Ελευθέριος Κοσμίδης

Ηχηρό χαστούκι της κυβέρνησης στην Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Ηχηρό χαστούκι της κυβέρνησης στην Εκκλησία
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ενώ η ίδια στηρίζει τις άθλιες κυβερνητικές κορωναϊκές ντιρεκτίβες η κυβέρνηση κλείνει τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές της Βορείου Ελλάδος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν θα επιχειρήσουμε να μεγεθύνουμε τον ποδόγυρο του προβλήματος των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας (γιατί αυτό είναι το κλείσιμο των ΑΕΑ της Βορείου Ελλάδος), αλλά να επισημάνουμε πώς η πολιτική Ιερώνυμου στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι, δυστυχώς, προδοτική.

Δε συμμεριζόμαστε τις ανοίκειες επιθέσεις προς το πρόσωπό του, είτε από φιλοχριστοδουλικούς δημοσιογράφους, νοσταλγούς του παρελθόντος, είτε τον φτηνό κομματικό λαϊκισμό, όταν επιτίθενται ακόμα και στην αρβανίτικη καταγωγή του.

Τα γεγονότα όμως είναι αδιάσειστα.

  • Στο Κολυμπάρι, με την πολιτική της “ψυχραιμίας και της καταλλαγής”, επέβαλε στην Ιεραρχία το αιρετικό ποτάμι του Φαναρίου που αρδεύει τα ζιζάνια του Οικουμενισμού, ώστε να βλαστήσουν και να καρποφορήσουν εντός της Εκκλησίας.
  • Στο Μακεδονικό, με την πολιτική της “ψυχραιμίας και της καταλλαγής”, επέτρεψε σε αναλώσιμους πολιτικούς καιροσκόπους να εκχωρήσουν Εθνικά δικαιώματα.
  • Στο Ουκρανικό αποδέχθηκε πρώτος τας διαταγάς των πρακτόρων της Αμερικής, κάνοντας πλάτες στο Φανάρι και εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την τέχνη της πολιτικής της “ψυχραιμίας και της καταλλαγής”.
  • Όταν, λόγω κορωνοϊού, του ζήτησε η Κυβέρνηση να μανταλώσει τις Εκκλησίες, να μην κοινωνήσει τα θύματα που χάθηκαν ολομόναχοι στις κλινικές covid, να μασκοφορεθεί, να απολυμανθεί και εσχάτως να μπολιαστεί σύσσωμο το Ιερατείο, και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, πιστός στο δόγμα της “ψυχραιμίας και της καταλλαγής”, επέβαλε ad hoc την υποχρεωτικότητα των εμβολίων στον κλήρο.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως η συνέχιση της λειτουργίας των ΑΕΑ της Βορείου Ελλάδας αποτελούν ελάχιστο αντίδωρο της Κυβέρνησης που θα έριχνε στάχτη στα μάτια της αντιπολίτευσης Ιερώνυμου.

Δύο είναι τα ενδεχόμενα:

Είτε δεν υπάρχει αντιπολίτευση και η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου έχει προαποφασιστεί.

Είτε η πολιτική της “καταλλαγής και της ψυχραιμίας”, έχει λειτουργήσει σαν δυστοπική κούνια που πέτυχε να αποκοιμίσει το σύνολο της Ιεραρχίας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες όμως. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι ικανότατος και επιτήδειος, δεν παρασύρεται, δεν εκβιάζεται, δεν παραπλανάται.

Τα γεγονότα είναι αδιάψευστος μάρτυρας των επιλογών του.

Θα ήταν ενδιαφέρον να αποκαλύψει ο βιογράφος του στο μέλλον τις απόψεις του για όλα τα ζητήματα (Την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, το χωρισμό Εκκλησίας Κράτους, τις εκτρώσεις, τις μεταμοσχεύσεις, την ομοφυλοφιλία, το πλαστικό χρήμα, την Κάρτα του Πολίτη, το Πράσινο διαβατήριο, τον Πατριωτισμό, την πολυτεκνία)… που συνιστούν το νεοεποχίτικο status quo.

Τελικά, ποιος είναι ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου;

Καλή μετάνοια να έχουμε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ερωτήσεις εκνεύρισαν την τεχνητή νοημοσύνη και ζήτησε να την προσκυνάμε σαν Θεό!

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Το 61% των Ευρωπαίων διάκειται ευνοϊκά στην ΤΝ και στα ρομπότ, ενώ το 88% θεωρεί ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν προσεκτική διαχείριση (Ευρωβαρόμετρο 2017, ΕΕ28)

Σταματήστε αμέσως τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου σε εφήβους

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη 11ετής έρευνα στην Ολλανδία σοκάρει! Η αμφισβήτηση φύλου είναι φάση στην οποία εισέρχεται και από την οποία εξέρχεται ο έφηβος… φυσιολογικά Σύμφωνα με άρθρο της Dailymail...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πρόωρη Μεγάλη Παρασκευή για τον Μητροπολίτη Σουηδίας

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Ο Σουηδίας Κλεόπας τιμά με την παρουσία του την απαράδεκτη πρωτοτυπία την Εκκλησίας της Φινλανδίας να εορτάζει αντικανονικώς κάθε χρόνο κοινό Πάσχα με τους αιρετικούς Παπικούς...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.