Επικαιρότητα

ΗΠΑ, εκκλησιαστική διοίκηση και η αναγνώριση της Ψευδο-εκκλησίας της Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: ΗΠΑ, εκκλησιαστική διοίκηση και η αναγνώριση της Ψευδο-εκκλησίας της Ουκρανίας

«Πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2019, όταν χορήγησε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς» (Μάικ Πομπέο)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αντικείμενο την «Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρέστη ο Μάικ Πομπέο [1].

Ως βασικός ομιλητής στο πλαίσιο των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου, 28η Μαΐου 2024, ο 70ος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και 6ος Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) αναφέρθηκε στην Εκκλησία της Ρωσίας, σημειώνοντας:

«Aυτός ο πόλεμος δεν είναι ιερός, δεν είναι θρησκευτικός. Είναι πόλεμος κατάκτησης. Πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2019, όταν χορήγησε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς».

ΗΠΑ, Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναγνώριση της Ψευδο-εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο ρόλος της Δύσης και του τέως Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην «αναγνώριση» του παρα-εκκλησιαστικού μορφώματος των σχισματικών της Ουκρανίας είναι αναμφισβήτητος.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, υπενθυμίζονται μερικά μόνο χαρακτηριστικά γεγονότα:

5 Οκτωβρίου 2019: O Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την επόμενη μέρα μετέβει στη Μητρόπολη Αθηνών όπου παρέστη στη Θεία Λειτουργία.

7 Οκτωβρίου 2019: Δύο ημέρες αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προσκάλεσε τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη συνέλευση της Ιεραρχίας για το ζήτημα των αχειροτόνητων και αφορισμένων σχισματικών της Ουκρανίας.

12 Οκτωβρίου 2019: Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφασίζει δια βοής (!) την αναγνώριση της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς η πρόταση να είναι φανερή η ψηφοφορία απερρίφθη.

23 Οκτωβρίου 2019: Ο Ψευδο-Μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος Ντουμένκο, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Αμερική συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος τον συνεχάρη για την παραλαβή του βραβείου Αθηναγόρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου), αλλά και για τις προσπάθειές του «στην διατήρηση της θρησκευτικής πίστης στην Ουκρανία».

6 Ιανουαρίου 2020: H Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία με ανάρτηση στο Twitter απηύθυνε συγχαρητήρια στην ψευδο-εκκλησία της Ουκρανίας για την πρώτη επέτειο από την παραλαβή του «Τόμου Αυτοκεφαλίας» που παρείχε ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος, και εξέφρασε την υποστήριξη της προς αυτήν.

Την ίδια ημέρα, ο ομιλητής της σχισματικής ψευδο-εκκλησίας, Ευστράτιος Ζόρια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις ΗΠΑ και σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση σε όλο τον κόσμο «που υπερασπίζονται με συνέπεια τη θρησκευτική ελευθερία».

31 Ιανουαρίου 2020: Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε στο Κίεβο με τον ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο, δηλώνοντας μεταξύ των άλλων: «Οι Η.Π.Α. θα υπερασπίζονται πάντα το δικαίωμα όλων των λαών να προσεύχονται ελεύθερα». Οι δύο άντρες κατέληξαν σε διμερή συμφωνία «ειδικά στον τομέα προστασίας της ελευθερίας της συνειδήσεως και της θρησκείας».

Οι ΗΠΑ, το Πατριαρχείο Κων/πόλεως και οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιχειρούν να παρουσιαστούν ως προστάτες της «θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η αναγνώριση του παρα-εκκλησιαστικού εθνικιστικού μορφώματος των σχισματικών αχειροτόνητων της Ουκρανίας, καθώς και ο παράνομος, άγριος και βίαιος διωγμός της μαρτυρικής και κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας (υπό του Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου), αποκαλύπτουν το ψεύτικο προσωπείο και τις αληθινές προθέσεις.

Πάντα στο όνομα της «θρησκευτικής ελευθερίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αρκεί να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα της Δύσης.

[1] https://www.capital.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση των σχισματικών
Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού «Αυτοκέφαλου» οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.