Επικαιρότητα

Η Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ τιμά τους Μονοφυσίτες!

εικόνα άρθρου: Η Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ τιμά τους Μονοφυσίτες!

Οι Αρμένιοι δεν είναι αυτοί που χωρίσθηκαν από την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία και αυτοί που απορρίπτουν την Δ΄Οικουμενική Σύνοδο και μαζί μ’ αυτήν και όλες τις επόμενες Οικουμενικές Συνόδους;

Από φίλο της ιστοσελίδας μας, λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο:

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Καθολικού Πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Αράμ Α΄ πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, στις 14 Μαρτίου 2023, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Καθηγητή, και του Κοσμήτορα της Σχολής, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη.

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Κεγάμ Χατσεριάν και μέλη ΔΕΠ των δυο Τμημάτων της Σχολής. 

Στους χαιρετισμούς ακούστηκε από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο να αποκαλείται ο αιρετικός μονοφυσίτης ως «αγιότατος» και να λέγεται ότι «διακρίνεται για την πίστη του στην παράδοση της Εκκλησίας». Ο δε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Χρήστος Καραγιάννης, του ευχήθηκε «να ενισχύει ο Θεός το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του». Γενικώς εκθειάστηκε η συμβολή του στα δρώμενα της «εκκλησίας» του και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Στην ομιλία του ο Καθολικός Πατριάρχης του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της εκκλησίας της Αρμενίας με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και στον διεξαγόμενο διαχριστιανικό διάλογο που λαμβάνει χώρα με σκοπό την ενότητα της Ορθοδοξίας με την αίρεση.

Η ανωτέρω εκδήλωση αποδεικνύει την πτώση της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην παναίρεση του Οικουμενισμού και την απομάκρυνσή της όχι μόνον από την βιωματική θεολογία, αλλά και από την επιστημονική, καθότι προπαγανδίζεται η αλλοίωση του ευαγγελίου και της ιεράς παραδόσεως. Ποιος θα περίμενε να γίνει ειδική εκδήλωση προς τιμήν ενός αιρετικού μονοφυσίτη με διοργανωτή την Θεολογική Σχολή; Ποιος να ακούσει και να μην φρίξει, ότι ένας αιρετικός Μονοφυσίτης αποκαλείται «αγιότατος», ότι «διακρίνεται για την πίστη του στην παράδοση της Εκκλησίας» και να του εύχεται ο ίδιος ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ «να ενισχύει ο Θεός το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του»; Υπάρχει άραγε αγιότητα εκτός Εκκλησίας; Οι Αρμένιοι δεν είναι αυτοί που χωρίσθηκαν από την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία και αυτοί που απορρίπτουν την δ΄ οικουμενική σύνοδο και μαζί μ’ αυτήν και όλες τις επόμενες οικουμενικές συνόδους; Είναι δυνατόν επομένως να ακολουθούν την παράδοση της Εκκλησίας, όπως λέχθηκε; Ο μέγας Φώτιος και όλη η εκκλησιαστική παράδοση τους αναγνωρίζουν ως αιρετικούς μονοφυσίτες. 

Δυστυχώς, οι νέοι σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής πρέπει να εξετάζουν με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή τα όσα τους παραδίδονται από τους καθηγητές τους. Ευτυχώς βέβαια, που υπάρχουν και αυτά τα λίγα, αλλά λαμπρά, παραδείγματα καθηγητών στην Θεολογική Σχολή που αντιδρούν στις διάφορες εκτροπές και προσπαθούν με πολύ κόπο να κάνουν ξεκάθαρα τα όρια Ορθοδοξίας και αίρεσης.    

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.