Επικαιρότητα

Η τρίπλα του Αρχιεπισκόπου για να κοπάσει τις λίγες αντιδράσεις στη ΔΙΣ

εικόνα άρθρου: Η τρίπλα του Αρχιεπισκόπου για να κοπάσει τις λίγες αντιδράσεις στη ΔΙΣ

Ο Σωτήρης Τζούμας, ανάμεσα σε όσα σημαντικά αποκαλύπτει, μιλά δυστυχώς (και θα έπρεπε να ντρέπεται κατά τη γνώμη μας), για “θλιβερή παραφωνία” του αγωνιστή και παραδοσιακού σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων!!! Δεν είναι παραφωνία, κ. Τζούμα, αλλά είναι η Ορθόδοξη φωνή που ελέγχει τους σχισματόφιλους… Εμείς απλά τον παραπέμπουμε στο βίντεο της θεολογικής Ημερίδας μας με θέμα: “ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου».

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Η Ιεραρχία θα αποφανθεί για το Ουκρανικό- Έτσι αποφάσισε η ΔΙΣ- Η τρίπλα του Αρχιεπισκόπου για να κοπάσει τις λίγες αντιδράσεις

Του Σωτήρη Τζούμα

Άνθρακες ο θησαυρός για το Ουκρανικό ή για να κυριολεκτούμε τον Οκτώβριο θα περιμένουμε να δούμε τον λευκό καπνό να βγαίνει από την καμινάδα της Ιεραρχίας.

Η τελευταία συνεδρίαση της 162ης Συνοδικής Περιόδου της ΔΙΣ σήμερα , Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπλεκομένων Συνοδικών Επιτροπών και τις θέσεις που εξέφρασαν κορυφαίοι Συνοδικοί Ιεράρχες όπως οι Μεσογαίας Νικόλαος, Πατρών Χρυσόστομος,Κορίνθου Διονύσιος, Ιερισσού Θεόκλητος κ.ά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημέρωσε τα Μέλη της ΔΙΣ για την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπαν σχετικά με την θέση της Κυβέρνησης για το Ουκρανικό.Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ο Πρωθυπουργός άφησε ελεύθερη την Εκκλησία να χειριστεί το θέμα από την δική της εκκλησιαστική σκοπιά, χωρίς την ανάμιξη της πολιτείας σε ένα τέτοιο θέμα.

Αμέσως μετά ακούστηκαν τα αποτελέσματα των εισηγήσεων των Ειδικών Επιτροπών για το Ουκρανικό ζήτημα, παρουσία των δύο Προέρδρων των Επιτροπών Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου και έγινε συζήτηση επ´αυτών.

Οι Συνοδικοί Ιεράρχες όλοι πλην ενός(του Σεβ. Κυθήρων, που αποτελεί την θλιβερή παραφωνία στο θέμα) συμφώνησαν στην αναγνώριση της νέας Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας και εξουσιοδότησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως Πρώτο της Εκκλησίας μας και Πρόεδρο της Συνόδου να χειριστεί το θέμα από δω και στο εξής.

Και επειδή ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε ομόφωνη απόφαση και οι παράφωνες φωνασκίες του Κυθήρων δεν βοηθούσαν σε μία τέτοια εξέλιξη, γιαυτό και προέβη σε μία τρίπλα για να κοπάσει τις λίγες πλην όμως ενοχλητικές αντιδράσεις: εισηγήθηκε στο Σώμα να φέρει το θέμα στην προσεχή Ιεραρχία και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου η οποία είναι ήδη έτοιμη και έχει σταλεί στους Ιεράρχες.

Μάλιστα μπροστά στις αψυχολόγητες αντιδράσεις του Σεβ. Κυθήρων και στον ισχυρισμό του ότι δεν είναι μόνο αυτός που έχει αντιρρήσεις και γιαυτό πρέπει να πάει Ιεραρχία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του είπε να σας μαζέψουμε όσους διαφωνείτε και να σας πάμε στον Πατριάρχη να πείτε και να συζητήσετε με τον ίδιο τις αντιρρήσεις σας! Και επί τω ακούσματι μίας τέτοιας προοπτικής ο Σεβ. Κυθήρων δεν ξαναμίλησε.

Και μολονότι ένα τέτοιο θέμα με βάση τα μέχρι τώρα ιστορικά δεδομένα και τα ισχύοντα στην Εκκλησία μας δεν θέλει την απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας για να προχωρήσει , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισε να το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά και να πάει το θέμα στην Ιεραρχία ώστε να αποφανθεί η Εκκλησία μας δια της Ιεραρχίας που αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Συνοδικό όργανο διοίκησης της Εκκλησίας μας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.