Επικαιρότητα

Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν

εικόνα άρθρου: Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν

Στην πλάτη των λαών παίζονται γεωπολιτικά και θρησκευτικά παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε καλά. Εκείνο που δεν ανεχόμαστε είναι να εμπαίζουν τον Άγιο Τριαδικό Θεό και να προσπαθούν να λοιδωρήσουν και να εξαφανίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Και ορίστε που ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν. Όπως τότε το 1204, που έγιναν οι φρικαλεότητες των Σταυροφόρων και μετά, το 1453, οι Τούρκοι αποτελείωσαν ό,τι είχε απομείνει, έτσι και τώρα ο κ.Ερντογάν απευθύνει πρόσκληση στον πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Αγία Σοφία μετά την αλλαγή του καθεστώτος της σε τζαμί. Οι βεβηλώσεις συνεχίζονται…

Δεν είναι οξύμωρο για τον κοινό νου αυτή η πρόσκληση; Εμείς θα σας πούμε ότι δεν είναι καθόλου οξύμωρο, γιατί πρέπει να σας γυρίσουμε στο 2018, τότε που ο πάπας Φραγκίσκος δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με τον “‘Αγγελο της ειρήνης” και του είπε χαρακτηριστικά: “Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στη δικαιοσύνη. Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει το δαίμονα του πολέμου”. Αυτό έγινε, για να βραβευτεί ο Τούρκος Πρόεδρος για τις θηριωδίες του στο Αφρίν της Συρίας. Από τότε λοιπόν, υπάρχει αυτή η αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Και φυσικά τέτοιου είδους αγάπη είναι γνωστό ότι οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Κι επειδή ο πάπας ένιωσε βαθιά λυπημένος και πονάει πολύ γι’ αυτή την κατάσταση που προέκυψε, μάλλον θα πάει, για να δείξει τη στεναχώρια του. Ναι, μη γελάτε, είναι πολύ λυπημένος όπως είπε. Και για να μην στεναχωρηθεί κι άλλο, πιθανό να έρθει εκεί και ο αγαπημένος του φίλος κ.Βαρθολομαίος. Αλλά για μην είναι προκλητικό όλο αυτό το συμβάν, ίσως έρθουν πιστοί, μη πιστοί, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές. Είναι όλοι καλεσμένοι όπως είπε ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. Και συνεχίζει…«Οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία έχουν το ίδιο καθεστώς όπως οποιοσδήποτε άλλος στη χώρα, και θα συμπληρώσει, Απολαμβάνουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες όσο κάθε θρησκευτική κοινότητα στη χώρα….. Οι αντιδράσεις στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας βασίζονται σε παλιές απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία» επέμεινε ο Καλίν. Τώρα , αγαπητοί αναγνώστες, μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα, γιατί ο όρος ‘’θρησκευτική ελευθερία’’ και Τουρκία ΔΕΝ ταυτίζονται και φυσικά αυτό είναι κάτι που το ζούμε, το ακούμε και το διαβάζουμε καθημερινά. Εννοείται φυσικά ότι υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι νόες, που ονειρεύονται και ορέγονται διάφορα σχέδια για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας και ως διαθρησκειακού Ναού, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Πατριάρχη Σερβίας. Γιατί να μην αξιοποιήσει ο πάπας και ο πρωτεργάτης της παναίρεσης του οικουμενισμού κ.Βαρθολομαίος μια τέτοια πρόταση; Αν διαφωνεί με αυτό ο κ.Βαρθολομαίος, ας βγει να το ομολογήσει. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ο κ.Βαρθολομαίος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και τα γεγονότα είναι καταιγιστικά γύρω από την βέβηλη απόφαση μετατροπής του Ναού σε τζαμί.

Κι ενώ κανείς νοήμων άνθρωπος δεν ανέχεται στοιχειωδώς μία τέτοια φασιστική απόφαση και συμπεριφορά, είναι απορίας άξιο που δεν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας από την τουρκική κοινή γνώμη. Κατανοούμε φυσικά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αφού αυτός ο λαός ζει σε συνθήκες υποταγής και νανουρίζεται καθημερινά από τον πρόεδρο του με το όνειρο μιας μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάν’ το όπως ο Χίτλερ δηλαδή. Τώρα αν ο κ.Ερντογάν ‘’δουλεύει’’ τη Δύση ή η Δύση ‘’δουλεύει’’ αυτόν, είναι μάλλον κάτι που μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Στην πλάτη των λαών παίζονται γεωπολιτικά και θρησκευτικά παιχνίδια και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Εκείνο που δεν ανεχόμαστε είναι να εμπαίζουν τον Άγιο Τριαδικό Θεό και να προσπαθούν να λοιδωρήσουν και να εξαφανίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση. Κι αν οι πολιτικοί ή οι θρησκευτικοί ηγέτες αυτού του τόπου και του κόσμου γενικότερα έχουν σκοπό να ανεχτούν και να συμμαχήσουν σε κάτι τόσο δαιμονικό, να ξέρουν ότι πάντα εμείς ως Κατάνυξη θα είμαστε εκεί και θα τους ελέγχουμε, γιατί είναι θεϊκή εντολή και αποστολή θεάρεστη. Ο Δεσπότης και Παντοδύναμος Χριστός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και διαχειρίζεται καταστάσεις και διαθέσεις πάντα προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του.

Πώς να ξέρουμε τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται διεθνώς και τι σκέφτεται ο Ερντογάν, όταν κάνει αυτές τις κινήσεις, δηλαδή ισορροπίες ξυραφιού μεταξύ ισχυρών και την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι; Το σίγουρο είναι ότι οι σκέψεις του πάπα κάθε άλλο παρά ψυχοπονιάρικη διάθεση έχουν και το μόνο που τον ένοιαζε πάντα ήταν πώς να εξευτελίσει και να υποτάξει την Ορθοδοξία. Το κακό είναι ότι μερίδα κλήρου και λαού του το επιτρέπουν και αυτό δημιουργεί όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Θυμηθείτε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είπε…. “τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός είναι η αιτία του κακού’’.


Δείτε σχετικά:
Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
Περί των «συμβολισμών» του αρχιτεκτονήματος της Αγιά Σοφιάς
Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Ο.Χ.Σ Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Ένα διαφορετικό κατηγορώ για την βεβήλωση του Ναού της Αγίας Σοφιάς
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: “Αντί να είμαστε ενωμένοι…”
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Ευστάθιος Αντιοχείας ο Ομολογητής

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Η μαχητικότητά του και η εμμονή του στην ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου τον έκαναν να ξεχωρίσει κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, όπου μαζί με τον Άγιο Αθανάσιο έλεγξαν το δόγμα της δυσσεβείας του Αρείου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.