Επικαιρότητα

Η Θεσσαλονίκη: μέτρα προφύλαξης από… τον Πολιούχο μας και τον Πατριωτισμό μας

εικόνα άρθρου: Η Θεσσαλονίκη: μέτρα προφύλαξης από… τον Πολιούχο μας και τον Πατριωτισμό  μας

Με αφορμή τη φαρσοκωμωδία του κορωνοϊού, πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία πρωταγωνιστούν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δίχως να διαθέτουν το θάρρος να το παραδεχτούν, είναι πλέον φανερό πως οι εντολές άνωθεν και τα νεοεποχίτικα πρωτόκολλα τρομοκράτησης του λαού έχουν στόχο την Ορθοδοξία και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Όποιος σπεύδει αβασάνιστα να μας χαρακτηρίσει ψεκασμένους και συνομωσιολόγους, για να μας υποτιμήσει και να ειρωνευτεί την άποψή μας, ας απευθυνθεί στους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς μας ταγούς, που ως ασυνεννόητοι και ασύνετοι πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.

•Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκινά το διάγγελμά του παραδεχόμενος πως η αύξηση είναι τεχνητή (ή διατεταγμένη αναρωτιόμαστε εμείς;): 

“Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα”.

•Όταν στις 29 Σεπτεμβρίου η ΔΙΣ ανακοινώνει:

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εξεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα Μέλη Αυτής» 

•Όταν στις 15 Οκτωβρίου τιμά εν χορώ την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, ενώ στις 22 Οκτωβρίου δέχεται αδιαμαρτύρητα τους κανόνες της πολιτείας για την εορτή του Πολιούχου Θεσσαλονίκης μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου:

“.. γίνει μόνο η θεία λειτουργία το πρωί με το εκκλησιαστικό προσωπικό και βάσει των περιοριστικών μέτρων (ένα άτομο ανά 15 τ.μ. εντός του Ιερού Ναού), καθώς η εκκλησία θα είναι ανοιχτή.  Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δοξολογία…”

•Όταν, μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής…  

αποφασίστηκε lockdown στην Κοζάνη αναβάλλοντας τους εορτασμούς για τα ελευθέρια της πόλεως:

Καθίσταται προφανές πως με αφορμή τη φαρσοκωμωδία του κορωνοϊού, πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία πρωταγωνιστούν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Στοχοποιήθηκαν επιλεκτικά η μεγάλη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ο εορτασμός του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

«Γίνεσθε ποιηταί λόγου καί μή μόνον ἀκροαταί, παραλογιζόμενοι ἑαυτούς» Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος (Ιακ. 1, 22).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο
– Ο straight σε καραντίνα και ο gay σε παρέλαση
– Το δόγμα της συσκότισης

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.