Επικαιρότητα

Πειραιώς Σεραφείμ: «Αισθάνομαι ότι έχουμε αποτύχει δυστυχώς – Πού είναι οι πνευματικοί ταγοί του Γένους μας» (Βίντεο)

εικόνα άρθρου: Πειραιώς Σεραφείμ: «Αισθάνομαι ότι έχουμε αποτύχει δυστυχώς – Πού είναι οι πνευματικοί ταγοί του Γένους μας» (Βίντεο)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σχολίασε την επικαιρότητα. Μάλιστα σε σχόλιό του για τον πρωθυπουργό δήλωσε πως καλωσορίζει την καθυστερημένη του στροφή προς τις χριστιανικές αρχές.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την τουρκική προκλητικότητα, το Σκοπιανό αλλά και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει με την ιδεοληψία του νεοθωμανισμού ότι δεν ανήκει στη Δύση, ότι δεν θέλει με την Δύση επικοινωνία και σχέση ουσιώδη. Έχει συστρατευθεί, δυστυχώς, με τις ευλογίες του ξανθού γένους όπως λέγαμε παλιά, των Ρώσων αδελφών μας ομοδόξων, οι οποίοι τον εξοπλίζουν σκανδαλωδώς και απαραδέκτως και θέλει να εμφανιστεί ως ο προστάτης όλου του ισλαμικού κόσμου. Είναι διαχρονική αυτή η προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει το στάτους και του Αιγαίου και της Μεγαλονήσου” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Σκοπιανό τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Τα Εθνικά θέματα πάντοτε υποκαίουν την συνείδηση των Ελλήνων. Το θέμα της παραχωρήσεως της ονομασίας της ελληνικής Μακεδονίας σε Σλάβους αδελφούς, φίλους και γείτονες είναι απαράδεκτη κατάσταση. Και βέβαια το γεγονός ότι ταυτόχρονα αναγνωρίσαμε μια βουλγαρική διάλεκτο ως δήθεν Μακεδονική διάλεκτο. Και το σημαντικότερο πως ενώ η ονομασία της χώρας αυτής είναι Βόρεια Μακεδονία, εντός εισαγωγικών ή εκτός, όπως θέλει ο καθένας το αντιλαμβάνεται, οι κάτοικοι είναι Μακεδόνες. Αυτό αποτελεί ένα όχημα για επεκτατισμό, μακροπρόθεσμα βέβαια”.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από άτομα που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Ο κ. Δημήτριος Κουφοντίνας δεν είναι στη φυλακή για τις ιδέες του. Δεν είναι ένας ιδεολογικός έγκλειστος. Είναι διότι δυστυχώς προέβη σε μία τρομακτική αλληλουχία εγκληματικών ενεργειών, δολοφόνησε 11 ανθρώπους. Αυτό είναι το τραγικό για τον άνθρωπο αυτό και παραμένει δυστυχώς χωρίς μεταμέλεια. Δεν σκέπτεται ότι κάποια στιγμή θα κληθεί ενώπιον του Παναγίου Θεού να δώσει λόγο για τις πράξεις του”.

“Αλλά το τραγικό είναι ότι τα παιδιά αυτά που βγαίνουν και κάνουν αυτές τις πράξεις είναι δικά μας παιδιά. Πέρασαν από το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα, από τις οικογένειές μας, από την Εκκλησία μας, και αισθάνομαι πάρα πολύ υπεύθυνος και ένοχος γι’ αυτά τα παιδιά. Αισθάνομαι ότι έχουμε αποτύχει δυστυχώς, όταν βλεπω παιδιά δικά μας να σπάνε, να καταστρέφουν. Η καταστολή του κράτους δεν αποτελεί την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Εγώ νομίζω ότι είναι θέμα παιδείας και θέμα πνευματικής υποθερμίας. Πού είναι οι πνευματικοί ταγοί του Γένους μας για να κηρύξουν στα παιδιά αυτά την αλληλοπεριχώρηση, την κοινωνία;” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου:

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.