Επικαιρότητα

Η θέση του Πειραιώς Σεραφείμ για τις μάσκες στις Ιερές Ακολουθίες [ΒΙΝΤΕΟ]

εικόνα άρθρου: Η θέση του Πειραιώς Σεραφείμ για τις μάσκες στις Ιερές Ακολουθίες [ΒΙΝΤΕΟ]

Πώς γίνεται να ομιλεί με γενναιότητα για θέματα άλλων και να ανακρούει πρύμνα για ζητήματα της δικής του αρμοδιότητος;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Εγώ αποδέχομαι οποιονδήποτε αδελφό ή αδελφή… να φέρουν μάσκα και μέσα στο Ναό, αλλά το να επιβληθεί ως αναγκαστικό μέτρο θεωρώ ότι είναι υπερβολή»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 για όλα τα θέματα της επικαιρότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ερωτήθηκε για τη μετατροπή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, σε μουσουλμανικό τέμενος και υπήρξε πληθωρικός κατά πάντα ως συνήθως. 

Ο Σεβασμιώτατος όταν ερωτήθηκε για πιθανά αντίμετρα της χώρας μας στην ενέργεια αυτή, ξεπέρασε σε γεωστρατηγική σκέψη και τους πλέον έμπειρους στρατιωτικούς και αναλυτές. 

Τέλος, όταν ερωτήθηκε για τη χρήση μάσκας εντός των Ιερών Ναών είπε:

«Εγώ αποδέχομαι οποιονδήποτε αδελφό ή αδελφή… να φέρουν μάσκα και μέσα στο Ναό, αλλά το να επιβληθεί ως αναγκαστικό μέτρο θεωρώ ότι είναι υπερβολή». 

Και μας απογοήτευσε για άλλη μια φορά…

Η άσκηση διπλωματίας σε κρίσιμα ζητήματα που ανάγονται σε ζητήματα Πίστεως, δυστυχώς αποτελεί μια στάση ξένη προς την ορθόδοξη πνευματική μας κληρονομιά. 

Η κληρονομιά των μαρτύρων της Εκκλησίας που θυσιάστηκαν, επειδή ήλεγξαν σθεναρά πολιτικούς άρχοντες ανά τους αιώνες, είναι βαριά. 

Βοά το αίμα τους και εμείς κωφεύουμε. Λάμπει ως ήλιος στον ουρανό το παράδειγμά τους και εμείς κρυβόμαστε στη σκιά της ανθρώπινης σκέψης μας, όποια μπορεί να παράξει ο καθένας, αναλόγως προς τη μόρφωσή του. 

Πώς γίνεται όμως να ομιλεί με γενναιότητα για θέματα άλλων και να ανακρούει πρύμνα για ζητήματα της δικής του αρμοδιότητος; Πώς γίνεται ως Έλλην πολίτης να ερμηνεύει το νόμο με επαρκή οξυδέρκεια και να μάχεται ως λέων για το δίκαιο, ενώ  για θέματα Πίστεως να αναλώνεται σε νομικίστικες ακροβασίες και ερμηνείες; 

Η ευάριθμος οικουμενιστική πτέρυγα της εκκλησιαστική μας διοίκησης πανηγυρίζει, διότι κατάφερε να απονευρώσει ένα Μητροπολίτη που τον υπολόγιζε και τον φοβόταν. 

Αυτό μας το θυμίζει ο ίδιος, σε κάθε του παρέμβαση. Δίνει μερικές φορές την εντύπωση πως για κάποιο λόγο, ενώ μπορεί να ηγηθεί και να εμπνεύσει τον πιστό λαό, επιλέγει(;) διπλωματικούς ελιγμούς και διατυπώσεις που εκείνον τον αδικούν και εμάς μας θλίβουν. 

 “…ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν”.(Ματθ.5,37)

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα μικρό απόσπασμα από το σχετικό βίντεο το οποίο λάβαμε από το κανάλι Καθαρή Δύναμη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ένα ανακοινωθέν της I.M. Πειραιώς τουλάχιστον προβληματικό
Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή
Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: “Μία ισορροπημένη πρόταση”

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.