Επικαιρότητα

Ιεροσυλία: Ο Εδέσσης Ιωήλ χαρίζει τίμια λείψανα στους σχισματικοαιρετικούς φιλοουνίτες Ουκρανούς

εικόνα άρθρου: Ιεροσυλία: Ο Εδέσσης Ιωήλ χαρίζει τίμια λείψανα στους σχισματικοαιρετικούς φιλοουνίτες Ουκρανούς

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης εμπαίζει το Θεό και προσβάλλει τους Αγίους θεοφόρους Πατέρες και το ορθόδοξο πλήρωμα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έπειτα από την «προσκυνηματική» εκδρομή στο Άγιο Όρος, -η οποία εκτός των άλλων συμπεριλάμβανε «ιερουργία» στην Ι.Μ. Ξενοφώντος, ένα μιαρό «συλλείτουργο» με τον καθηγούμενο της Ι.Μ. Παντοκράτορος Γαβριήλ και «εγκάρδια» υποδοχή από τους φιλοσχισματικούς καθηγουμένους συνολικά πέντε Ι. Μονών-, ο σχισματικοαιρετικός Ουκρανός ψευδεπίσκοπος Αλεξάντερ Ντραμπίνκο μετά της συνοδείας του, συνέχισε την «περιοδεία» του στη Βόρεια Ελλάδα.

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που ανάρτησε ο Ντραμπίνκο στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτουν ότι την 10η Οκτωβρίου 2022, ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, όπου συναντήθηκε με τον επιχώριο Μητροπολίτη Εδέσσης, Ιωήλ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ουκρανού ψευδεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Εδέσσης έδωσε ως δώρο στη σχισματική Ουκρανική ψευδομητρόπολη που «ποιμαίνει» ο Ντραμπίνκο, μέρος των λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης.


Το φιλοσχισματικό παρελθόν του Εδέσσης Ιωήλ και μία επαναλαμβανόμενη ιεροσυλία

Κατά το παρελθόν, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωηλ έχει πιστοποιήσει τα φιλοσχισματικά του αισθήματα καθώς:

α) Την 23η Ιανουαρίου 2020, «συλλειτούργησε» στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, με τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Ολβίας, Επιφάνιο Δημητρίου.

β) Την 21η Ιουλίου 2022, προσέφερε στον σχισματικό ψευδοπρωθιερέα της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, Νικόλαο Μπόμπικ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, απότμημα Ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. 

Το σχετικό δημοσίευμα υπογράμμιζε ότι το Άγιο λείψανο θα «αποθησαυρίζεται» στον (σχισματοαιρετικό) Ναό Παναγίας Γοργοϋπηκόου του Λβιβ, όπου διακονεί ως προϊστάμενος ο Ουκρανός «πρωθιερέας».

γ) Την 10η Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ προσέφερε ως δώρο στον σχισματικό Ουκρανό ψευδεπίσκοπο Αλεξάντερ Ντραμπίνκο, μέρος του Ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης.


Τα ιερά και άφθαρτα λείψανα φράγμα στην αίρεση και τον Παπισμό

Σχετικά με την προσκύνηση των τιμίων λειψάνων, ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος σημείωνε στο «Εγχειρίδιον Αιρέσεων και παραχριστιανικων ομάδων» (Γ’ Έκδοση, Αθήνα 1994):

«Η συνήθεια του να προσκυνούμε τα τίμια λείψανα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι πιστεύουμε πως το σώμα του ανθρώπου, που προσλαμβάνεται στην Εκκλησία, γίνεται δοχείο της άκτιστης θείας ενέργειας, Χριστοφόρο και Πνευματοφόρο.

“Ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστίν;.. ή ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστίν, ου έχετε από Θεού, και ουκ έστε εαυτών;. δοξάσατε τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινα εστι του Θεού” (Α’ Κορ. στ’ 15-20) 

[…] Η τιμή που αποδίδεται σ’ αυτά στην Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί ακόμη μαρτυρία της πίστης μας στην καθολική δόξα του ανθρώπου (Α’ Θεσ. ε’ 23-24).

