόμαστε ο νεοεκλεγείς Ποιμενάρχης να αφοσιωθεί στο δύσκολο ποιμαντικό έργο του και όχι στο να εκτελεί εντολές του σχισματοαιρετικοποιού Βαρθολομαίου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τα εν οίκω, τα εν δήμω και το κρητικό αντικριστό
– Σαν όρνεα μαζεύτηκαν επάνω στον γηραιό Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο
– Μητροπολίτες (κτ)ερίζουν επί τον ευεργέτη τους…

Σχετικά άρθρα

Κατακαημένη Κρήτη, που δεν έχεις ούτε έναν λεβέντη Μητροπολίτη…

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου αρθρογραφεί για katanixi.gr Η αβραμιαία φιλοξενία περιορίστηκε στα υλικά αγαθά. Στα πνευματικά ούτε στάλα Ορθοδοξίας δεν είχαν να προσφέρουν οι οικοδεσπότες στους Αγγλικανούς… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σε κεντρικό ξενοδοχείο...

Η αμετανοησία και όχι ο Εγκέλαδος κατέστρεψε ολοσχερώς τον Άγιο Νικόλαο στον Ξερόκαμπο

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Οι φωτογραφίες που είδαμε μας συγκλονίζουν, καθώς θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η Κρήτη, η ταλαίπωρη Κρήτη… Η πάλαι ποτέ λεβεντογέννα μετράει τις πληγές της,...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.