Επικαιρότητα

Η Υπουργός Πολιτισμού ασπάζεται τη χείρα του αιρεσιάρχη Πάπα στο Βατικανό

εικόνα άρθρου: Η Υπουργός Πολιτισμού ασπάζεται τη χείρα του αιρεσιάρχη Πάπα στο Βατικανό

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς στον Πάπα, μέσω εγκάρδιου ασπασμού της χείρας του αρχηγού των αιρέσεων και της πλάνης…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Βατικανό επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, όπου έγινε δεκτή από τον αιρεσιάρχη, Πάπα Φραγκίσκο Μπεργκόλιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 27η Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση του «ποντίφικα» και διεξήχθη μέσα σε ένα «ιδιαίτερα θερμό» κλίμα.

Η Υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την απόφαση του Πάπα να δωρίσει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο τρία θραύσματα του Παρθενώνα [από τη ζωφόρο, τη μετόπη και το αέτωμα], τα οποία «φυλάσσονταν» από τον 19ο αιώνα στις «συλλογές» [σύλησης] των Μουσείων του Βατικανού:

α) Μέσω εγκάρδιου ασπασμού της χείρας του αρχηγού των αιρέσεων και της πλάνης, Πάπα Φραγκίσκου [βίντεο του «Vatican News» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης [1]].

β) Παραδίδοντας στον Πάπα ευχαριστήρια επιστολή του [αφορισμένου από τον πρώην Μητρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο] πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

γ) Δωρίζοντας ένα αντίγραφο μαρμάρινου αγάλματος του πρώτου αιώνα π.Χ., γνωστού ως «το Προσφυγάκι», γνωρίζοντας την ιδιαίτερη «ευαισθησία» του Πάπα προς το προσφυγικό.


Πολιτισμικός οικουμενισμός με συγκρητιστικό άρωμα και ένα Φανάρι που κινεί τα νήματα

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Υπουργός Πολιτισμού αποκάλυπτε τον αφανή/παρασκηνιακό ρόλο και την «καθοριστική συμβολή», τόσο του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, όσο και του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, στην πραγματοποίηση της «δωρεάς» [ή κατά το ορθότερον, επιστροφής των αρπαγέντων], στο δρόμο της «οικουμενικής αλήθειας»:

 «Γνωρίζοντας τα όσα προηγήθηκαν της ιστορικής απόφασης του Πάπα Φραγκίσκου, επιτρέψτε μου να επισημάνω πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου.

[…]

Ο Πατριάρχης, πριν διατυπωθεί το επίσημο αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης, παρακάλεσε ο ίδιος, επρέσβευσε προς τον Πάπα, έστειλε απεσταλμένο στο Βατικανό τον Γέροντα Χαλκηδόνος, και ο Ποντίφικας ανταποκρίθηκε στην παράκλησή του. Έτσι, εκδήλωσε την ειλικρινή του επιθυμία να ακολουθήσει τον δρόμο της οικουμενικής αλήθειας».

Ταυτόχρονα, ο αιρετικός Καρδινάλιος Fernando Vérgez Alzaga, ο άνθρωπος που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την επιθυμία του «ποντίφικα» και πρόεδρος του Κυβερνείου του Κράτους της πόλης του Βατικανού, πιστοποιούσε το διαχριστιανικό/διαθρησκειακό χαρακτήρα ενός ευρύτερου συγκρητιστικού πλάνου του Πάπα, όπου: «οι συλλογές τέχνης του Πάπα, γίνονται προνομιακό σημείο φιλίας μεταξύ λαών, θρησκειών, Εκκλησιών, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια».

Τίθεται το δυσαπάντητο ερώτημα ποιο είδος ανθρώπων είναι το πλέον ασπόνδυλο, οι πολιτικοί ή οι κληρικοί. Αυτοί που όταν βλέπουν ιερέα φτύνουν τον κόρφο τους να μην βασκαθούν, αλλά αν χρειαστεί φυλάνε το χέρι του Πάπα, δοξάζουν τον Πατριάρχη και υμνολογούν τον πρώτο τη τάξη υποψήφιο διάδοχό του ή οι κληρικοί που μιλούν για Ορθοδοξία και τρέχουν στον Πάπα; 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Να πάρει πίσω τα θραύσματα του Παρθενώνα ο Πάπας… Δεν πουλάμε την πίστη μας
Επεστράφησαν γλυπτά του Παρθενώνα από το Βατικανό, ευκαιρία για «δημοσιογραφικό» οικουμενισμό

Σχετικά άρθρα

Μέρες πονηρές

Γράφει ο “Παρακαταθικός” Τραγική μορφή, ο “άνθρωπος Θεός” που υπηρετεί την ατζέντα του κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου Ζούμε σε μέρες πονηρές. Η αλήθεια σχετικοποιείται. Η διακήρυξη του Nietzsche πως “Ο...

Η Ακαδημία Βόλου πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική προπαγάνδα

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Η στρογγυλή τράπεζα που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με θέμα «Η Τρίτη Ρώμη: Η Μόσχα και ο θρόνος της Ορθοδοξίας», μέρος της συντονισμένης προσπάθειας για να παραχαραχθεί η αλήθεια ως προς το θέμα και να βαθύνει ο διχασμός του ποιμνίου

Φτάνει…! Ως εδώ!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο ο οποιοσδήποτε πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει η Ορθοδοξία μας Επειδή η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο και...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.