Επικαιρότητα

Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος

εικόνα άρθρου: Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το σύνθημα δόθηκε! 

Ο Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με το «προορατικό του χάρισμα» είδε πως, όσοι στην Εκκλησία της Ελλάδος με τρόπο ακατανόητο αλλά πάντως, έρποντας, γλείφοντας και δια των κεράτων τους άνοιξαν μαγικές θύρες, για να μεταμορφωθούν «μιαν αυγή» από αρχιμανδρίτες της σειράς σε μιτροφορεμένους δυνάστες του Ιερού κλήρου και προβατόσχημους λύκους, θα ψηφίσουν υπέρ της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία!

Βεβαίως, σύμπασα η χριστιανοσύνη περιμένει ανυπομόνως μια νέα «προορατική κρίση» του Κωνσταντινουπόλεως, για να μάθει όχι μόνο το χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το σκορ!

Το εναρκτήριο λάκτισμα, για την κατρακύλα της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σκάλα του κακού δόθηκε και, ένα-ένα τα μικρά χρυσοστόλιστα επισκοπάκια, σκάζουν «μύτη» από τις τρύπες τους!

Ο ένας φτιάχνει σεμινάρια επιμόρφωσης, για τους σχισματικούς της Ουκρανίας, όντας ο ίδιος κρυπτοαιρετικός.  

Κάποιος άλλος επιτρέπει στην μητρόπολή του, την απαγγελία αιρετικών συμβόλων και, ο επίσκοπος Φωκίδος, που διδάχθηκε «την υγιή εκκλησιολογία κοντά σε όντως αγίους ανθρώπους», τελευταίος αλλά όχι έσχατος, δηλώνει ότι: «είναι ενωμένος με την πηγή της ευσεβείας και, στηρίζει  ανυποχώρητα τις θέσεις, τις ευθύνες και όσα οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες και η διαχρονική Παράδοση της Εκκλησίας έχουν παραδώσει με πολλή σοφία στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη»!

Επίσκοπε, η άκριτη ταύτιση με το «ότι πει» ο ισχυρός, δηλώνει δουλοφροσύνη. Μην καυχάσαι! Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας ήταν Ορθόδοξος Επίσκοπος με αδούλωτο φρόνημα, γι’ αυτό και δεν γονάτισε στους Τούρκους.

Στην ανακοίνωση μετατροπής του από ιεράρχη της Ελληνικής Εκκλησίας σε προσκυνημένο του Φαναρίου, ο επίσκοπος Φωκίδος, προφανώς αστειευόμενος, επικαλείται την «αρχιερατική του συνείδηση», για να δηλώσει «προς πάσαν κατεύθυνσιν» πως, σε «επικοινωνία με άλλους αδελφούς Ιεράρχες», χωρίς διευκρίνηση εάν είναι οι γείτονές του, όπως ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ή απομακρυσμένοι πως, ως «Εκκλησία της Ελλάδος, υπό την Προεδρεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, βρισκόμαστε συνηνωμένοι με την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, την Μητέρα Εκκλησία όλων…»!

Και αυτός ο δεσπότης περηφανεύεται πως, διδάχθηκε υγιή εκκλησιολογία!

Κατ’ αρχάς, μην ντρέπεστε δεσπότη Φωκίδος, ονομάστε «τους όντως αγίους ανθρώπους» που σας δίδαξαν την υγιή εκκλησιολογία που, την επισκοπή Κωνσταντινουπόλεως αναγορεύει σε Μητέρα εκκλησία όλων των Εκκλησιών! Και, στη συνέχεια επιτρέπει στον κ. Βαρθολομαίο να παραβιάζει κάθε Ιερό Κανόνα, που δεν τον βολεύει.

Στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζει ο Φωκίδος, χτυπά η «καρδιά του Γένους μας». Μα, επίσκοπε, δεν έχεις ακούσει ποτέ σου το Φανάρι να διασαλπίζει πως είναι η έδρα των Ρωμιών και όχι του Ελληνισμού;

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έως και την άφιξη του Αμερικανού Αθηναγόρα, υπήρξε πράγματι το σημείο αναφοράς σύμπαντος του ελληνικού Έθνους, έκτοτε και, δυστυχώς έως σήμερα, έχει μετατραπεί σε ενεργούμενο υπερόριων δυνάμεων και μυλόπετρα δεμένη στα πόδια του Ελληνισμού.

Ουκούν! Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος, όταν εν επιγνώσει διδάσκεις την αίρεση του εθνοφυλετισμού, με εκείνο: «Το αίμα νερό δεν γίνεται»! 

Να θυμάσαι επίσκοπε Φωκίδος πως, δεν θα σε κρίνει ο κ.Βαρθολομαίος, γι’ αυτό μην παίρνεις τους χριστιανούς στο λαιμό σου, με ανακοινώσεις της δικής σου αλήθειας.

Ίστασαι κακώς επίσκοπε Φωκίδος Θεόκτιστε, γι’ αυτό μην επικαλείσαι την ελαστική «αρχιερατική σου συνείδηση» και, ψευδέστατα το «Στώμεν καλώς» όταν στηρίζεις «ανυποχώρητα» τα έργα του οικονόμου της αδικίας.

Διαβάστε σχετικά
Ο ένας μετά τον άλλον, στηρίζουν τον ηγέτη του Οικουμενισμού, τις σχισματικές επιλογές του και τα… δεκανίκια του!
Βαρθολομαίος: «Η Ελληνική Εκκλησία θα είναι η πρώτη που θα αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας»

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.