Ελένη Καμπούρη

Η θεία φώτιση του κ. Σύψα

εικόνα άρθρου: Η θεία φώτιση του κ. Σύψα

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ελπίζουμε τώρα να τους έγινε μάθημα (εκείνους στη ΔΙΣ) και να σταματήσουν να ευλογούν τις κυβερνητικές αποφάσεις, γιατί, όπως διαπιστώνουμε, ούτε από εκεί θα ακούσουν ευχαριστώ, παρόλο που εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές τους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η θεία φώτιση του κ. Σύψα

Της Ελένης Καμπούρη

Συχνά πυκνά, παρακολουθούμε τις δηλώσεις του κ.Σύψα στα ΜΜΕ και διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά πρωτοπορεί με τις δηλώσεις του, τόσο σε θέματα ιατρικά όσο και σε κοινωνικά ή ακόμη και αμιγώς θεολογικά-δογματικά. 

Η Κατάνυξη είχε σχολιάσει παλαιότερα μια από τις καινοτόμες μεθόδους του κ. Σύψα, που θα είχε κατά την γνώμη του θετικά αποτελέσματα στην μετάδοση του covid. Τότε μας είχε προτείνει να μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας, όταν αυτά επιστρέφουν από το σχολείο, γιατί αυτά θα μας μεταδώσουν τον ιό. Οι δηλώσεις του αυτές είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στους “ψεκασμένους” πολίτες, όπως τους αποκάλεσε ο κ.Μητσοτάκης, αλλά και στους υπόλοιπους “κανονικούς”, που υπερασπίζονται με πάθος τα κυβερνητικά σχέδια.

Εν μέσω του δεύτερου εγκλεισμού μας, λοιπόν, και πλησιάζοντας στο εορταστικό δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί περιμένουμε να ανοίξουν οι εκκλησίες με κανονικό ρυθμό, όπως θα έπρεπε και όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια, τότε που η Ελλάδα έβγαζε Αγίους και στις πανδημίες οι Ναοί ήταν κατάμεστοι από κόσμο. Αλλά κάτι τέτοιο τώρα φαντάζει εντελώς ουτοπικό και για πολλούς επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Δυστυχώς, πόσο έχει αλλάξει τώρα η ποιότητα και η ποσότητα της Πίστης μας! Με το φόβο να καλλιεργείται παντού μειώνοντας τις αντιστάσεις των περισσοτέρων από εμάς, ο έλληνας έχει γίνει έρμαιο των ορέξεων της κυβέρνησης και μιας ομάδας ειδικών, που αν και άσχετοι θεολογικά, συνεχίζουν προκλητικά να απαξιώνουν τα Ιερά και τα Όσια αυτού του λαού.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί κι ο γνωστός τηλεοπτικός γιατρός κ. Σύψας, που σε δηλώσεις του απαξιώνει τον ρόλο της Εκκλησίας στην δεύτερη καραντίνα και ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγορεί ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν διστάζει, φυσικά, να ξεστομίσει πρωτοφανείς εκφράσεις για το Ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και των Ιερών Σκευών, εξισώνοντάς τα με τα σκεύη που βρίσκονται στην κουζίνα μας! Μας παροτρύνει, φυσικά, να μείνουμε στο σπίτι μας και να εκτελέσουμε εκεί τα θρησκευτικά μας καθήκοντα, λες και στο σπίτι μπορούμε να λειτουργηθούμε, να εξομολογηθούμε ή να μεταλάβουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Συνεχίζει και συμβουλεύει την ΔΙΣ ότι πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κρατώντας κλειστούς τους Ναούς και δεν πρέπει να εκθέσει τους πιστούς σε κανένα κίνδυνο, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η δημόσια υγεία. Και εννοείται ότι δεν είναι ο μόνος που μιλάει έτσι. Έχουμε να τους απαντήσουμε, λοιπόν, ότι ο μοναδικός κίνδυνος αυτήν την στιγμή είναι απόψεις σαν και τις δικές τους, που εμπαίζουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού και απαξιώνουν την Πίστη μας. Μας γέμισαν τον ιό της φοβίας, της ασέβειας, της βλασφημίας, της κινδυνολογίας, της ανομίας, της απρέπειας, της απιστίας ακόμα και της παραπληροφόρησης, αλλάζοντας κάθε τρεις και λίγο επιστημονικές απόψεις για την ωφέλεια της χρήσης της μάσκας και πολλών άλλων ιατρικών δηλώσεων. 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα βίντεο από εδώ.

