Επικαιρότητα

Ηγουμένη Θέκλα: “Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Μοναστήρι”

εικόνα άρθρου: Ηγουμένη Θέκλα: “Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Μοναστήρι”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Να χεις την ευχή μου οσιοτάτη γερόντισσα Θέκλα. Είμαστε μαζί σου. Ο άγιος Νεκτάριος να σε χαριτώνει! Σε περίπτωση που ο επίσκοπος θα κινηθεί εναντίον σου θα είναι άνανδρος. Θα είμαστε στο πλευρό σου. Μακάρι να γίνεις παράδειγμα φωτεινό προς μίμηση.

σχολιασμός π.Νικολάου Μανώλη, από εδώ

Η Καθηγουμένη μοναχή Θέκλα της Ιεράς γυναικείας Μονής Αγίου Μηνά ως παλικάρι του Χριστού έκλεισε τις πύλες του μοναστηριού για τους σχισματικούς της Ουκρανίας!

Είπε χαρακτηριστικά:

Οι λαϊκοί επιτρέπεται να προσκυνήσουν, όμως οι λαϊκοί με ράσα που τους συνοδεύουν και παριστάνουν τους ιερείς και τους επισκόπους, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Μοναστήρι. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε απαθείς, ή και ουδέτεροι και να μην έχουμε σταθερή γνώμη απέναντι σε σχισματικούς.”

Μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους ηγουμένους, ιερείς και επισκόπους.

Σύμφωνα με το ιστορικό της Μονής, η ίδρυσή της οφείλεται σε έναν μεγάλο και σύγχρονο Άγιο, τον Άγιο Αμφιλόχιο Μακρή της Πάτμου.

Διαβάζουμε στο aeginaproject.com:

Το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Μηνά, είναι σε κοντινή απόσταση από το “ναό της Αφαίας”. Στο χώρο του μοναστηριού υπάρχει, εκτός από τον ναό του Αγίου Μηνά, και το παρεκκλήσι του Οσίου Ονουφρίου.

Η μονή του Αγίου Μηνά στην Αίγινα, είναι ένα κατανυκτικό μοναστήρι στην καρδιά ενός πευκοδάσους. Το γύρω τοπίο κάνει το μοναστήρι ένα πραγματικό ησυχαστήριο και οι μοναχές που μονάσουν εκεί, είναι φιλόξενες και ανοιχτόκαρδες.

Δείτε σχετικά:
Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.