Επικαιρότητα

Κ.Υ.Τ. ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΈΒΡΟΥ: Πως φτάσαμε από την απαξίωση των Ακριτών, στην υπονόμευσή τους;

εικόνα άρθρου: Κ.Υ.Τ. ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΈΒΡΟΥ: Πως φτάσαμε από την απαξίωση των Ακριτών, στην υπονόμευσή τους;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η χλιαρή και άνευρη στάση των τοπικών αρχόντων, απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, οδηγεί σε ένα αντάρτικο ενεργητικού ακτιβισμού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Οι Πρόεδροι των 29 τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας αποφάσισαν να ξεκινήσουν το χτίσιμο μιας εκκλησίας, σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου και γειτονικά με τα χωράφια των τεσσάρων κατοίκων που τα νοίκιασαν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για να επιτευχθεί η επέκταση του ΚΥΤ.

Τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας είναι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ καμιά επέκταση των δομών στο Φυλάκιο και να ακυρωθεί η ενοικίαση των 33,5 στρεμμάτων. Επέκταση που αν πραγματοποιηθεί, θα είναι επιζήμια και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας, αφού υπό τις οδηγίες του συμπεριφερόμενου ως φεουδάρχη κ. Μηταράκη επιθυμούν να δημιουργήσουν μια Ισλαμούπολη, λίγα μόλις χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα της χώρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ η απόφαση για ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Όπως από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε, η χωρητικότητα δεν πρέπει να μεταβληθεί.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΡΧΟΜΟΥ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ΑΜΕΣΑ, αφού ήδη αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε στο δήμαρχο κ. Μαυρίδη κατά τη συνάντηση τους στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου, ότι δηλ. θα ερχόταν στην περιοχή να παρουσιάσει τις απόψεις του ως τα τέλη Μαρτίου, δεν πραγματοποιήθηκε.

Φυσικά κάποια φιλοκυβερνητικά τοπικά μέσα και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια επιχειρούν να παρουσιάσουν ως γραφικούς τους κατοίκους της περιοχής, είτε ως τελείως αφελείς και χειραγωγήσιμους.

Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος, ηλικιωμένος κάτοικος του Φυλακίου Έβρου, αποφάσισε να δωρίσει το έξι στρεμμάτων χωράφι του, για να χτιστεί ένας Ιερός Ναός. Με την πράξη του δίνει μια γερή γροθιά στο κατεστημένο των Αθηνών και στηλιτεύει με απλότητα την παγιωμένη χρόνια τώρα συμπεριφορά του Κράτους απέναντι στους ξεχασμένους Ακρίτες της Πατρίδας μας, επί σειρά κυβερνήσεων.

Από την απαξίωση όμως μέχρι και την υπονόμευση των Ακριτών μας, μεσολαβεί “μια προδοσία” δρόμος και μάλιστα εσχάτης. Με τα ζητήματα αυτά Κρατικοί και Τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Διπλωματικός ελιγμός ή ξεκάθαρη νίκη των Εβριτών;
– Μονόδρομος το Casus belli με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Εβρίτες
– Πολίτες φιμωμένους, άφωνους, χωρίς κρίση και απαθείς; Αυτό θέλουν;
– Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα
– Τι γίνεται επιτέλους εκεί στον Έβρο;
– Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;
– Η φοβία του “Σουλτάνου”
– Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
– Πινέζα στον χάρτη
– Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
– Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.