Επιστήμονες άγευστοι της Θείας Χάριτος και αλιβάνιστοι, μας κουνούν το δάχτυλο και επιρρίπτουν σ’ ένα λαό τις ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς. Κατώτεροι λοιπόν των περιστάσεων είναι όλοι αυτοί, που άφησαν μια χώρα ανοχύρωτη από πρωτοβάθμια περίθαλψη και ένα ΕΣΥ χωρίς φροντίδα σε ΜΕΘ και ΜΑΦ. Προγνώριζαν όλοι μυστηριωδώς ότι έρχεται δεύτερο κύμα(;) και όφειλαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επανδρώνοντας και εξοπλίζοντας τα δημόσια νοσοκομεία. Ο κόσμος τους υπάκουσε στην συντριπτική του πλειοψηφία, αλλά κάποιοι φρόντισαν το ΕΣΥ να μείνει ανεπαρκές κι έτσι να καταστραφεί η υγεία πολλών συμπολιτών μας. Έτσι λοιπόν, ας σταματήσουν να μας επιρρίπτουν ευθύνες και κυρίως ας μην στοχοποιούν την Εκκλησία, γιατί αν δεν υπήρχε το έργο της με τα συσσίτια και τα φιλόπτωχα ταμεία, τεράστια μερίδα συμπολιτών μας θα είχε μείνει στους δρόμους χωρίς φαγητό, ρούχα και άλλα βασικά αγαθά. Γι’ αυτή τη φτώχεια, την ανέχεια, την πείνα, τις τόσες αυτοκτονίες και τα ψυχικά νοσήματα ευθύνονται κυρίως οι κυβερνητικές αποφάσεις ή οι ιατρικές προτάσεις για τα πρωτοφανή και παρατεταμένα lockdown. Για το μόνο που θα της επιρρίπταμε ευθύνες είναι γιατί τόσους μήνες φάνηκε χλιαρή και υποτονική στις αποφάσεις της και άφησε τους Ναούς κλειστούς, δι’ ευχών των άθεων κυβερνητικών μέτρων και συμπλέοντας με ορθολογιστές και άθεους επιστήμονες. Ελπίζουμε τώρα να τους έγινε μάθημα και να σταματήσουν να ευλογούν τις κυβερνητικές αποφάσεις, γιατί, όπως διαπιστώνουμε, ούτε από εκεί θα ακούσουν ευχαριστώ, παρόλο που εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές τους. Οπότε αγαπητή ΔΙΣ, σταματήστε να τους εμπιστεύεστε και να συμφωνείτε μαζί τους, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να βλασφημούν και να γίνονται κάθε μέρα και πιο δαιμονικοί. Το μόνο που προσπαθούν να πετύχουν, είναι να μας πείσουν ότι τα Ιερά μας Μυστήρια είναι επικίνδυνα και δεν μπορούν να μας προστατέψουν. Ποιος κάνει τα Μυστήρια Ιερά; Μια αόριστη δύναμη ή ο Άγιος Τριαδικός και Παντοδύναμος Θεός; Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την κατρακύλα. 

Τη φώτιση, λοιπόν, που ο κ.Σύψας θεωρεί θεία και μας εύχεται να την αποκτήσουμε, θα μας επιτρέψει να του την χαρίσουμε και να του την επιστρέψουμε, γιατί είναι δαιμονική και όχι Θεία. Θεία φώτιση είναι να σκέφτεσαι και να πράττεις σύμφωνα με τον Θείο Νόμο, σεβόμενος τα δόγματα της Ορθόδοξης Πίστης σου, θέλοντας να διακονήσεις και να βοηθήσεις ουσιαστικά και ποιοτικά τον συνάνθρωπό σου. Κανείς δεν αγαπάει τον άνθρωπο όσο ο Άγιος Τριαδικός Θεός και μην οικειοποιείστε αυτού του είδους την αγάπη. Μας αποδείξατε με τα λεχθέντα και πραχθέντα σας πόσο μακρά είστε από την κατά Θεόν αγάπη. Ασχοληθείτε λοιπόν με τα ιατρικά σας και αφήστε τα δογματικά για την Εκκλησία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Θα αγκαλιαζόμαστε κ.Σύψα, μέχρι να πεθάνουμε… Το ακούτε;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
Ακραία πρόταση της ειδικής επιτροπής: Υποχρεωτική παντού η μάσκα εκτός σπιτιού
Κικίλιας: «Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μέχρι νεωτέρας εντολής»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Περιβαλλοντική Μηχανική και κουραφέξαλα
– Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
Σχετικά άρθρα

To ΑΠΘ εάλω;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Αυτό που περιμένουμε από τα Πανεπιστήμια είναι να προάγουν την πνευματική πρόοδο κι όχι την ηθική παρακμή και κατάπτωση

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.