Επικαιρότητα

Η βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου, “ξεπάτωσε” την συμμαχία Πολιτείας – Επιστημόνων – Ιεραρχίας

εικόνα άρθρου: Η βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου, “ξεπάτωσε” την συμμαχία Πολιτείας – Επιστημόνων – Ιεραρχίας

Είναι δυνατόν η χιουμοριστική σάτιρα, να ενοχλεί ακόμα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σάτιρα από την Αρχαιότητα καυτηριάζει τα τεκταινόμενα με σκληρό τρόπο. Στην εποχή μας βέβαια κάθε πικραμένος βγάζει τα εσώψυχά του και κρύβεται πίσω από την βολική ταμπέλα της σάτιρας.

Είναι νωπές οι μνήμες της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo του Παρισιού, που υπενθύμισε στον Ευρωπαίο πολίτη πως μπορεί να κάνει όσο σκληρό χιούμορ θέλει, αλλά όχι με το Ισλάμ.

Αυτή η αλήθεια τα χρόνια που ακολούθησαν εμπεδώθηκε με πολλούς τρόπους και τεράστιο φόρο αίματος.

Στις μέρες μας το νέο μέτωπο είναι υγειονομικό και ο πόλεμος παγκόσμιος.

Μέχρι πριν την βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το αφήγημα προέβλεπε από τη μια την Κυβέρνηση με τους Επιστήμονες και την Ιεραρχία να πείθουν εμβολιασμένους κοινωνικά υπεύθυνους πολίτες & πιστούς.

Απέναντι στο μέτωπο αυτό οι αρνητές – ανεμβολίαστοι, μια αδέσποτη κοινωνικά ανεύθυνη μερίδα πολιτών, που δεν πείθονται και δεν τρομοκρατούνται.

Το εμβολιαστικό τόξο δοκίμασε πολλά μέτρα, επιστράτευσε παραδοσιακά ΜΜΕ και ιντερνετικά Social Media για να εξευτελίσει, να εξουθενώσει και να τρομοκρατήσει το υγειονομικά αφορισμένο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι απόκληροι των ημερών μας δέχονται εν χορώ τα πυρά της Κυβέρνησης, των Επιστημόνων και της Ιεραρχίας.

Ακέφαλοι, ορφανοί και αδέσποτοι καθίστανται επικίνδυνοι για την κοινωνική ζωή και καταγγέλλονται από το σύστημα του διχασμού ως άξιοι κάθε τιμωρίας.

Αυτό είναι το αφήγημα, αυτό βιώνουμε.

Ήρθε παραμονή Χριστουγέννων η βλάσφημη χιουμοριστική ανάρτηση Μόσιαλου και ανατίναξε το εμβολιαστικό μέτωπο.

Η ανάρτησή του απέδειξε πως βαθιά μέσα του ο καθηγητής του London School of Economics πιστεύει ακράδαντα πως στη χώρα μας το μεγαλύτερο τμήμα των αρνητών, ψεκ, ανεμβολίαστων, συνωμοσιολόγων είναι.. πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Η βλάσφημη χιουμοριστική του ανάρτηση, στο timing αυτό (παραμονή Χριστουγέννων), δεν προσβάλει μόνο την πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών που δεν φορούν μάσκα και δεν εμβολιάζονται, αλλά κυρίως τους άλλους, εκείνους που υπάκουσαν στα βλάσφημα μέτρα που επέβαλε η Ιερά Σύνοδος μέσα στους Ιερούς Ναούς.

Ξεβράκωσε την συμμαχία Πολιτείας & Επιστήμης με την Εκκλησία και απογύμνωσε τους Ιεράρχες της.

Στον βρόντο πήγε η εκστρατεία που κάνουν τον τελευταίο μήνα, κανονική παρέλαση στα κανάλια να απειλούν και να τρομοκρατούν τους πιστούς που δεν πείθονται.

Η σκληρή αλήθεια είναι πως ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι ακαδημαϊκοί έχουν φόβο Θεού.

Δεν πιστεύουν στον μόνο Αληθινό Θεό, στον Ενανθρωπίσαντα Λόγο και την Αειπάρθενο Μητέρα του.

Η διαχρονική διαφωνία Επιστήμης και Εκκλησίας, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως είναι θεμελιώδες ζήτημα πίστεως.

Η πάντοτε ψύχραιμη Ιεραρχία επί Αρχιερατείας Ιερωνύμου, έδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά και εξέδωσε ταχύτατα ανακοίνωση όπου επιτίθεται στον κ. Καθηγητή. Πάει περίπατο η ψυχραιμία. Μόνο που ο πανικός και ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος.

Η Εκκλησία δεν διαλέγεται με την αμαρτία όταν κάποιος βλασφημεί την Μητέρα του Χριστού.

Για να καταδείξει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει ο βλάσφημος, παιδαγωγικά του επιβάλει το προβλεπόμενο επιτίμιο.

Εκδίδοντας soft δελτία τύπου, απλά μας έπεισε όλους πως τουλάχιστον αντιλήφθηκε πόσο εκτέθηκε από την βλάσφημη χιουμοριστική ανάρτηση Μόσιαλου.

Που να τολμήσει να τον αφορίσει;

Ας περιμένουμε μερικές ημέρες να δούμε και την αντίδραση του Twitter, να δούμε αν η Κυβέρνηση πάρει θέση, ή αν τολμήσει να ανασκευάσει ο κ καθηγητής ζητώντας συγγνώμη.

Δεν συζητάμε καν τι θα είχε γίνει σήμερα αν τολμούσε να σατιρίζει το Ισλάμ ή τον Ιουδαϊσμό; Άραγε το London School of Economics θα τον κρατούσε στη θέση του;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ως σύμβουλος, μήπως θα του έδιναν τα παπούτσια στο χέρι εν μία νυκτί;

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα τον διατηρούσε στη θέση του ή θα του γύριζε την πλάτη;

Αναρωτιόμαστε!

Επειδή όμως πάνω από όλα είναι άνθρωπος και ίσως δεν γνωρίζει πόσο παροργίζει τον Ιησού Χριστό η βλασφημία στο πρόσωπο της Μητέρας του, εμείς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε πως εκτός από δημόσια συγγνώμη και παραίτηση από τις θέσεις που κατέχει, έχει χρέος απέναντι στον Ουρανό να εξομολογηθεί και να μετανοήσει βαθιά για την πράξη του.

Να προλάβει την άνωθεν ετυμηγορία.

Έξυπνος άνθρωπος είναι.

Καλή μετάνοια

Χριστός Ετέχθη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ο κ. Μόσιαλος με κυβερνητική βούλα αναδεικνύεται πολέμιος της Θείας Κοινωνίας
– Ο κ. Μόσιαλος αφήνει σαφές υπονοούμενο προειδοποίησης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία! Τι του ευχόμαστε!
– Η επιλογή Μόσιαλου ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό μόνο τυχαία δεν είναι…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.