Ελένη Καμπούρη

Ηλεκτρονική δήλωση ονοματοδοσίας ή και βάπτισης

εικόνα άρθρου: Ηλεκτρονική δήλωση ονοματοδοσίας ή και βάπτισης
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το θέμα δεν είναι το πώς θα δηλώνουμε την βάφτιση αλλά αν τελικά θα βαφτίζουμε τα παιδιά… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε μία φαινομενικά αθώα δράση, προχώρησαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι όμως τόσο αθώα και χρηστική όσο φαίνεται;

Η νέα υπηρεσία παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να δηλώνουν το όνομα του παιδιού τους στο ληξιαρχείο και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά την επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη. Όλα αυτά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του ελληνικού δημοσίου, το gov.gr. 

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ονοματοδοσίας δεν απαιτείται η βάπτιση του παιδιού και η τυχόν δήλωση της βάπτισης είναι προαιρετική. Σε ένα ευνομούμενο, πολιτισμένο και ανεξίθρησκο κράτος σαν την Ελλάδα κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό. Η ουδέτερη στάση του κράτους απέναντι στις διάφορες θρησκείες, ομολογίες και φιλοσοφικές τοποθετήσεις κατοχυρώνεται συνταγματικά.  Ακόμα και οι ενσυνείδητα άθεοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι καταπιέζεται η ιδεολογία τους δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι περισσότερο. 

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι για το κράτος η βάφτιση είναι αδιάφορη. Με την καθιέρωση των συμφώνων συμβίωσης και την αδιαφορία της Πολιτείας για την Εκκλησία, έρχεται σύντομα μια γενιά αβάπτιστων Ελληνόπουλων. Σε αυτό βοηθάει και η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία “στα μουλωχτά” εξισώνει το ορθόδοξο βάπτισμα, με το “βάπτισμα” των ετεροδόξων αιρετικών (ακολουθώντας τις επιταγές του οικουμενισμού). Φυσικό επακόλουθο θα είναι, ο ακατήχητος λαός να “βολεύεται” με μία γρήγορη ονοματοδοσία ηλεκτρονικού τύπου, αφού όλοι οι θεσμοί τον έχουν ωθήσει σε αυτό. Το θέμα λοιπόν δεν είναι το πώς θα δηλώνουμε την βάφτιση αλλά αν τελικά θα βαφτίζουμε τα παιδιά. 

Σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα γεμίσει αβάπτιστα παιδιά και σίγουρα ακόμα και εκκλησιαστικοί θα προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Θα υπερθεματίζουν κατά του νηπιοβαπτισμού και θα προτρέπουν τα παιδιά να επιλέγουν μόνα τους το θρήσκευμα που τους εκφράζει όταν αυτά θα φτάνουν σε μεγάλη σχετικά ηλικία. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα γεμίσουμε αχαρίτωτους ανθρώπους και φυσικά αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. 

Το ξεχείλωμα λοιπόν έχει ήδη αρχίσει και η αποδόμηση της Πίστης γίνεται αργά, προσεκτικά και σταθερά.  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Νηπιοβαπτισμού το ανάγνωσμα
Η επόμενη γενεά θα έχει καταργήσει το νηπιοβαπτισμό: Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την ονοματοδοσία

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.