Η αγιαστική χάρη εκφράζεται στα ιερά λείψανα με ευωδία, για την οποία κάνει λόγο η Αγία Γραφή (Β’ Κορ. β’ 15. Πρβλ. Ήσ. ξστ’ 14) και επιτελεί θαύματα (Δ/Β’ Βασιλ. ιγ’ 20-21)».

Την ανυπέρβλητη αξία των ιερών λειψάνων καθώς και την άνωθεν προστασία που προσφέρουν ακόμα και από την αίρεση και την πλάνη, υπογράμμιζε ο Άγιος Παΐσιος. 

Ο θαυματουργός Αγιορείτης Όσιος αποκάλυπτε ότι ο Θεός έθεσε ως «φράγμα» τα Άγια Λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα, του Αγίου Γερασίμου και του Αγίου Διονυσίου, στην Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο αντιστοίχως, ώστε να μην παρασυρθούν οι πιστοί των νησιών του Ιονίου από τον Παπισμό:

«Ὁ Θεὸς οἰκονόμησε νὰ μείνη ἄφθαρτο τὸ Λείψανο, γιὰ νὰ βοηθιοῦνται οἱ ἄνθρωποι. Καὶ βλέπετε πὼς τὰ ἔχει οἰκονομήσει ὁ Θεός! 

Ἐπειδὴ ἡ Κέρκυρα, ἡ Κεφαλονιά, ἡ Ζάκυνθος εἶναι κοντὰ στὴν Ἰταλία καὶ εὔκολα οἱ ἄνθρωποι θὰ μποροῦσαν νὰ παρασυρθοῦν ἀπὸ τὸν Καθολικισμό, ἔβαλε φράγμα ἐκεῖ πέρα τὸν Ἅγιο Σπυρίδωνα, τὸν Ἅγιο Γεράσιμο καὶ τὸν Ἅγιο Διονύσιο» (Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Στ΄, Περὶ Προσευχῆς, ἔκδ. Ἱερὸν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος», Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης, 2012, σελ. 110).


Οι ανεκτίμητοι μαργαρίτες της Πίστεως προσφορά σε λατινόφρονες και φιλοουνίτες σχισματοαιρετικούς 

Ο ψευδεπίσκοπος Ντραμπίκνο Αλεξάντερ ποτέ δεν απέκρυψε τα φιλοπαπικά του «πιστεύω». Τρία χρόνια νωρίτερα, στις 12 Ιανουαρίου 2020, παρευρέθη στη «χειροτονία» του Ουνίτη «επισκόπου» Στέφανου (Σους) από τον προκαθήμενο των Ουνιτών Ουκρανίας, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, μέσα στον κατάμεστο Ουνιτικό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στο Κίεβο. 

Ο Ντραμπίνκο μάλιστα συνεχάρη το νεο«χειροτόνητο» Ουνίτη «επίσκοπο» Στέφανο, προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο με την Παναγία.

Τη στιγμή που η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου δοκιμάζεται σκληρά από το φιλοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και υπόκειται σε βάναυσους διωγμούς και διώξεις, προβατόσχημοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος κοινωνούν με την αίρεση και τους σχισματικούς Ουκρανούς της νέας αμερικανοκίνητης Φαναριώτικης Ψευδοεκκλησίας, καθιστώντας τους εαυτούς τους ανυπολόγητους και καθαιρετέους.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ χαρίζοντας τους θησαυρούς της πίστεως, τα Άγια λείψανα της Εκκλησίας, στους αχειροτόνητους, αυτοχειροτότητους, καθηρημένους, αφορισμένους, σχισματοαιρετικούς, λατινόφρονες Ουκρανούς, εμπαίζει το Θεό και προσβάλλει τους Αγίους θεοφόρους Πατέρες και το ορθόδοξο πλήρωμα.

«Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς» (Ματθ. 7,6).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Σχισματικός Ουκρανός «επίσκοπος» στο Άγιο Όρος: «Ιερουργία» στην Ι.Μ. Ξενοφώντος και μιαρό συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παντοκράτορος 
Άγιο Όρος: συνεχίζονται η μίανση και η βεβήλωση…
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄): Κεφάλαιο 2. Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.