Ελένη Καμπούρη

Η τιμωρία ως τίτλος τιμής

εικόνα άρθρου: Η τιμωρία ως τίτλος τιμής
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ενοχλεί η αγνή και βαθιά αγάπη για την Ελλάδα αλλά δεν ενοχλεί ότι ένα διπλανό κρατίδιο καπηλεύεται την ελληνική ιστορία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η προδοσία τελικά δεν έχει χρώμα. Ή μάλλον αλλάζει χρώμα και από κόκκινη γίνεται μπλε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ελληνόφωνες κυβερνήσεις που αδιαφορούσαν για το καλό της Πατρίδας πέρασαν πολλές, αλλά οι δύο τελευταίες έχουν επιδοθεί σ’ έναν ανελέητο πόλεμο μέχρις εσχάτων και σε μια προσπάθεια απόλυτου αφανισμού για ο,τιδήποτε πατριωτικό, ορθόδοξο και παραδοσιακό.

Έτσι λοιπόν, συνέβη το εξής εξωπραγματικό. Η Διοίκηση της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων τιμώρησε μια ολόκληρη τάξη σπουδαστών της, επειδή είχε “το θράσος” να τραγουδήσει το “Μακεδονία ξακουστή”, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως “εθνικιστικό εμβατήριο”! Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε από όλους τους υπεύθυνους, τη Διοίκηση της Σχολής, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν ότι “Η σχολή έχει τους δικούς της κανονισμούς και λειτουργεί σύμφωνα με αυτούς”.

Τι παρατηρούμε λοιπόν εδώ να συμβαίνει; Ότι η αγάπη για την πατρίδα τιμωρείται και ενοχλεί το αυτονόητο. Ενοχλεί η αγνή και βαθιά αγάπη για την Ελλάδα αλλά δεν ενοχλεί ότι ένα διπλανό κρατίδιο καπηλεύεται την ελληνική ιστορία. Υπακούοντας ορισμένοι σε μια κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία, αυτή των Πρεσπών, ή εσκεμμένα ολιγωρώντας να καταργήσουν αυτή την ντροπιαστική παραχώρηση ελληνικού ονόματος και όχι μόνο, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το κύριο μέλημά τους είναι να σβήσουν την ιστορία της Ελλάδας και μαζί της το εθνικό μας φρόνημα. Αυτό που φοβόταν ο Άγιος Παΐσιος, αυτό συμβαίνει.

Έχουμε ευθύνη όμως απέναντι στον Θεό, στους ήρωες που μας απελευθέρωσαν και πέθαναν γι’ αυτό και απέναντι στην νέα γενιά, να αγωνιστούμε και να μην ενδώσουμε σε ανθελληνικά κελεύσματα.

Έχουμε ευθύνη και χρέος να μη δίνουμε ζωτικό χώρο σε οποιαδήποτε προσπάθεια διάβρωσης εθνικής συνείδησης. Όποιος δεν σέβεται την ελληνική ιστορία, αυτομάτως δείχνει και ασέβεια στην ίδια την Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε αν όλοι οι υπεύθυνοι που προσυπογράφουν τέτοιες “τιμωρίες”, τι είδους φρόνημα διαθέτουν και τι είδους εκπαίδευση θα δώσουν στα νέα παιδιά και στελέχη της σχολής αυτής. Η πίστη και η αγάπη προς τον Θεό και την πατρίδα, πρώτα διδάσκεται στο σπίτι και μετά μέσω της Παιδείας θα έπρεπε να μεταλαμπαδεύεται σε τέτοιου είδους σχολές. Έτσι θα εκπαιδευτεί και θα γαλουχηθεί η νέα γενιά των σωμάτων ασφαλείας;

Συγχαίρουμε την νέα γενιά για το φρόνημά της και την διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η ποινή είναι μάλλον τίτλος τιμής. Οι μαθητές έβαλαν τα γυαλιά στους δασκάλους τους και στους υψηλόβαθμους προϊσταμένους τους. Το “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράττεις” μάλλον στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι, γιατί ενώ τους διδάσκουν αγάπη για την πατρίδα, μάλλον οι ίδιοι δεν το τηρούν, γι’ αυτό και το “Μακεδονία ξακουστή” το χαρακτηρίζουν εθνικιστικό εμβατήριο. Απαξιώνουν δηλαδή και τα νοήματα της ελληνικής γλώσσας. Τελικά, μήπως εκτός από το όνομα που χάρισαν στους σκοπιανούς όλοι οι ανθέλληνες και οι απάτριδες αυτού του τόπου, τους έδωσαν προίκα και τα εμβατήριά μας, όπως και τα εθνικά μας σύμβολα; Όλα αυτά όμως δεν τους ανήκουν, γιατί προϋπήρχαν πολύ πριν της ύπαρξης των Σκοπιανών στην περιοχή. 

Εν κατακλείδι, επειδή ο Κολοκοτρώνης και ο Παύλος Μελάς μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν με τους αγώνες και την θυσία τους, δεν παραχωρούμε ούτε έναν κόκκο γης, ούτε ένα γραμμάριο αέρα και θάλασσας στον οποιοδήποτε πατριδοκάπηλο. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τέτοιου είδους “τιμωρίες” και προτρέπουμε τους μεγάλους και τρανούς αυτού του τόπου να ασχοληθούν επιτέλους με τα σοβαρά θέματα που ταλαιπωρούν αυτόν τον τόπο. Να υπερασπιστούν όπως θα έπρεπε τις βασικές αξίες αυτής της χώρας, όπως είναι η θρησκεία, η σημαία, η γλώσσα, το χώμα της, ο αέρας της, η θάλασσά της, οι άνθρωποί της και το υγιές κύτταρο της, η ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, τα εθνικά της σύμβολα, η Παράδοσή της και όλα αυτά γενικά που κάνουν το ελληνικό έθνος τόσο περήφανο και τόσο μοναδικό. Επιβάλλεται να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού αυτά που παρέλαβαν από τους προγόνους μας, γιατί δεν είναι ιδιοκτησία τους για να τα μεταβάλλουν και να τα κακοδιαχειρίζονται.  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ε.Μπούχλης: Μας είχαν απαγορεύσει να τραγουδήσουμε το “Μακεδονία Ξακουστή” (βίντεο)
Αθωώθηκε παμψηφεί ο καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης
Στρατοδικείο περνά ο πρώην καταδρομέας για το «Μακεδονία Ξακουστή»
Έπεσαν και φέτος ποινές για το “Μακεδονία Ξακουστή”! Τι λένε οι στρατιώτες που συμμετείχαν

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.